זה שאני אוהבת לאכול נראה לי ידוע כבר לכולם וכמה אני אוהבת לגלות מקומות חדשים כאשר לכל מקום יש את הסיפור האישי שלו, מקורות ושורשים. הפעם הלכתי עם חבר לארוחה אצל דפי קרמר בארוחת Eat with. הקונספט בגדול היה ארוחה בלקנית אבל כל מה שהתלווה אליו היה בגדר הרפתקאה קולינרית שכללה מפגש והכרות עם עם אנשים חדשים שישבו לצידנו בשולחן שבאו גם להנות מאוכל טעים באווירה אחרת, פחות פורמלית ממסעדה.
על האוכל ועל האווירה השמחה והססגונית מנצחת דפי קרמר שמעבר לאוכל הטעים והמגוון שלה היא אישיות כובשת וצבעונית שהרימה פשוט את האנרגיות לכולם ויצרה אווירה כייפית מהנה. בתחילת הארוחה דפי סיפרה לנו את סיפורה האישי והמרתק איך עזבה את עולם ההייטק לטובת התשוקה שלה שזה מזון והזנה. מרגישים כמה שהיא נושמת אוכל, אוהבת אוכל ואוהבת להאכיל. המטבח של דפי הוא כמוהה, קפריזי, צבעוני, מתנגח ומלא השראות וסתירות. מסעותיה של דפי בזמן עבודתה בהייטק הביאו אותה למקומות רבים בעולם, וכך יצא שטעמה, אכלה מאכלים מסוגי מטבחים שונים ומגוונים וביקרה במטבחים מקומיים. המסעות הטכנולוגיים היו לגילויים קולינאריים שהיוו השראה ומקור לשמחה.
כאמור בחמישי בערב הגענו לביתה שבצפון תל אביב והארוחה התקיימה במרפסת המרווחת שבביתה. כבר בכניסה הרגשתי בכל הגוד וייבס בבית של דפי, מאד תואם את אישיותה הצבעונית והכובשת. במרפסת השולחנות היו ערוכים עם בדי קטיפה צבעוניים בצבעים של ורוד וירוק בוהקים, כוסות יין מצוחצחים, צמחי נוי ועציצים, הכל ססגוני ומלא חיים, שולחן מאד מזמין.
על השולחן הערוך מבחר מנות ומטעמים מארצות הבלקן, סלטים מתובלים טריים וצבעוניים ומטבלים מסורתיים:
סקרודליה, ממרח שקדים ושום, מרקם שדומה לחומוס וטעם דומיננטי של שום ושקדים. ממרח סמיך המשלב בין המתיקות של השקדים לחריפות של השום הטרי. באתונה לסקורדליה מעמד דומה לזה של החומוס שלנו - מנגבים אותה עם לחם או מגישים כמטבל לצד דגים מטוגנים או צלויים.
סלט עדשים שחורות עם עשבי תיבול, כובסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, רוקט ועגבניות וחמוציות, סלט בריא ,טרי ורענן. היה גם ממרח טחינה-סלק פיקנטי עם שום, נענע וג'ינג'ר שנטחן והוגש כפייסט. זה היה ממרח ממכר שפשוט אכלתי אותו עם כף בלי לחם בלי כלום, כ"כ טעים !
קישואים עם גבינת שמנת שדפי מכינה שהוגשו יחד עם אגוזים קראנצ'יים וסלט יווני בטאץ' מיוחד. הטוויסט של הסלט היווני הוא בגבינת הטולום, זוהי גבינת עיזים כבושה המיוצרת בתהליך ייחודי. הטולום היא ללא ספק הגבינה הטורקית המפורסמת ביותר היום.
מנה נוספת שאני "עפתי" עליה במיוחד היא- סלט שעועית בובס עם עגבניות מיובשות, בזיליקום, בצל סגול ותיבול סוד. סלט שהזכיר לי מאד את המטבח האיטלקי בזכות הבזיליקום, שמן הזית והעגבניות המיובשות.
לצד הסלטים הוגש לחם מהטאבון עליו אזוב וזעתר, זהו לחם דק שמאוד מאפיין את מקדוניה. לי הוא מאד הזכיר את הפתאייר מהמטבח הערבי עם שימוש בעשבי תיבול הגליליים. הוא נזלל מהר ע"י כולם וניסיתי לעצור את עצמי מלהמשיך לזלול את הפחמימה האלוהית הזו כי היה לי ברור שיש עוד הרבה אוכל בהמשך.
הוגשו גם זיתים בכבישה ביתית ולחמים חלומיים שדפי הכינה שנראו כ"כ טריים, חמימים ומגרים. בצעתי אחד מהם ביד ופשוט נתת ביס גדול בהנאה מהלחם וידעתי שאני חייבת להפסיק לזלול ממנו כי לא יהיה לי מקום לכל האוכל שמוגש פה.
דפי מייצרת אווירה שמחה וכייפית, הסגנון שלה מאד קליל, חם ומחבק. קיבלנו חיזוק נוסף להעלאת המורל עם קוקטייל ישראלי על בסיס ערק, דובדבנים וחמוציות, שובר קרח ומקרב לבבות 💜
והיה גם יין אדום שהוגש בשפע בתוך קראפים דקורטיביים מזמינים מזכוכית:
כל האוכל היה טעים באמת, אבל מנה אחת באמת בלטה מכולן וגרמה לגלגל את עיניי ולגרגר בהנאה רבה זה מאפה פילו במילוי תרד, רוקט, גבינות שהושרו ביין, ממרח צ'ילי חריף ומעל הכל מזוגג בדבש מלכות טהור. זה היה ביס קראנצ'י וכייפי, שילוב טעמים ומרקמים בין הגבינות המלוחות לעלים הירוקים, לחריפות הקלה שמעקצצת את הלשון ומתיקות הדבש הטהור. ביס חלומי !
מנה נוספת מצוינת, עלי גפן ממולאים בריזוטו שבושל באוזו ועשבי תיבול ברוטב סודי מיוחד. ריזוטו בבישול ארוך עם שמן זית, צימוקים ועגבניות. עלי גפן נימוכים ברוטב מתקתק, פשוט תענוג! חבל שאי אפשר לראות את הבטן שלי מחייכת כי היא חייכה בהנאה (:
המשכנו עם קדירת ציידים בבישול ארוך עם דובדבנים וחצילים. תבשיל בשר בקר בבישול ארוך, הבשר רך ומלא טעם עם חצילים, דובדבנים שמעניקים מתקתקות קלה ועגבניות שלמות. מסוג המנות המנחמות שאפשר לאכול אותן בכייף בבקתה בחורף קר מול האח הבוער.
בנוסף היה גם אורז עם המון עשבי תיבול ושקדים:
תבשיל פירות ים ברוטב אניס, עגבניות, שום וזעתר, הרוטב שליווה את השרימפסים היה סמיך, פיקנטי מלא בטעם וכ"כ משגע וכל מה שרציתי זה ללקק מהצלחת.
היה גם דג מושט ענק במיוחד שנצלה עם עשבי תיבול רבים ממלאים את בטנו. הדג טרי, לבן ועסיסי:
קינחנו עם כנאפה מעולה, מאפה מתוק העשוי מאטריות קדאיף וגבינת עיזים וסירופ סוכר מעל שמוסיף למתיקותו הרבה ופיסטוקים לצד חליטת תה צמחים מיוחד, מקורי וארמוטי מהגינה של דפי:
לגמרי אחת הארוחות הנדירות והכייפות שנכחתי בהן וזה הכל בזכות דפי שמייצרת אווירה שמחה וכייפית.
ארוחה בלקנית לתפארת, שפע של אוכל ומנות מגוונות וטעימות, חומרי גלם טריים ומשובחים.בכל מנה יש טאץ' אישי, לדפי יד נדירה במטבח עם תשוקה לאוכל ואישיות כובשת.
דפקא. טעים
רחוב משה סנה 3 תל אביב.
טלפון 050-681-8727
מחיר 300 ש"ח לאדם, כולל אלכוהול חופשי ויש גם חניון נוח צמוד למקום.
קליק אחד לעמוד של דפקא טעים: https://www.facebook.com/dafka.taim/
קליק לארוחות EAT WITH של דפי: https://www.eatwith.com/events/46842
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
בלוג מהמם ומתאר בצורה הכי מוחשית שאפשר את החווייה, תודה מכל הלב על ההמלצה :)
השבמחקתודה רבה , שמחה לשמוע (:
השבמחק