יום ראשון, 7 בפברואר 2016

RIO GRANDE בר בשרים עם ספרייבס מהחלומות *המקום נסגר *

שחקן נוסף התווסף לסצנה הקרניבורית בתל אביב,מחד יש את הטבעונים המעיקים שנכנסים לנו לצלחת ומאידך יש את טרנד שוק הפליאו (דיאטת האדם הקדמון שמוותרת על מזון מעובד ותעשיתי,חזרה לתזונה בסיסית,שמנה וטבעית,אוכל בצורתו הגולמית והלא מתועשת). ריו גרנדה ממוקמת ברחוב הרצל במבנה משומר סמוך לכלבו שלום המיתולגי בעיצוב וסטייל המערב הפרוע בקווים נקיים ומדוייקים. העיצוב מקסים ומרגיע, התאורה עמומה ונעימה והמוזיקה עכשיווית עם נגיעות רוק קלאסיקות  משובחות מה80'S (איגי פופ, דויד בואי, דייר סטריט ועוד רבים וטובים שהעלו אצלי חיוך ענק כי אין דבר שאני יותר אוהבת ומעריכה בעולם ממוזיקה ואוכל טוב, אז תשלבו אותם ביחד הרי ש"קניתם" אותי בע-נ-ק (:  המוזיקה כאמור בווליום הנכון (לא מרעישה מדי ומשתלטת) באוירה תוססת וסקסית עם אלכוהול מזמין, בר מרכזי מדליק ומרווח עם כסאות גבוהים לדרינק ונשנוש בקלילות וגם שולחנות מעץ רחבים ליד. ישנם מספר מקומות במסעדה עם נוף למטבח דרך קירות זכוכית שקופים שניתן לראות את כל המתרחש במטבח,את מנות הבשר במקררים שמנויילנים ועטופים בוואקום ששומרים על הטריות,הכנת המנות העיקריות לנו ולשאר הסועדים,את הצלייה שלהם על הגריל להריח את העשן המטריף מהגריל - אין יותר מגרה מזה, הלהבות בגריל ועד לצילחות.

רב מסעדות הבשר בארץ הינן משפחתיות ובריו גרנדה מכוונים לבר לילי באווירה סקסית, מקום המשלב בין בילוי לילי עם בשרים,זהו למעשה חלומו של דן נורמדן (הבעלים, בעל רפרטואר עשיר בהקמת ברים) מקום  בחוויה אחרת,אוירה תוססת,בשר מובחר,אלכוהול ופלייליסט משובח ומהנה. iבריאו גרנדה מתגאים ולו בכדי בסטייקים מבקר ישראלי טרי,נתחים מספקים שונים בארץ ותפריט יין רחב מיקבי בוטיק ישראלים ומהעולם.
פתחנו את הערב עם וינשטייפן קרה וצוננת וכוס יין רוזה, פול מאס



אט אט החלו לזרום מנות ראשונות מופלאות, הראשונה, קלמרי טרי מהים התיכון צרוב עם פטריות יער. קלמרים טריים על הגריל בשילוב של פטריות בשרניות, בתיבול עדין ומדויק ובריח של חריכה משגע (נקודת זכות למקום על הביסים הנעימים בבשר הקלמרי הרך שנצרב בגריל,הרי שכמה פעמים כבר יצא לנו לאכול קלמריים גומיים ובלתי אכילים) אז פה מרגישים את הטריות.

המשכנו עם ראשונה נוספת נפלאה יוצאת מגדר הרגיל, ברזאולה, נקניק איטלקי מלוח עם גבינת עזים מתובלת. מדובר על בשר כבוש ומיובש בסגנון איטלקי (כבישה מנתחים ללא שומן). הבראזולה הוגש על צלחת מעץ עם גבינת עזים חמצמצה, אורוגולה,קונפי שום משגע, מח עצם,פלפל חריף וצנימים (תוספות מצוינות שמאזנות את מליחות הנקניק הכבוש). אני,כמו כולם אני מניחה,אוכלת קודם כל עם העיניים והבראזולה כבש אותי בסערה בשל צבעו האדום והעז. שילוב הטעמים בין מליחות הנקניק הכבוש לגבינה החמוצה ולאורגולה הטרייה והמרירה,המתיקות בשום הכונפי, החריפות שבפלפל הכל יצר פיצוץ של טעמים בפה, זה נשמע אולי שלא יסתדר ויתנגש אבל הכל עובד בול. כל ביס עם הבראזולה ותוספת אחת משתנה בכל פעם היה פשוט מושלם. ואם היה בא לשחק בעוד טעם ובעוד מרקם אז זללתי עם הכפית ממח העצם וחתכתי מעט מהפלפל החריף, ביס מלוח, ביס מתוק, לפעמים קצת חריף, חגיגת טעמים מופלאה.

מבט לתוך מח העצם שנזלל בהנאה ...

ידעתי שבהמשך תהייה חגיגת בשרים קרינבורית אז חשבתי לנסות מנות ראשונות דווקר מהים והפעם בחרתי בברוסקטה דגים שכבשנו במליחות קלה. דגים בשרניים שנכבשו במקום במליחות עדינה (הכמות שלהם על הצנים היתה נדיבה) בתוספת פלפל חריף ובצל ירוק. מנה מושלמת ליד הבירה.




לאחר שנהננו מהראשונות, נשענתי לאחור וזמזמתי להנאתי שיר של דייר סטריט שהתנגן לו ברקע,עיינו בתפריט העיקריות והצצתי למטבח מבעד לחלון זכוכית והיה ניתן לראות את המקרר ובו נתחים מנויילנים חתוכים ומסודרים עד לרגע בו ישלוף השף את אחד מהם ויניח על גריל הפחמים. הישיבה עם הנוף למטבח זהו ערך מוסף מגרה מ-א-ד,


התלבטתי רבות מה להזמין לעיקרית בבשרים,הכל נשמע טרי ומגרה, בעצת המלצרית החביבה הזמנתי את מנת הדגל, הלא היא ספריבס מעושן. פייר,אני נמנעת מלהזמין ספייריבס במסעדות כי לא אחת "נפלתי" איתן, כך או אחרת, התוצאה תמיד איכזבה, לא פעם קיבלתי צלעות חזיר שומניות עמוסות רטבים מתקתקים בזכות ההויסין /סויה ודבש/ טראיקי/ברביקיו והטובות בהן שאכלתי זה רק בבית התיאלנדי ובהוטל מונטפיורי. ניתן לאמר שטרם אכלתי צלעות חזיר שממש הבעתי תדהמה גדולה וגם פה התלבטתי רבות ומאחר שזו גם המלצת המסעדה בגדר חובה וקראתי בבית ביקורת של גיל חובב שהכריז כי מצא את הספריבס הכי טובות בת"א, מה שטוב לגיל חובב החביב יכול להתאים גם לי אז החלטתי לנסות ובאמת אלו היו ספרייבס נדירים מהחלומות ואני לא מגזימה !

 הספירבס עברו השרייה במרינדה ועישון, הנתח הוגש בצבע קרמל אדום,שזוף וקריספי שרק מהלהביט עליו ולהריח זו היתה חוויה מגרה, המרינדה בה הוא הושרה-לא היתה מתוקה כבד"כ וכצפוי, היתה מאד טעימה,עדינה ומאוזנת. הנתח היה גדול ושמר על העסיסיות השומנית שלו, כל ביס היה פשוט חגיגת טעמים, פשוט התמוסס בפה והתגלגל על הלשון, ביס מנתח שומני שהעיניים נסגרו לי אוטומטית מרב עונג עד שפרצתי באיזו אנחת רווחה קלה וחיוך גדול. אושר. כ"כ נהנתי מהקראנצ'יות המקורמלת מלמעלה שעטפה את הנתח השומני, אני חייבת לציין ולשבח שהנתח לא "סבל" ממתיקות יתר, היה בעל טעם מעושן מהפלנצ'ה, ספריברס מהחלומות כבר אמרתי? ליד המנה הוגש תפו"א מדורה (מהפלנצ'ה) עם שמנת חמוצה ועירית וסלט קולסלאו טרי.


בנוסף לספריבס הזמנו גם את ה-T בון 500 ג' על העצם מבשר ישראלי טרי, הוגש על מגש מעץ עם סכין חדה ורטבים: חזרת לבנה בחריפות מעודנת,חרדל ברנדי,פלפלת שחורה וצ'ימיצ'ורי. הבשר טרי ונחתך בקלות וננגס בקלות, עסיסי ונמס בפה, תיבול מינימלסטי ומדויק של קצת מלח ופלפל גרוס (שלא לגרוע בטעמו המקורי של הבשר). תכל'ס אין על טעם הבשר שנצלה על העצם וספג את טעמו. הכי אהבתי לתבול חתיכות מהבשר ברוטב חרדל הברנדי שהיה טיפה מתקתק וחריף במידה הנכונה. חגיגה קרינוברית כהלכתה.




קינחנו בעוגת סולת עם פיסטוקים מקרומלים קרם פיסטוק, שילוב מסעיר וסוחף,קינוח מתוק אך לא כבד ומשתלט מדי לשמחתי. כי לאחר ארוחה כבדה ומשביעה כל מה שרוצים זה איזה ביס או 2 מקינוח מתוק לסגור את הארוחה,לא כי רעבים אלא כי יש חשק למשהו מתוק. והקינוח פה מדויק כי לא מתוק מדי ומכביד כאמור.

סיימנו את הארוחה בחיוך ואני מדושנת מעונג ומבושמת מאלכוהול , מרוצה כי נעים וחמים לי , המוזיקה מעולה (הרגיש לי כאילו מישהו פרץ לי לפלייליסט הפרטי שלי בבית, ויש לי ספריה גדולה בזכות חבריי הדיג'יאייז) הבטן מלאה בבשר שעשוי כהלכה. אושר, עונג והנאה ! מה עוד נוכל לבקש ? בדרך החוצה קיבלנו דז'סטיף על הבר, הגעתי הביתה אפופת אלכוהול וסמוקת לחיים, נשכבתי על הספה ונרדמתי תוך שניות כמו תינוק (לא הספקתי אפילו לספור כבשים).


RIO GRANDE

הרצל 4
תל אביב
03-5737277

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה