יום שבת, 2 בינואר 2016

ניוקי שופ, פינת חמד איטלקית בפלורנטין *המקום נסגר *





הניוקי שופ, פינה איטלקית קטנה ואינטימית במדרחוב של שד' וושניגטון שבפלורנטין ת"א ,תוספת קולינרית מפתיעה וטעימה בנוף הפלורנטני. בכל ערב מוגשות בו מס' מנות ניוקי בעבודת יד עם תוספות ורטבים קלאסים ומנות מפתיעות. התפריט יומי ומשתנה. המקום קטן ואינטימי, הפשטות במקום זה מה שכובש אותך  על ההתחלה ושורה תחתונה שהניוקי טעימים מ-א-ד  ברמה שמכבדת כל מסעדת שף שווה בעיר. הניוקי עצמם רכים ואווריריים, מרגישים שזה טרי ומוכן במקום וצריך רק לשדך את זה עם עם רוטב נהדר, אפשרות בחירה מתוך מתוך החמישה שמוגשים כל יום. מנה קלאסית שתמיד אהובה ונמכרת זוהי מנת הניוקי ערמונים שמגיעה עם פטריות מלך צרובות בציר יין לבן ,חמאת מרווה, צ'ילי חריף ופרמזן'. משחק בין המתוק מהערמונים לחריף מהצ'ילי, חמיצות מהלימון כל אלו יצרו רוטב משגע שקשה היה אפשר להפסיק לאכול מהצלחת. התאהבתי ביד המעולה שמכינה את האוכל באהבה רבה של השף טל רשבסקי, ניתן לראות את הברק והזיק מעיניו כשהוא מדבר על זנים של תפ"וא ומשוויץ לבגאווה בתפו"א הראטה שנמצאים בויטרינה במן מבט מזוגג ומאוהב. במקום, מגישים ניוקי רגיל שמתבסס על חלמונים וישנה גם גרסה טבעונית שמתבססת על שמן זית וירקות, הכי ויגאן פרנדלי (מבחר טבעוני מכובד) תוך שימוש בחומרי גלם איכותים והביצוע מושלם.


אז תחילה פתחתי עם ניוקי ברוטב כרובית אפויה עם מלח גס, לימון, זוקיני, מנגולד, פורטבולה וגבינת פרמז'ן.  מנה ששבתה את ליבי מהביס הראשון, הניוקי היה מושלם במרקם אווירירי וקליל עם רוטב מופלא עם קרם כרובית עשיר. המנה הוגשה עם חצי לימון ליד, לאחר שנסחט והוסף כלאחר כבוד למנה בשילוב מליחות הפרמז'ן היה פשוט יותר ממופלא. זסט הלימון פשוט הקפיץ את המנה לרמה חלומית, לא הפסקתי ללקק את הרוטב מהצלחת. שאפו !



אחרי יריית פתיחה כ"כ מוצלחת המשכתי עם מנה קלאסית של ניוקי ערמונים, פטריות המלך צרובות בציר יין לבן, חמאה ומרווה, עם לימון, צ'ילי חריף ופרמזן'. ניוקי אוורירים שקיבלו קראנצ'יות והשחמה במחבת עם פטריות המלך הבשרניות וציר היין. מנה בעלת טעמים מדוייקים ואיזון טעמים בין המתיקות שבערמונים לצ'ילי החריף והלימון.

כאמור, המקום נפתח כל ערב מ18:00 בערב ובקרוב יפתח מ12:00 בצהרים עם קונספט של בר שמגיש תפו"א מדורה בפיתה במחיר שווה לכל כיס (20 ש"ח) במבחר שופע וזנים של תפוחי אדמה.  הפיתה שאני לקחתי זו פיתה עם תפו"א ראטה (זן תפו"א שצורתו מוארכת, צבעו זהוב וטעמו חמאתי ומשובח. נחשב לתפוח האדמה הטוב בעולם.) בתוספת של טחינה וצ'ילי חריף. זו היתה פיתה טעימה מתפו"א מדורה קראנ'צי,חרוך מבחוץ ורך מבפנים, מנת רחוב טעימה ומשביעה בתמחור שפוי כיאה למנת רחוב.

ליד כל מנה אפשר להנות מ1/2 בירה ב10 ש"ח, כוס יין הבית ב20 ש"ח.
לסיכום, היה כייף לגלות פינת חמד קסומה בפלורנטין שמשרדגת את איכות הטעם של אוכל הרחוב באיזור, המקום אינטימי, השירות אדיב, ניוקי אוורירי ורטבים מעולים משף שיודע להוציא מנות סופר טעימות וויגאן פרנדלי (:


ניוקי שופ
שד' וושינגטון 22
תל אביב
טל' 054-2569919

פתוח: כל השבוע 24:00-18:00 ובקרוב מ12:00 בצהרים עם מנות תפוחי אדמה מפתיעות בפיתה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה