יום שלישי, 5 בנובמבר 2019

TAYA טאיה, מסעדה אסייאתית עדכנית ומפתיעה, מטבח עשיר ומגוון בלב השרון


והפעם בחרתי עם חבר לסעוד ארוחת ערב במסעדת טאיה בלב השרון, באזור התעשייה של קדימה, מקום מפגש ובילוי תוסס לתושבי האזור ובכלל. טאיה, זו מסעדה אסייאתית עדכנית ובה אוכל מגוון ותפריט שמתאים לכל המשפחה. מנות בטעמים אסיאתיים מקוריים ממגוון המטבחים: סיני, יפני ותאילנדי בטוויסט מודרני וטאץ' מקומי.

התפריט בניצוחו של השף ירון שנבל שהתמחה במטבחים בסגנון צרפתי קלאסי ופיוז'ן אסייאתי. התפריט פה מגוון ויצירתי עם מנות מהמזרח הרחוק, אינדונזיה, תיאלנד, ויטנאם ויפן. תפריט שמתבסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים, שימוש בירקות ועשבי תיבול אוריינטליים אשר גדלים באזור השרון ומגיעים היישר מהקטיף למטבח המסעדה.

במנות הפתיחה תמצאו מבחר של גיוזות, סלטים אסייאתים טריים ורעננים, אגדשי טופו, סביצ'ה סלמון, באן בורגר ועוד. במנות העיקרות מבחר מנות מוקפצות בווק עם סוגים שונים של אטריות, מרקים חמים ומנחמים ומנות נוספות שחלקן מוגשות עם אורז. בנוסף, תפריט סושי רחב ובו מבחר גדול ויצירתי של רולים פרי מוחה של השפית היפנית -קיו אוקדה. בנוסף, יש בתפריט מענה לנטולי גלוטן ותפריט צמחוני/טבעוני עשיר וצבעוני, כי ביננו היום בכל מפגש חברתי ומשפחתי תמיד יהיה 1 שיחפש מנות צמחוניות או טבעוניות.

טאיה, מסעדה יפה ובעלת חלל גדול ורחב ידיים בעיצוב מודרני עם אלמנטים מהמזרח הרחוק. במסעדה שולחן בר גבוה המשקיף אל המולת המטבח הפתוח לצד שולחנות גדולים שפרוסים בחלל המסעדה.

מתוך תפריט האלכוהול הרחב והקוקטיילים המגוון בחרנו שניים שהכי נראו לנו, האחד - Tropical Captain, רום מתובל, פסיפלורה, קוקוס, תפוזים, מיץ ליים וקוביות קוקוס שהיה קליל ומתקתק. השני - מרטיני פסיפלורה וצ'ילי, מרטיני ביאנקו, וודקה, תפוזים, חמוציות, פסיפלורה וצ'ילי, קוקטייל טעים, קייצי ומפתיע.

את הערב במסעדת טאיה פתחנו בשתי מנות ראשונות, חייבת לציין ולשבח שהאוכל הגיע מהר לשולחנינו והיינו ממש רעבים כך שזה סיפק לנו את הרעב די מהר: מרק גיוזה תאילנדי, גיוזה עוף, קארי אדום, חלב קוקוס, פטריות, גזר, נבטים, בצל ירוק וכוסברה, פיקנטי. שנינו חלקנו במרק וקיבלנו 2 קעריות. בתוך המרק הסמיך הונחו גיוזות מצויינות ממולאות בעוף, המרק מוצלח במיוחד וחרפרף, אחלה מנת פתיחה. מתוך תפריט הספיישלים במנות הראשונות בחרנו בסלט עם סלמון ברוטב וינגרט יוזו, הסלמון נצרב והוא לווה בירקות כמו כרוב סגול טרי, קולרבי וגזר חתוכים לגפרורים, פטריות שיטאקי כבושות וגילופי בצל ירוק. שילוב מרקמים וטעמים, נחמד.


התחשק לנו קצת סושי אז בחרנו מהתפריט את המנה - טיפות שנחאי, רול זוגי, סלמון, טונה, אבוקדו, אספרגוס ומלפפון, עם שומשום מעל, המנה זוגית. קיבלנו רול עם 8 חתיכות גדולות שהכילו סלמון טרי, טונה, אספרגוס, אבוקדו ומלפפון. ניכר כי הדגים טריים, אמנם מדובר במנה שגרתית וקלאסית אבל היא עשויה טוב ובצילחות שובה לב.

בנוסף הזמנו פאד לי, אטריות אורז רחבות, תבשיל בקר וטלה בתערובת חמשת התבלינים הסינית, נענע, בצל ירוק, כוסברה, ליים, טבעות בצל מטוגן ושבבי שום קלוי. באופן אישי, אני מאד אוהבת אטריות אורז רחבות שתמיד מזכירות לי במרקמן עלי לזנייה עסיסיים שסופגים את כל הרטבים. אל אטריות האורז השתדך תבשיל ארומטי של בשר בקר וטלה בעל ריח ממכר וטעמי בשר משובחים אליו התלוו תבלינים סיניים. מה שהכי הורגש בתבלינים זה היה טעמי אניס ומעט קינמון. עוד נכחו במנה טבעות בצל מטוגן מתקתקות ושבבי שום קלויים שהעניקו מעט קראנצ'יות וגילופי בצל ירוק טרי ורענן ועלי נענע. בעת ההגשה הוספתי זסט של ליים שהעניק בוסט של חמיצות ורעננות למנה. מנה חריפה ומפתיעה בטעמה הלא שגרתי והמשובח, בהחלט אהבתי ואשמח לחזור לאכול אותה שוב במסעדה !

קינחנו עם תה שהוגש בתוך קנקן קטן ואותנטי ובו חליטת תה של למון גראס מצויינת. מתוך תפריט הקינוחים המגוון במקום בחרנו בקראק פאי,שכבת פאי עשויה משיבולת שועל במילוי שמנת קרמל לצד מוס וניל וטוויל פטל. קינוח משובח וטעים במיוחד שהפתיע לטובה. הקארק פאי היה נימוח, מתוק ועשיר בטעמו. לצד הקראק פאי הוגש מוס וניל סמיך ועליו טוויל פטל קראנצ'י.


לסיכום, האוכל בטאיה טעים ומגוון, הכל נעשה מחומרי גלם איכותיים וטריים והאוכל מטופל היטב. תוסיפו את זה שהמסעדה מושלמת למשפחה עם ילדים, מאד נעים לשבת שם בחלל אורבני באוווירה אותנטית ובמחיר נח לכל כיס. ובזה עיקר הצלחתה של טאיה שנהפכה למבוקשת בקרב הסועדים שמגיעים אליה גם ממקומות מרוחקים ולא רק מהשרון. * הצוות במקום אדיב, יעיל ומחויך.
אודות-101
"טאיה" רחוב האופה 1, קדימה צורן. טל. 09-7728878 לינק לאתר המסעדה: https://www.tayarest.co.il/ שירות המשלוחים של טאיה עובד 7 ימים בשבוע ויגיע לאן שתרצו, בכפוף לאיזורי חלוקה. כמו כן בטאיה מקיימים אירועים בוטיק עסקיים ומשפחתיים, באווירה אינטימית עד 65 אנשים. תפריט עשיר ומגוון מהמטבח האסייאתי בניצוחו של השף ירון שנבל. אפשר להתאים את התפריט לפי בחירה והעדפה של הלקוח, בין אם זה שיוגשו מנות צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה