ביום ראשון האחרון נסענו מספר חברים למושב כיסלון שבהרי ירושלים רק 40 דקות מתל אביב מחוץ לעיר הסואנת מסתתרת פנינה קולינרית אצל השף שימי סרן במושב. רק מהנסיעה בין כבישים מתפלים ונוף לעמק עם הרבה ירוק ידענו שהולכת להיות לנו חוויה טובה ומרגיעה. ביתו ממוקם על הר במקום פסטורלי עם נוף מרהיב ביופיו הבית אירוח קסום.
שימי מתמסר לחיי הכפר ונותן לנו הצצה לכל הנוף הירוק הרומנטי והמרגיע.
הקונספט הוא ארוחת שף אישית בין 7 ל-30 סועדים. ארוחת שף פרטית כוללת מגוון מנות ראשונות,מנות עיקריות וקינוחים על רקע נוף בסגנון טוסקנה. התפריט מתבסס על אוכל כפרי כולל תבשילי קדירות,מנות בשר שונות,ממרחים ביתיים כמו טחינה,חומוס,סקורדליה מהמטבח הבלקני. יש לו טאבון אבן מרשים בחצר להכנת פיצות ופוקאצ'ות ושאר מאפים.
סלטים מירקות הגדלים בגינת הירק הפרטית שלו שלו וקינוחים שמוכנים במקום. הגענו לביתו הכפרי המוקף בירוק ובגפנים ויש גם גינת תבלינים וטאבון גדול במרכז.
בפנים שולחן אבירים גדול עשוי עץ בעבודת יד שנבנה ע"י שימי. שימי סרן שף וקונדיטור היה הבעלים של הקונודטוריה "גלית". בשנה האחרונה החל לפתוח את ביתו ולבשל ארוחות בהזמנה מיוחדות לפי דרישות הלקוח בין אם זה בקונספט מיוחד או ז'אנר מסוים. האוכל שלו בלאדי, אוכל עדות, מטבח מקומי וחלק מהמנות ששימי מבשל בהשפעות הודיות לאחר שהייה בהודו שם התאהב במטבח הזה והכיר שף הודי ונשאר ללמוד את רזי המטבח. שימי משתמש מהתבלינים מהגינה שלו, טוחן במקום ומתבל איתם את האוכל.
הארוחה מתקיימת בחדר האירוח שבביתו בעיצוב חמים ונעים, ישיבה סביב שולחן אבירים מעץ מוארך ונהנים ממרפסת הצופה אל הנוף הירוק והפסטורלי ממול. כבר בהגעינו חיכה לנו שולחן ערוך ועמוס בכל טוב.
השקנו כוס יין אדום לחיים ופתחנו את הערב עם מנות ראשונות.
על השולחן היה גם לימונענע קרה ומשקאות קלים.
נהנו משני סוגי פסטלים מעלי
פילו,פסטלים עם בשר וירקות ופסטלים ממולאים בפטריות שהיו קריספיים וטעימים
והמילוי שלהם היה רב. בנוסף אכלנו גוז'גוז'ה מאפה בוכארי עם בשר. המאפים היו טריים וחמים,נשנוש כייפי.
על מגש עץ הוגשו פוקאצ'ות טריות וחמות מהטאבון של שמי בגינה,טחינה וצנצנת סקורדילה-ממרח מהמטבח היווני מתבסס עם שקדים ושום ועלי גפן מהעץ בחצר שמולאו בבשר ואורז,המילוי שלהם טעים והיה רוטב מתקתק מעל.
עוד בשולחן מבחר סלטים טריים: סלט ירקות,סלט שורשים בתיבול אסייתי וסלט ירוקים מהגינה ופול ירוק.
כמו כן נהנו מסלט פיקנטי עם דגים מבושלים.
המשכנו עם מנת בשר אסאדו עסיסי בירקות שורש ויין אדום מלא טעם לצד אורז ביראני בתיבול הודי פיקנטי ומניפת תפוח אדמה קריספי ורוזמרין. כבר היינו מלאים ואז הוציא גם קציצות בשר עירקיות נימוחות ברוטב.
מוזיקה בווליום חלש הנעימה את זמננו ברוך. שימי הציע לנו קפה או תה לסיום וברב מוחלט בחרנו בתה עם עשבי תיבול מהגינה שלו עם עלי נענע,לואיזה ושיבה. הוא הגיש לנו קינוחים נפלאים,הראשון,כנאפה עם גבינת מסקרפונה וריקוטה,שתי גבינות שהן בגדר חלום בעיני ושילובן בכנאפה הוא חתיכת שיחוק כי מרקם הגבינות היה קטיפתי,חלק ומענג !
קינוח השני היה מלאבי על בסיס שמנת מתוקה,סירופ אדום ואגוזים. קינוח שמנתי עשיר במיוחד, מלאבי מעלף!
השלישי,פסטלים מעלי פילו ממולאים בתפוחי עץ חמימים. מאפה
קריספי ומתוק יכול להתאים לאוכלי קינוחי הפרווה.
הארוחות אצל שימי נבנות ע"פ רצונם וחשקיהם של הסועדים בהזמנה מראש שכל אחד יכול להתאים את הארוחה לסועדים או לאירוע. ארוחה כזו מומלצת למסיבות רווקות,ימי הולדת, אירועים משפחתיים,אירועי חברה וכ'. *ארוחה כזו תעלה כ-250 ש"ח לסועד: מנות ראשונות,עיקריות,יין, משקאות קלים ומבחר קינוחים.
Shimmy seren - בית אירוח במושב כיסלון
אירוח כפרי לקבוצות בתיאום מראש 054-9777101
דף הפייסבוק של שימי סרן:
https://www.facebook.com/shimmy.seren?fref=searchאתר:
http://tour-yehuda.org.il/985/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה