בימים אלו מתחדשת מסעדת קמפניה בבעלותו של איציק קדוש בתפריט חורף טורקי חדש. המסעדה ממוקמת ברובע המסעדות והבילויים בראשל"צ. קמפניה נקראת על-שם חבל ארץ באזור נאפולי שבאיטליה וגם קמפניה באיטלקית פירושה "משפחתי וחברתי", וזוהי ההשראה לאווירה במסעדה – זמן איכות של ביחד בחברת האנשים שאתם אוהבים. המסעדה יפה ואלגנטית, מקומות הישיבה הם בתוך חלל המסעדה הגדול והממוזג בקומה הראשונה וגם בחלק החיצוני- לאלו שמעשנים. בנוסף בקומה השנייה, מקום מארחים אירועים פרטיים ואנחנו ישבנו שם.
התפריט בניצוחו של השף אריק ווקיל בעל 22 שנות ניסיון וותק בענף המסעדנות. זהו אתגר גדול לשף ווקיל להביא את כל הנסיון שלו ואת כשרון הבישול שלו למטבח כשר מהדרין לרמה גבוהה. יש סטיגמות רבות לאוכל כשר בקונטאציית של אוכל באולמות ובשר מאד מלוח בגלל ההכשר אז ווקיל הראה לנו כאן שאפשר גם אחרת והוא עשה זאת בכשרון רב כי הבשר היה מדהים בטעמו, הוא הביא את המטבח הכשר למהדרין לפסגת הקולינריה.
המסעדה מאופיינת במאכלים טורקיים מארץ מוצאו של ווקיל השף, מטבח טורקי מודרני עם התמחות בבשרים. המטבח הטורכי הוא אחד מהמטבחים העשירים יותר והטעמים בעולם. מה שנקרא לא רק בורקס או שווארמת "דונר". ווקיל מתמחה בנתחי בשר וסטייקים עסיסיים בשיטת חיתוך מיוחדת ועישון בשרים התורמת לטעם העשיר והעמוק, הנתחים נפרסים לעיני הלקוח וממש כמו ביין נותנים לבחור לטעום כדי לאשר את הטעם המשובח. למסעדה עגלים פרטיים שגדלים בצורה פרטית ברמת הגולן. גולת הכותרת של המסעדה היא מגוון נתחי הבשרים האיכותיים שנבחרים בקפידה ומגיעים משטחי מרעה ברמת הגולן - אסאדו, טומהאוק, פריים ריב ואנטריקוט אנגוס.
בין המנות בתפריט תמצאו מנות ראשונות כמו קרפצ'יו סינטה, פטה כבד לצד קונפיטורת בצל ופירות יער, סיגרים במילוי כבד, עראיס ועוד. במנות העיקריות: קבבונים, פילה בקר, קדירה מרוקאית –בשר בקר בבישול ארוך עם גרגרי חומוס וכוסברה, אסאדו בבישול ארוך בציר בקר,ברביקיו וירקות שורש. וגולת הכותרת במסעדה שהם נתחי האנגוס, בקר איכותי שמגדלים ברמת הגולן במיוחד עבור איציק קדוש הבעלים, מיישנים אותו במקררים מיוחדים לקמפניה. נתחים כמו אנטריקוט מיושן, פריים ריב על העצם, טומהוק, אנטריקוט עגלה על עצם, מלא בטעמים משויש. מי שמגיש אותו הוא גריל מן שחותך ופורס נתחים לעיני הלקוחות.
אט אט התחלנו לקבל מנות ראשונות לשולחן:
סלט בריאות שכלל בורגול, קוביות בטטה, אוכמניות יבשות, המון עשבים, מלפפון, עגבנייה ואגוזי לוז עם סורבה לימון. הסלט היה טרי ורענן שילב קראנצ'יות של אגוזי לוז והוגש עם סורבה לימון מרענן.
קרפצ'יו דק דק של סינטה, קוביות פרי,צנונית, מיקרו עלים קוויאר בלסמי, שמן זית כתית מלח ים ואיולי אריסה. קרפצ'יו מעולה עם חתיכות קטנות של מנגו מתוקות, איולי אריסה, שמן זית וקוויאר בלסמי מתקתק.
עננים כבדים, פטה כבד לצד קונפיטורת בצל ופירות יער, מוגש עם טוסטונים, פטה הכבד היה מצוין, רך ומלא טעם הוגש עם קונפטוריית בצל פירות יער מתקתקה שמחמיאה כאמור לפטה הכבד.
סו בוריק, כנאפה תרד "וגבינת" קשיו מלוחה וסלטון רענן. מאפה תורכי עם "גבינת קשיו" טבעונית מלוחה (הרי מדובר במסעדת בשרים כשרה). ומוסאקת כנאפה, שיערות קדאיף, תפוח אדמה, חציל אפוי ופרוסות עגבניה. מנה טעימה בסה"כ, הייתי מוסיפה עוד טחינה להרטיב מעט את המנה.
הפנתר הוורוד, סיגר במילוי כבדי עוף, נענע פטרוזיליה בליווי טחינה ורודה ואיולי אריסה. סיגרים מבצק פילו מוארכים במילוי כבד עוף בליווי שלושה רטבים: נענע פטרוזילה, טחינה ורודה ואריסה חרפריפה. מנת פתיחה מצוינת עם כמות טובה של כבד.
ריזוטו היער השחור,מחית פטריות ,ריזוטו ונתח השף שנרדם בתנור. ריזוטו פטריות עשיר וטעים טעים שעשוי טוב ואליו התלווה בשר אסאדו בבישול ארוך מפורק. שאפו לשף בהחלט מצא תחליף לשמנת בדמות של רוטב קוקוס קרמי, מנה טעימה שאהבנו !
שיא החוויה הקולינארית במסעדת קמפניה זה בשר האנגוס שנחתך במיומנות ובזריזות על ידי השף לנגד עינינו, מנות עם טעמי בשר עשירים. התענגנו על פריים ריב, אנטריקוט עגל על העצם ואנטריקוט עגל משויש. הבשרים הוגשו במידת עשייה מדיום שכך נשארו אדומים, עסיסיים, רכים ומתמסרים לכל ביס וביס בפה.
והיה גם אסאדו על העצם ברוטב מעושן שהיה עסיסי ומלא בטעם:
WET BURGER, טרנד עולמי חדש, המבורגר שיורד עליו גשם של טעמים (כך תואר בתפריט שהוגש לנו). מדובר על המבורגר עם אחוזי שומן גבוהים שהוגש עם רוטב איולי קארי. הקציצה ליטרלי מטפטפת על כל הלחמנייה והלחמנייה סופגת את כל טעמי הבשר. המבורגר מצוין, טעים מאד, ג'וסי מפוצץ בטעמים:
קינחנו עם סיגר ממולא בחלווה, סיגר קריספי, מתוק אך לא מדי, טעמים די מאוזנים, קינוח חביב ביותר.
לסיכום, הבשרים במסעדה מצויינים, זו הייתה ארוחה מגוונת ושופעת טעמים.
השירות היה מאד אדיב.
קמפניה
כתובת:מתחם הרובע, רחוב ברשבסקי 8, ראשון לציון.
טלפון: 03-9037667
* מסעדה כשרה למהדרין,בהשגחת הרב מחפוד.
* מסעדה עם חניה מוסדרת בצמוד למסעדה.
המסעדה פתוחה כל יום מ 12:00 עד חצות ובמוצ"ש שעה לאחר צאת השבת.
לינק לאתר המסעדה: https://campania.rest.co.il/
לינק לעמוד פייסבוק: https://www.facebook.com/CAMPANIARestaurant/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה