יום שני, 7 במאי 2018

Zozamama - מסעדה תאלנדית מסורתית בחוצות המפרץ


טרנד האוכל האסייתי לא פסח גם על הצפון הרי שבת"א הוא מאד טרנדי ומבוקש. בסופ"ש האחרון הגעתי לביקור אמי בקריות וקבעתי איתה שנחפש מסעדה לאכול בה צהריים שתהייה קרובה לרכבת חוצות המפרץ. אמי מאד אוהבת אוכל אסייתי אז נפל הפור על Zozamama,מטבח אסייתי עם מנות קלאסיות כאשר המטבח התיאלנדי הוא זה שמוביל. פירוש שם המסעדה הוא צעירה לנצח בסלנג התיאלנדי. 

המסעדה מעוצבת בסטייל תיאלנדי,התקרה מלאה במוטות מבמבוק במראה וסטייל ג'ונגל. 
מקומות ישיבה מרווחים בחלל הפנימי סביב שולחנות גדולים וישנה אופציה גם לשבת בחוץ כאשר בפנים מוזיקה נעימה ולא משתלטת. 

האוכל מסוגנן ומגוון המשלב ריחות,צבעים טעמים מהמטבח התיאלנדי. התפריט עשיר ומגווןסלט סום תאם קלאסי-סלט פפאיה ירוקה פיקנטי, מרק תום יאם,חציל טבעוני ברוטב קרמל,סלט במבה עם חזה עוף ורוטב חמאת בוטנים תיאלנדי,כנפיים פריכות בקרמל,ספרינג רול ממלאים בירקות, סושי עם דגים או ירקותבעיקריות נודלס ומנות עם אורז ואטריות זכוכית. כמו כן ישנו תפריט קוקטיילים רחב עם משקאות המשלבים נגיעות ומרכיבים תיאלנדיים כמו ג'ינג'ר ולמון גראס. אני בחרתי במרגריטה קפואה בטעם ליצ'י. קוקטייל קליל ומרענן שבא טוב בתחילת הארוחה בצהרי יום שישי בפנאן עם אמא.

לאחר עיון בתפריט החלטנו לחלוק מנות ראשונות. הזמנו את הבאו בקר,לחמניות מאודות,מוגשות עם בשר בקר בחמישה תבלינים,מלפפון,בצל ירוק ורוטב הויסין,37 ש"ח. קיבלנו את מרכיבי המנה בתוך כלי במבוק לאידוי מרשים כשהסועד מרכיב בעצם את המנה כראות עיניו. שתי לחמניות ענן שלידן מוגש תבשיל בקר,רוטב הויסין,בצל ירוק ומלפפון טרי. מרחתי את הרוטב המתקתק בלחמניה,הנחתי מעל את הבשר שהיה רך וטעים לצד הירוקים המרעננים. לי באופן אישי חסר פלפל צ'ילי טרי שהיה מוסיף חריפות למנה. 


לאפ גאי,פרגית קצוצה,צ'ילי תיאלנדי אש,כוסברה,בצל סגול, אורז קלוי פפאיה וליים,49 ש"ח. בתוך עלי חסה קיבלנו תערובת של פרגית קצוצה בתיבול תיאלנדי מתקתק.
התערובת הייתה מעט מתוקה בעבורי ולכן ביקשתי פלפל צ'ילי חריף שיאזן לי את הטעמים. אמי מאד אהבה את המנה, והטעמים המתוקים הניחו את דעתה. 
 
המנות הראשונות היו יחסית נדיבות,גדולות ודי משביעות דבר שטוב לחלוקה ומאידך לא תמיד מגיעים לעיקרית. המנות בתפריט העיקריות הן כאמור הן נודלס ומנות אורז בשילובים של בשר/טופו/פירות ים ודגים. אנחנו בחרנו לחלוק מנה עיקרית בשם פאד קא פאו,בשר קצוץ עם תבלינים,צ'ילי,בזיליקום ונענע עם אורז יסמין וביצת עין,58 ש"ח. מנה תיאלנדית קלאסית של בשר קצוץ ומעליו ביצת עין מעין גרסת הבולנוז מהמטבח התיאלנדי. המנה הזו הייתה הכי מוצלחת מכל מה שהזמנו,בשר הבקר הקצוץ היה נימוח ועסיסי,התיבול היה חרפרף במידה והחלמון בביצה היה נוזלי וכייפי כפי שצפוי.  
קינחנו עם מסקרפונה תותים,מילפיי עם קרם מסקרפונה וניל, תותים וסירופ ליים,39 ש"ח. קינוח טעים ומתוק שחוסל חיש קל.
לסיכום,ב-Zozamama תמצאו תימחור הוגן למנות אסייתיות מגוונות וגדולות באווירה משפחתית והשירות אדיב.

Zozamama 
החרושת 10, חוצות המפרץ, חיפה.


שעות פעילות:
ימים א' - ש' 12:00 - 23:00 

עסקיות:
א' - ה' 12:00 - 17:00
לינק לאתר: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה