יום שני, 11 במרץ 2019

GioCoso- מסעדה איטלקית חדשה בעיר התחתית בחיפה שמחברת בין אלכוהול לאוכל


לא מזמן קראתי כתבה על מסעדה איטלקית חדשה אשר נפתחה בעיר התחתית שבחיפה היכן שפעלה מסעדת צ'יז הזכורה לטובה. ביום חמישי האחרון הייתי ביום חופש וסידורים בצפון וזו הזדמנות נהדרת בשבילי להכיר את כל המקומות החדשים אשר נפתחים ללא הרף בעיר התחתית בחיפה. זהו איזור בצמיחה מטורפת אשר התחדש במסעדות, ברים ודוכני מזון שונים.

הפירוש לGioCoso בעברית זה איטלקייה שובבה. מדובר למעשה על מסעדת השף החדשה של השפים רועי גרבר ושחר גדסי, צ'יז בגירסה השובבה והנועזת שלה. הקונספט הוא תפריט חדשני בהשראת המטבח האיטלקי,מנות קלאסיות מארץ המגף ובו מנות מגוונות אליהן מותאם משקה אלכוהולי ובחלקן האלכוהול משולב בתוך המנה. האלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. בתפריט מבחר פיצות עם טופינגס לא שגרתיים כמו פיצה ביאנקה ורדה עם בייקון, מוסקט ושום, גבינה כחולה, פקורינו,פרמז'ן, מוצרלה,עלי תרד ושמפניון. יש גם פסטות טריות שמכינים במקום כמו רביולי די טורו במילוי בשר מפורק בבישול ארוך עם יין אדום, בצל וגזר בקרם שמנת, וויסקי, ציר בקר ושוקולד, הנסי על המינוט שמוגשת לצד קוניאק הנסי - נתחי פילה ברוטב ציר בקר ויין אדום על פאבה לצד מח עצם, לימונצ'לו שרימפס - טורטליני ירוקים בעבודת יד במילוי עלי רוקט, תרד, קייל, בצל וריקוטה ברוטב שמנת עם לימון כבוש, לימונצ'לו, מולים ושרימפס ויש גם מרק ים מרטיני -עם פירות ים וכרישה ברוטב יין לבן עם פרמז'ן ושמנת.
תפריט הקוקטיילים רחב והוא משלב בין אלכוהול לאוכל. קוקטיילים כמו הזוהר הצפוני – ג'ין בומביי, מידורי, פסיפלורה ולימון , וויט אפל - וודקה בתיבול לימוני, מידורי, תפוחים וחלבון מוקצף, הקפה של ג'ק - קוקטייל ג'ק דניאלס דבש עם קינמון,אייריש קרים, גלידת וניל אספרסו ושברי בראוניז ועוד. אנחנו בחרנו בקוקטייל מרגריטה עונתית ששודך למנת הסביצ'ה שהזמנו למנה הראשונה.במחיר 34 ש"ח. המרגיטה הייתה טעימה ומרעננת והייותה אחלה פתיח לבאות
סביצ'ה מרגריטה, דג ים טרי בשילוב ירק ופרי המשתנה בהתאם לעונה ולהשראה,לצד הסביצ'ה מוצע כאן קוקטייל מרגריטה עונתית במחיר 34 ש"ח. כאמור בג'יוקוסו ליד כל מנה הצמידו אלכוהול שמתאים ומשתלב איתה מבחינת הטעמים. המשקאות האלכוהוליים פה נמכרים במחירים סבירים שנועדו לעודד את השילוב בין אוכל לאלכוהול. על צלחת חרס מרהיבה הוגש סביצ'ה אשר הכיל חתיכות דג דניס טרי ומלפפון שנחתכו קצוץ בשילוב תותים טריים וגרנולה קראנצ'ית והסביצ'ה הונח על תלולית של יוגורט תות. המנה טעימה ומאד פרשית , פחות אהבתי והתחברתי ליוגורט התות שהיה מתקתק. כן הייתי מוסיפה טבעות צ'ילי חריף (אגב גם ביקשתי) וזה הקפיץ טעמים במנה והייתי מרוצה (:
יחד עם הסביצ'ה נשנשנו לחם הבית,פוקאצ'ה טריה אפויה במקום,הפוקאצ'ה הוגשה עם פנכה של שמן זית, בלסמי וסלסת עגבניות.
הגענו בלילה חורפי קלאסי של חודש פברואר וראיתי שיש מרק פירות ים בתפריט אז היה לי ברור שאזמין אותו. למרק קוראים מרטיני מעמקי הים ,מרק ים עם שרימפס, מולים, זוקיני וכרישה בציר ים, יין לבן, לימון, פרמז'ן ושמנת. הקוקטייל שהוצע לצד המרק זה כוס מרטיני במחיר מוזל של 16 ש"ח. המרק היה סמיך ובעל טעמים עמוקים של הים בשל נוכחות של פירות הים, מולים ושרימפס. המרק היה מאוזן טעמים ומצאתי בו לגמרי נחמה בערב קר.
כמו כן הזמנו את הפולנטה, בחמאה ושמנת, פטריות שמפניון צלויות, כמהין ופרמז'ן. ראשית אציין שהמנה הייתה נדיבה בגודלה,הפולנטה הייתה סמיכה וטעימה מאד. מעל הפולנטה הונחו פטריות צלויות, בצל ירוק ופרמז'ן מגורר. לא נעים לי לחזור על עצמי א-ב-ל גם זו הייתה מנה מנחמת בערב קר שכל מה שהתחשק לי זה לקחת את הקערה ולאכול אותה על הספה מול הסרט "ברידגי'ט ג'ונס" ובפיג'מת החתולים שלי (:
למנה עיקרית הזמנו דניס טורטליני ליים,פילה דניס על הפלנצ'ה מוגש על טורטליני עבודת יד במילוי קרם ארטישוק ירושלמי עם ירקות שורש ברוטב חמאה,מרווה ויין לבן. ניכר כי דג הדניס היה טרי והוא נצלה על הגריל לידי שלמות, העור שלו היה קריספי ובשר הדג היה לבן, רך ועסיסי. תיבול הדג ושימוש בהרבה פלפל שחור היה מאד במקום ויחד עם הרוטב חמאה, מרווה ויין היה מצוין. הרביולי והטורלטיני ב-GioCoso הם בעבודת יד. הטורלטיני שלווה למנה היה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי מתקתק וירקות השורש היו טעימים מאד, במיוחד הגזרים בצבעים, הברוקולי שקיבל טעמים שרופים והיה קראנצ'י ומיוחד בטעמו ובצל סגול מתקתק. כמו כן בחרנו לחלוק סלט מור אפרול, חסה סלנובה, פרי העונה, צנונית ופקאן קלוי עם ברולה סנט מור בשמן זית, לימון, קרם יוגרט סלק עם אפרול. הקוקטייל שמוצע -אפרול שפריץ ב24 ש"ח. הירקות בסלט היו טריים, הסלט היה מרענן וקליל בתיבול שמן זית, לימון וקרם יוגורט סלק עם אפרול. מעל הסלט הונחה חתיכת גבינת סנט מור שקורמלה והשתלבה נהדר עם עלי החסה, צנוניות והענבים. אני חושבת שהייתי מעדיפה את הסלט עם גבינת הסנט מור שכן תהייה צלויה אבל לא מקורמלת ומתוקה. כי את המתיקות כבר קיבלתי בדמות הענבים הטריים והפקאנים הקלויים.
בתפריט הקינוחים תצאו פה קרם ברולה קפוא למחצה עם סוכריות אגוזי לוז ובליווי רוטב פירות יער, פאדג' שוקולד ,צ'יז קייק ואפוגטו. אנחנו בחרנו בלימון חצוף, קרם לימון עטוף בבצק פריך עם קרמבל שקדים, קרם ריקוטה ופסיפלורה. מסתבר שבחרנו ממש טוב כי הקינוח היה נפלא,מאד קליל, לא מתוק מדי. אני אישית "מתה" על קינוחי לימון שהם לא שוקולדים כבדים ומתוקים. קרם הלימון היה חמצמץ ובמתיקות טובה, היה כייף לנעוץ עם הכף ולהנות מביס מהקסטה הלימונית החמצמצה שהשתלבה נהדר עם קרם הריקוטה והפסיפלורה שהיה גם חמצמץ. קינוח מצוין !
לסיכום, נהננו מאד ב-GioCoso האווירה פה צעירה, האוכל טעים והקוקטיילים מוסיפים לכל החגיגה. היינו פה 3 שעות ואני כבר חושבת מה אזמין מתוך התפריט המסקרן בביקורי הבא בחיפה. ב-GioCoso הבינו כי האלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מהבילוי והאוכל.
GioCoso
הנמל 21 חיפה טלפון: 04-9887880 שלוחה 1. לא כשר שעות פתיחה: ראשון-רביעי, שבת 22:30-12:00 חמישי-שישי 24:00-12:00 לינק לעמוד בפייסבוק: https://www.facebook.com/GioCoso.haifa/ לינק לאתר: http://www.giocoso.co.il/?fbclid=IwAR0dIfG2u6cnVIp9pQ7_p6T3t-_lmWW8J3ZBjLsX9eUumLwoH--AMZpLu-0

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה