יום ראשון, 6 במרץ 2016

אידי מסעדת דגים קלאסית באשדוד,מוסד וותיק שהוא עלייה לרגל ועצירת חובה



 אידי הוא שם דבר, הוא מוסד קולינרי ולו בכדי מזה 20 שנה שמגיעים אליו פודיז מכל קצוות הארץ בכדי להנות ממבחר של דגה טרייה ופירות ים, אוכל קלאסי ומשובח באוירה אותנטית הכי של פעם ובקטע טוב. המסעדה הוותיקה שוכנת באשדוד בבעלות השף אידי ישראלוביץ.
האירוח באידי כיד המלך באדיבות ובשפע, גן עדן לאוהבי מאכלי ים: דגים ופירות ים, ללא ספק שווה את היציאה מת"א כן עד לאשדוד כולה אשדוד (כבר נסעתי רחוק יותר למסעדות). ללא ספק חוויה קולינרית מסעירה, אוכל עם סגנונות קלאסיים ושילוב עם טעמים מקומיים. כבר בכניסה ניתן להתפעל מעיצוב המסעדה שמעוצבת כספינה,קירות עם חלונות עגולים המפרידים בין החללים במסעדה שנראים כמו בספינה-סוג של אקווריום ,קירות מלאים בפרטי אספנות שונים הקשורים לים כמו הגה ספינה,פוחלצי דגים ותמונות מהווי יורדי הים. היה כייף להרגיש קצת כמו פיראט ולו למספר רגעים. האוירה באידי מאד חמימה הן בזכות עיצוב המקום,המפות הלבנות על השולחנות, השירות המסור,המוזיקה נעימה ברקע, שנסונים צרפתיים, נראה כי הזמן לא עמד מלכת אצל אידי , הכי מזכיר לי את הילדות והמשפחה ב80' זה קסום בעיני, מקום של מנסה להתאים עצמו לעכשיו ושומר על הקסם שלו מפעם,מאד מרגש. 


פתחנו את הערב עם יין לבן גוורץ במתקתקות עדינה כפי שאני אוהבת ומנות פתיחה אט אט הגיעו על השולחן,לחם הבית, פיתה גרוזינית חמה וטריה ,סלט דודו, סלט עגבניות, בצל,שום, פלפל חריף ירוק,שמן זית, מלח ומלא לימוןאיקרה מדהימה במרקם קרמי חלומי וטעים ושום אפוי (קונפי).

המשכנו עם קרפצ'יו טונה אדומה, חתיכות פרי וזילוף שמן זית מעל. פרוסות דקות דקות של טונה אדומה בצבע ובמרקם משגע שכייף לגלגל אותן על הלחם ולזלול בהנאה רבה !

המשכנו עם קלמרי על הפלנצ'ה עם טעם וריח של החריכה מהפלנצ'ה , ריח חזק מהים כ"כ מגרה וכ"כ טעים, הקלאמרי הונחו על קרם חציל וחוסלו גם די מהר.
















עוד בגזרת הקלאמרי (כי המבחר באידי כ"כ עצום, גן עדן לפירות ים כבר אמרתי) קלמרי לינט ,קלמרי עטוף בציפוי קדאיף שעבר טיגון וקיבל מעטפת קראנצ'ית מעל והונח לאחר כבוד על איולי חרדל דיזון' בחריפות עדינה. מנה מדויקת, הרי שזה תענוג  גדול לאכול קלאמרי בטיגון עמוק בפריכות זהובה עם זסט לימון שנותן  את הקיק הנכון והקרם הוי הקרם היה כ"כ עדין והחמיא לקלאמרי. מ ע ד ן !

המשכנו עם ירקות ירוקים על הפלנצ'ה בטעם משגע בזכות הלימון והרבה בצל שטוגן.
















המנה שכבשה אותי בסערה גדולה, קוקי סאן ז'ק וקלאמרי ממולא בבייבי שרימפס ברוטב שמנת עם פטריות שהיה מופלא, פשוט מהאגדות! הקוקיות נעשו במידת עשייה מדויקת, רכים ובשרניים, הקלאמרי הממולא בשרימפס פשוט תאווה לחך וכל אלו שחו ברוטב שמנתי עם פטריות במרקם קרמי, שלא יכולנו להפסיק לאכול ממנו ולנגב עם הלחם את כל מה שנותר בצלחת כי היה כ"כ טעים !
















הזמנו לעיקרית את מלך הדגים, הלא הוא לוקוס, דג שהוא מאד בשרני וטעים. קיבלנו חתיכות גדולות ממנו במחבת מהבילה מברזל ברוטב ספרדי (מנה בסקית) עם אספרגוס פריכים,אפונה וג'מבו שרימפס שהיה בשרני ורך. מנה שנושאת בחובה ריחות וזכרונות מהים, בקלות אני יכולה לדמיין עצמי על חוף רחוק בארץ זרה יושבת סביב שולחן גדול וחולקת מנה כזו עם תבואות שהטבע נתן מהים , מנה חרפריפה ומנחמת, מנה די גדולה , שוב, היתה יד רחבה עם נתחי הלוקוס שהוא מעדן בפני עצמו .מנה שסכמת ארוחה נפלאה באידי שמוכיח ללא צל של ספק שהוא מלך הדגים ולא סתם....
















קינחנו בפאבלובה מתוקה עם פירות יער חמוצים, שילוב בין מתוק לחמוץ הוא השילוב האהוב ופינקו אותנו גם בקרם ברולה וגלידה על מצע קדאיף ברוטב קרמל עם אגוזים קראנצ'ים בתחתית וטחינה גולמית. חששתי שהקינוח יהיה מתוק מדי אבל המתיקות היתה מאוזנת ודי עדינה .




לפני שפרשנו סופית מאידי מדושנות מעונג פינקו אותנו בצ'ייסרים של לימונצ'לו שמכינים במקום. ללא ספק אצל אידי זו חוויה קולינרית מסעירה והוא לא סתם זכה למעמד של מוסד קולינרי ומוקד עליה לרגל הן בזכות מבחר הדגים הטריים, פירות הים ושפע מנות בפרשנות מקומית ועולמית. האווירה חמה ואותנטית, השירות לבבי,אדיב ומשתדל, האירוח בשפע כיד המלך.
לסיכום, כשאומרים אידי אומרים מלך הדגים ולו בכדי. 
לחיי החיים הטובים 





























אידי הבושם 6
אשדוד
08-8532058



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה