יום ראשון, 17 במרץ 2019

סינייה כרובית ופטריות בטחינה של "מן האדמה"


לא מזמן הייתי במעדניית "מן האדמה" והצטיידתי עם פינוקים לשבת ובין היתר הצטיידתי גם בטחינה מצוינת של המותג של המעדנייה "מן האדמה". במעדניה מבחר קולינארי עשיר, תוכלו למצוא פה מבחר עשיר של מעל ל-400 סוגי גבינות מהארץ והעולם, מטבלים, שמן זית, דבש, יינות, דגים מלוחים ומעושנים לצד מטעמי מעדנייה רבים,מוצרים ברמה גבוהה, איכות נפלאה ויש להם מגוון רחב של יינות. המוצרים במעדנייה איכותיים ממיטב היצרנים ונבחרים בקפידה ובהתאמה לקהל הלקוחות.
אפשר לראות את מה שכתבתי על המעדניה לא מזמן אצלי בבלוג -כאן: https://sexyfood-israel.blogspot.com/2018/12/blog-post_31.html
המוצרים במעדנייה איכותיים ממיטב היצרנים ונבחרים בקפידה ובהתאמה לקהל הלקוחות. המעדניה כשרה ורבים מהמוצרים מיוצרים במיוחד בעבור הרשת "מן האדמה" כמו טפנדים ו2 סוגי טחינה. אני מאמינה שלא יעבור זמן קצר ונמצא אותם גם בסופרים.
טחינה מלאה מכילה את כל רכיבי גרעין השומשום, כולל הקליפה ועל כן ערכיה התזונתיים הגבוהים. טחינה טהורה נטחנת מגרעיני שומשום משובחים ללא הקליפה. שתי הטחינות מעולות לאכילה כגולמית וגם מתובלת בתוספת לימון,מים ותבלינים. בשבת האחרונה הכנתי סינייה כרובית ופטריות ובחרתי בטחינה הטהורה בהכנת המתכון. סינייה כרובית ופטריות בטחינה של בני סיידא הוראות הכנה: מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה. להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק. אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד. מרכיבים: לכרובית: 1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות 1/4 כוס שמן זית מלח גס, פלפל שחור גרוס 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ 2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים לפטריות: 2 כפות שמן זית 500 גרם פטריות שמפיניון זעירות מלח ופלפל שחור גרוס לטחינה: 1/2 1 כוסות טחינה גולמית מלח מיץ מ-2 לימונים 1/2 1 כוסות מים קרים 1 כפית סומק להגשה: 100 גרם צנוברים, קלויים 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
את הטחינה של "מן האדמה" ניתן להשיג בסניפי המעדנייה: נתניה רחוב הבונים 24 א.תעשייה פולג (ספיר) א׳ – ה׳ 20:00 – 10:00 שישי 15:00 – 8:00 טלפון. 09-7926699 דוכני הרשת שישי 15:00 – 8:00 כפר סבא אנגל 78 דמרי סנטר א׳ – ה׳ 20:00 – 10:00 שישי 15:00 – 8:00 טלפון. 09-7926699 לינק לאתר מן האדמה: https://manhaadama.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה