יום ראשון, 3 בנובמבר 2019

טנדור, דוכן חדש בשרונה מרקט תל אביב עם בשרים שנצלים בתוך טנדור והקבב פה אגדי !

והפעם הגענו למקום חדש שנפתח בשרונה מרקט בתל אביב, טנדור שמו, דוכן שמתחה בצליית בשרים וירקות בתוך טנדור, הכנת הבשרים בצורה שונה מהמקובל. הטנדור קיים כבר 5000 שנה והוא נחשב לאב כל התנורים. הטנדור הוא תנור עתיק הבנוי מאבני חימר ואבני שמוט. מבנה הטנדור יוצר סביבת חום אחידה וגבוהה במיוחד המאפשרת צלייה מדייקת של בשרים וירקות בשיטה ייחודית. השיפודים נתלים בצורה אנכית ואינם מצריכים סיבוב או היפוך, כך מתקבל מוצר עסיסי, טעים ובריא. האש צולה את השיפוד בעדינות ושומרת על ערכיו התזונתיים של חומר הגלם וזה מה שמבדיל את הטנדור ממנגל, גריל או כל תנר אחר !

התפריט בטנדור מצומצם והוא כולל מנות עם קבב, מתכון סודי שמכינים במקום, פרגיות ברוטב קארי בסגנון הודי ותבשיל של בשר ראש בספיישלים. כאשר המנות מוגשות בפיתה או בצלחת עם תוספת חמה. העסק בטנדור הינו משפחתי, הכל טרי ומוכן במקום, סלטים טריים שנעשים יום יום וגם את הבבא גנוש - סלט החצילים שמתווסף לאחת המנות אף הוא מוכן בטנדור.

אנחנו בחרנו ב2 פיתות שהן סוג של מנות הדגל במקום, שאפשר להזמין גם כמנה בצלחת עם תוספת חמה: האחת- פיתה טורכית, קבב עגל עם שומן טלה סלט רוקט עם בצל סגול וסומק, חצילים בטנדור - בבה גנוש, סלט עגבניות, פטרוזליה וטחינה. לתוך פיתה טרייה ועסיסית הוכנסו קציצות קבב מעולות, בעלות טעמי בשר חזקים. המסה של הבשר הטרי והאיכותי לשומן טלה ביחס מושלם, כך שנוצר קבב ג'וסי, אוורירי רך וטעים בטירוף. אל הקבב התלווה סלט טרי שהורכב מעלי רוקט רעננים עם בצל סגול וסומק, בבה גנוש-סלט חצילים מחצילים שנצלו בטנדור וסלט עגבניות רענן עם פטרוזיליה, טחינה ועמבה. הפיתה הכילה את כל המרכיבים בכבוד ולא קרסה או התפרקה.

כשאכלתי את הקבב זה העלה בין זכרון רחוק מהשבתות שהיינו נוסעים כמשפחה לכנרת ואבי ז"ל היה מכין את הקבבים המושלמים שלו על גריל פחמים, הפיתה עם הקבב הייתה לגמרי בטעמים של בית. הקבב היה מצוין ואני לא אגזים ואומר שלג'סמינו נולד מתחרה.

כמו כן הזמנו פיתה הודית, פרגית בקארי, צ'טני פיסטוק, סלט כוסברה עמבה הודית, מגיע בפיתה או בצלחת עם פריקי או אורז. גם פה מדובר בפיתה עסיסית עם בשר פרגית במרינדה של חלב קוקוס (המקום כשר) ורוטב קארי. שיפוד הפרגית נתלה על חרב ברזל במאונך בתוך הטנדור. הפרגית הייתה רכה ואליה התלוו צ'טני פיסטוק שמכינים במקום, סלט כוסברה ובצל סגול, סלט עשבי רענן וטרי ונגיעות של עמבה הודית.

וכך נראית הפרגית שנצלתה במאונך בתוך הטנדור:

עמדת הסלטים הטריים:

המקום חדש ועדיין אין עמוד בפייסבוק, הקבב פה מצוין וגם הפרגית מאד מומלצת. המקום נקי, צנוע והאוכל טרי וטעים - ממליצה בחום ! טנדור שרונה מרקט תל אביב. למסעדה יש שירות משלוחים דרך תן ביס, קליק אחד ואתם שם: ttps://www.10bis.co.il/next/Restaurants/Menu/Delivery/26899/%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%A8%20?gclid=Cj0KCQjw9fntBRCGARIsAGjFq5EN5ujiQCaBcYSmm5xpsgcNL2YaC-Wei20Wfv-MknOJhPyw0n3VFkIaAtPmEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
תפריט:


3 תגובות: