אורבן קיטשן היא מסעדת בר בניחוח אורבני,ממוקמת במיקום מרכזי ורגוע, רח' וייצמן בגבעתיים שמתעורר לחיים בשעת ערב. עיצוב המקום אורבני, המנות גדולות ונדיבות, השירות חייכני והכל די באיזי גוינג. בשעות היום המקום פועל כ "קפה ביסטרו" עם מגוון כריכים,סלטים מנות ראשונות או בקטנה,קפה ועוגה. בשעות הצהריים ניתן להזמין מנות שף בניחוח אסייתי,פסטות טריות שנעשות במקום,המבורגר אמריקאי ושניצל ביתי, בשעות הערב המקום מתפקד כבר רחב ידיים בוייב צעיר ושוקק חיים, הכי מומלץ להזמין איזה קוקטייל טוב או בירה ולהנות ממגוון מנות פתיחה ראשונות ליד (חייבים לרפד את הקיבה הרי) ואפילו איזה צ'ייסר קטן ליד להעלאת המורל ולהשתחרר מיום העבודה שהיה להנות מכאן ועכשיו, מוזיקה קצבית, אנשים יפים, אלכוהול ואוכל טוב.
הגענו בחמישי בערב והמקום היה די מלא, בחוץ העצים קושטו בהרבה אורות מנצנצים, נכנסו ישר לאוירה שמחה של חג חמישי שמח וכל שנותר הוא להזמין לנו משקה לתחילת הערב. חברתי שירה בחרה בקוקטייל SPICY URBAN באקרדי אוקרד, אנגוסטורה, קוקוס , שקדים אננס ומיץ לימון. קוקטייל מתקתק וקליל.
אני בחרתי בבסנגריה אדומה חמה, יין אדום,אפרסק ,מנגו, תפוזים,תפוחים ותבליני הבית, ניתן להזמין אותה גם בקנקן הרי שאי אפשר להגיד לא לעוד סנגריה. הלא כן ?
למנה ראשונה הזמנו ארטישוק- ארטישוק איטלקי צלוי על הגריל, מתובל בשמן זית ולימון, מוגש על מצע פסטו, בתוספת זיתי קלמטה, צלפים, עלי אורוגולה וגילופי פרמז'ן. מנה ראשונה מרעננת וקלילה, סלט מעלי אורוגולה רעננים וטריים בשילוב של ארטישוקים צלויים שלוטפו בשמן זית ולימון, אהבתי את השילוב עם הצלפים שנתנו חמיצות נוספת ומליחות מזיתי הקלמטה. ארטישוק ללא ספק אוהב את כל החמיצות הזו סביבו.
המשכנו עם מנת פטריות שהתלבטתי בין מנה אחרת בראשונות של פטריות בתפריט כי אי אפשר לא להזמין פטריות שאם הן בתפריט ,פטריות זה לגמרי החולשה שלי, בחרנו במיקס פטריות, שמפניון ופורטובלו מוקפצים ברוטב שמנות פסטו במחבת לוהטת .הפטריות היו בשרניות ועסיסיות, מנה טעימה אבל היה חסר בה מעט מלח, ואני ביקשתי עוד פרמז'ן להעשיר את החגיגה במחבת.
בין לבין הרבצנו צ'ייסרים של ערק והמשכנו עם מנת הנשנוש האולטימטיבית: נאצו'ס מקסיקני,מוגש עם גבינת צ'דר מותכת, שמנת חמוצה, גווקאמלי, צ'יפוטלה, חלפניו מוחמץ וסלסלת עגבניות וביקשנו תוספת שאם כבר מנה מושחתת אז שתהיה מושחתת עוד יותר עם עם סלופי ג'ו - תבשיל בקר ושעועית לבנה. מנה מצוינת לנשנש עם הבירה,שידוך משמיים, נאצ'וס קריספיים מוקרמים עם גבינת צ'דר (הכי אמריקאי שיש) עם מגוון מטבלים,כל ביס הוא שונה, פעם גוואקומלי, פעם אחרת צ'יפוטלה חריף ואז שמנת בשביל לאזן את החריפות, בקיצור משחק של טעמים וחגיגה בפה וסלופי ג'ו (תבשיל בשר) חם ומנחם מעל.
האמת שהיינו קצת מפוצצות מהמנות הראשונות, לא חשבתי שהן תהיינה כ"כ גדולות , אז הזמנו מנה עיקרית לחלוקה, ספייסי BEEF, אטריות אורז מרובעות ברוטב סצ'ואן, גזר, שום, בצלצלי שאלוטס, בצל ירוק, שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי, תערובת פלפלים אדומים וצהובים, בשר בקר טרי. מנה מצוינת מהמטבח האסיאתי שהוא מאד טרנדי ומאד מבוקש היום, וניתן לומר שהביצוע היה מאד טעים ולא מבייש מסעדה אסייאתית באשר היא, גם אפילו שהמקום לא הוגדר כמסעדה אסיאתית. באופן אישי , אני מתה על המרקם של אטריות האורז שהיו רכות ונעימות בפה, השעועית הירוקה והברוקולי היו קרנצ'ים, הרוטב היה מעט חריף ומתקתק. מנה טעימה.
המנות די גדולות במקום לא הגענו אפילו לקינוח (:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה