יום שני, 18 במרץ 2019

Pineapple TLV סושי בר טבעוני חדש בוייב תוסס בדיזנגוף תל אביב


הפעם הגעתי ל- Pineapple TLV סושי בר טבעוני חדש ומגניב שנפתח במרכז תל אביב בלוקיישן מצוין על ציר מרכזי בדיזינגוף. הסושיה הטבעונית החדשה נותנת תת מענה לא רק לאלה שנמנעים מאכילת דגים מטעמי מוסר אלא גם לנשים בהריון. הבר קטן ואינטימי עם מקומות ישיבה בחוץ על כסאות בר גבוהים המשקיפים על רחוב דיזינגוף שהומה אנשים. האווירה פה נעימה ותוססת החל מהמלצרית החמודה והאנגרטית ועד המוזיקה שמתנגנת ברגע וכמות החב'רה הצעירים שישבו לידנו שעשו צי'יסרים שאכלו מנות סושי מגוונות.

סושי זו מנה מאד פופלרית בארץ מ אכל אסייאתי שהפך נפוץ מאוד במחוזותינו,עכשיו ב-Pineapple TLV יהיה אפשר להנות ממנו בגרסה הטבעונית. סושי צמחוני/וטבעוני אפשר למצוא כמעט בכל במסעדה אסייתית, הייחוד שפה הסושי כולו מבוסס על מרכיבים טבעוניים. ב-Pineapple TLV תמצאו תפריט רחב ומגוון שכולל אפשרויות שמתאימות רק לטבעונים. שפע של מנות אסייתיות ורולים של סושי טבעונים לצד תוספות מגוונות וטעימות לחך כמו רוטב טריאקי תוצרת בית וספייסי מיונז טבעוני. אין מה לחשוש ממגע עם חומרי גלם מן החי אז אפשר להרגע ,לאכול ולהנות בכייף וללא חששות.
את הארוחה פתחנו עם חמוצים אסיאתיים שמגיעים ללא תשלום והזמנו קוקטייל מוחיטו אננס,אהבתי את השימוש במרכיבי הקוקטייל בזכות טעמו של הלימון הטרי ולא השתמשו פה באיזה תרכיז חיקוי כלשהו בטעם לימון שמפוצץ בסוכר.
בתפריט מנות ראשונות כמו מרק מיסו, קרפצ'יו סלק, חמוצים אסייתים, דים סאם במבחר מילויים (פטריות/תרד). אנחנו בחרנו בקרפצ'יו סלק, סלק, גבינת שמנת טבעונית, עלי רוקט ברוטב פונזו. על צלחת מחרס עגולה קיבלנו קרפצ'יו סלק שמורכב מפרוסות דקות של סלק מבושל בליווי רוטב פונזו שזה רוטב יפני אשר מוכן מרוטב סויה, מיץ לימון, חומץ אורז ודאשי ובנגיעות גבינת שמנת טבעונית ועלי רוקט טריים ורעננים. בנוסף התחממנו עם מרק מיסו נהדר שהכיל אצות ופטריות בשרניות ופלח לימון ושלישיית אגרולים במילוי ירקות ופטריות שנעשו ללא טיגון (אוויר חם). האגרולים לוו עם נגיעות של רוטב טחינה, אני פחות התחברתי לטחינה וטבלתי אותם ברוטב סויה שהיה טעים יותר בעיני והשתלב טוב יותר. 
אגרול ירקות ופטריות בטיגון אוויר ללא שמן:
המשכתי עם קוקטייל ג'ין מלפפון שהיה חמצמץ, קליל ומרענן, מאד אהבתי !  למנות עיקריות הזמנו מבחר רולים של סושי מגוונים: סושי רול קראנצ'י טייגר- אבוקדו, מלפפונים, קמפיו, בצל ירוק ופירורי פנקו,רוטב טריאקי, ספייסי מיונז, בטטה קריספי  סלט קריספ ושומשום ו- בטטה רול- בטטה, אבוקדו, פירורי פנקו, בצל ירוק, בטטה, רוטב טריאקי ובטטה. ניכר כי השקיעו מחשבה רבה במרכיבי המנות. אהבתי במיוחד את השימוש בפירורי פנקו שהעניקו טקסטורה קראנצ'ית נוספת לסושי בנוסף לשבבי הבטטה והסלק שקישטו מעל את הרולים של הסושי והיו קראנצ'ים כמו כן. הסושי לווה עם רוטב סויה (היתה גם סויה דל נתרן) ורוטב ספייסי מיונז שהוא כמובן בלי ביצים ורוטב חריף.
המשכנו עם רול אבוקדו חריף- בטטה גזר ומלפפונים- אבוקדו עם פלפל צ'ילי אדום במיץ לימון, מעוטר בקוויאר טבעוני.מעל רול הסושי הוגשו חתיכות אבוקדו טריות מתובלות במיץ לימון, פלפל צ'ילי חריף קצוץ וקוויאר טבעוני. בנוסף, רוקט רול- אבוקדו, קמפיו, מלפפון שומשום ואירית,סלט עלי רוקט ברוטב פונזו אסייתי מעוטר ביקורה טבעונית, הרול עם הרוקט  היה מאד טעים ופרשי.
הקוויאר הטבעוני:
אחרי שעשינו הפוגה קלה בדמות צ'ייסר של ג'ין תות המשכנו עם הוט צ'יז רול-גבינת שמנת טבעונית, אבוקדו ובטטה,
גבינה צהובה טבעונית, רוטב טריאקי ובצל ירוק.
אני מודה שאני לא מתלהבת מגבינות טבעוניות, ההעדפה שלי תמיד תהייה לרולים של סושי עם ירקות בצורתם הטבעית כמו בטטה, מלפפון, גזר וכ'. אני פחות מתחברת לגבינות טבעוניות, אולם השתכנעתי בעקבות חברתי לחלוק איתה את הרול עם הגבינה הטבעונית והופתעתי לטובה כי זה היה טעים ועסיסי. 

קינחנו עם באן שוקולד, הבצק היה מעט עבה ועדיין היה טעים ורך. 
בתוך הבאן: 
ב-Pineapple TLV תפריט רחב ומגוון שכולל אפשרויות שמתאימות רק לטבעונים לצד אלכוהול נהדר (יש מבצעים טובים בHAPPY HOUR). מקום בוייב צעיר ותוסס והצוות ידידותי ושירותי.
Pineapple TLV דיזנגוף 138, תל אביב יפו טלפון: 054-633-3457 לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/pg/PineappleTLV/posts/?ref=page_internal

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה