יום שני, 31 באוקטובר 2016

עסקית במשייה, אוכל ביתי בגרסה מודרנית, אומנות על הצלחת - יוסי שיטרית

את השף יוסי שיטרית אני מכירה,מעריכה ואוהבת עוד מביקוריי החוזרים ונשנים ב"קיטשן מרקט" שבנמל ת"א ו"אונזה" בשוק הפשפשים, בר אוכל-ששם אני מאד אוהבת לבקר מעת לעת לאכול טוב ולהתפנק עם דרינקים מעניינים וטעימים. כמובן שהייתי מסוקרנת לרגל פתיחתה של מסעדת משייה. המסעדה ממוקמת בתוך הלובי של מלון בוטיק-מנדליי בתל אביב. המסעדה מושקעת ויפיפיה בעיצוב אלגנטי וקלאסי מאד בשיק, עיצוב פשוט לא צעקני וראוותני יוצר תחושה נעימה שאופפת בכל הגוף,רוגע,שקט ושלווה. הישיבה היא בבר גדול ומואר עם מטבח פתוח שמאחוריו ארון יין גדול ומואר. קיר של צמחיה ירוקה בוהקת בתוך החלל הפנימי של המסעדה ושם פזורים שולחנות שמתאימים יותר לחברותה גדולה יותר משניים,ארןע משפחתי או מפגש חברים. ההשראה במשייה והאוכל היא ראשית מהמטבח המרוקאי,אוכל של אמא באינטרפטציה מודרנית, בנראות ובטעמים הכי כוכבי מישלן,בישול עילי. גרסה מעודכנת לאוכל ביתי תוך שימוש בטכניקות מהמטבח המודרני,מטבח מולקולרי, המשלב מטבח מרוקאי, ים תיכוני והשפעות בישול צרפתיות קלאסיות ולפי מה שכתוב באתר המסעדה: מטבח מרוקאי מודרני שעושה שימוש בחומרי גלם מקומיים. כאמור לא ניתן שלא להתפעם מהאסטטיקה במקום ומהצילחותים היפיפיים-תמונות לאינסטגרם, לא רוצה להשמע קלישאתית אבל -אומנות על הצלחת, יפה כמו ציור, מבחינתי לתלות כתמונה  בסלון. שום דבר במשייה לא נראה כמו שהוא נראה אצל אמא בצלחת, המנות כאמור יפיפיות, אינסוף פרודקוטים על הצלחת והכל מקושט ביד עדינה עם פינצטה. משחק של מרקמים וטעמים, כה טעים ומיוחד בקלות קיבלתי סחרור קל מרב מרכיבים. התרשמתי מרב המנות שהוגשו לנו,אסתטיקה מנצחת, ביצוע מופתי בסגנון צרפתי קלאסי עתור טכניקה ומצוינות מעל כל ספק.

ניצלתי את העובדה שבחול המועד עובדים כחצי יום וקבעתי עם חברה לעסקית צהריים במשייה. למזלי הזמנתי מקומות מראש כי כשהגענו לכניסה היו אנשים רבים שלא נרשמו והתור היה די ארוך. אז זה שאני יקית שיחק לטובתי (: התיישבנו על הבר וקיבלנו תה קר ומרענן. 


העסקית במשייה כוללת במחיר של מנה עיקרית מקבלים מנה ראשונה לבחירה ותה קר. אני הזמנתי טרטר דג לבן עם מלון,קינואה שחורה ושמנת חמוצה. נתחיל מיופייה המרהיב של המנה על הצלחת על האסטטיקה הנעימה עם הירוק שכה בוהק למרחקים. מנה שבוצעה כהלכה, פרוסות דקות של מלון מתקתק (כ"כ דק שנפרסו עד שקיפות) שפוזרו מעל חתיכות דג טריות מאיכות טובה, מרקם מוצק ובשרני עם שמנת חמוצה. מנה קלילה ומרעננת, משחקים של חמיצות מרוטב הליים והיוגורט לבין מתיקות נעימה מהמלון. ניתן להרגיש את היד הבטוחה במטבח, יד עדינה שלא מתפשרת על טעמים גם אם הם לא דומיננטיים וצעקניים, עדינות זה שם המשחק גם בטעם וגם בנראות. הטרטר לגמרי סיפק את החך מעבר לוירטואזיות על הצלחת. חברה שלי הזמינה סלט ירקות ירוקים,עלים טריים, קשיו, מיונז עשבים ומשיה. סלט ירוק ומרענן די טעים אבל די פשוט בסה"כ. 


חברתי הזמינה למנה עיקרית מוסר ים,ארטישוק ירושלמי, עגבניות צלויות,קרם חציל שרוף וקייל מעושן, 128 ש"ח. חתיכות דג טריות שנצרבו במידה הנכונה ושמרו על העור הקריספי ועסיסיות בשר הדג מבפנים, שילוב מרקמים וטעמים, בין דג וירקות שנצלו וירק שעושן, מה שהפך כל ביס למעניין יותר בפה. שוב, צילחות מרהיב וסופר אסטטי. הייתי במוד לבשר ובהמלצת הברמן החביב הזמנתי פיקנייה פרוסה דק דק ,תפו"א, ציר עשבים מקומיים ובצלים כבושים, 92 ש"ח. פרוסות דקיקות של פיקנייה ברוטב על בסיס ציר בקר ויין (התחלה טובה לכל תבשיל בקר/קדירה מנחם) רוטב מצומצם, קלאסיקה צרפתית נעימה,הטעמים התחברו נהדר והחמיאו לנתח הבשר. התבעסתי מעט שלא היתה שום פחמימה לצד המנה והתפו"א שכיכב במנה היה בעצם נגיעות של פירה מושלם במרקם קטיפתי אבל עדיין זה היה יותר לכיוון של קישוט מאשר ביסים לשובע. לצד המנות קיבלנו בורגול מתובל בבהרט ועדשים שלא כ"כ ריגשו את שתינו.



















לסיכום, נהנתי מאד בארוחת הצהריים במשייה,אוכל מרוקאי וים תיכוני בטכניקות בישול עילי עם השפעות מקומיות, מנות יפיפיות על הצלחת שיוצרות הרמוניה וזרימה על הצלחת, השירות מקצועי, האווירה נעימה ורגועה למרות שזה בלובי המלון וחשבתי והנחתי שיהיה רועש ומבולגן יותר. המחירים סבירים ומיישרים קו עם שאר מסעדות שף בתל אביב. גודל המנות הוא ביניים אבל החוויה היא מיוחדת, הרמה גבוהה והאוכל טעים ומוקפד.


משייה

מנדלי מוכר ספרים 5

תל אביב

03-7500999



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה