יום חמישי, 2 בפברואר 2017

הבית הסיני פקין דאק האוס -ארוחת HOT POT מנות לחלוקה בשרינג,אלכוהול ושמחה רבה

הבית הסיני פקין דאק האוס, מטבח סיני בהשפעה מנדרינית המגיש אוכל סיני אותנטי. המסעדה ממוקמת בליבה הפועם של תל אביב ברחוב בוגרשוב 34 על חורבות מסעדה סינגפורית "אנג סו" שלא שרדה שם יותר ממספר חודשים. פקין דאק האוס של המסעדן בן ברקאי, הבעלים של מסעדת למון גראס המקורית שנפתחה באמצע שנות ה90 (כולנו זוכרים את הפריצה הגדולה ואיך הנודלס תפס חלק עיקרי בחיינו) ורשת האוכל האסייתי המהיר-ווק טוק שכבשה את את אירופה. המטבח בפקין דאק מאתגר את הקהל הישראלי שלא מכיר את הקולינריה הסינית, הרעיון להנחיל את הידע והטעמים של אוכל אותנטי במחיר שווה. ארוחה טיפוסית בסין מאופיינת עם מנות לחלוקה עם צלחת וצלוחיות שונות ורבות המוגשות לשולחן,צלוחיות עם מרכיבים שונים במגוון טעמים, חמוץ,חריף ומתוק, כל אחד מערבב לפי טעמו שלו בצלחת האישית שלו. בחורף אני הכי אוהבת להתנחם עם אוכל סיני כי זה שופע טעם, בריא ומשביע ובעיקר לא מרגישים "כבדים" לאחר ארוחה כזו. אז מבחינתי אוכל סיני הוא הפתרון המושלם לארוחה עם חברות אחרי העבודה בהכי קזו'ואל שיש או להזמין T.A בימים בהם אני עצלה בכדי לבשל.
עיצוב המסעדה מינימילי,חמים ופשוט, חלל המסעדה מעוצב בבטון, בתוך המסעדה פזורים עשרות מקומות ישיבה ,שולחן עגול לארוחה בקבוצה ממש בכניסה משמאל. שולחנות ושרפרפים מעץ נטולי משענת ושולחן ארוך עם ספסלים במטרה תחילה לארוחת SHARING. כמו כן ישנם מקומות ישיבה בחוץ לימי הקיץ שנעים יותר לשבת בחוץ.


אפשר בקלות לחשוב שמדובר בדוכן אוכל רחוב כמו בסין עם מנות סיניות מוכרות ואותנטיות רק שפה מדובר במסעדה לכל דבר עם מלצרים והכל, אבל הוויב הוא לגמרי משוחרר והכי אותנטי. צ'יינה טאון פינת בוגרשוב KIND OF WAY.









מה בתפריט? מהמטבח המנדריני: דים סאם, לחמניות באו מאודות במילוי צמחוני או בשרי,שלל מנות צמחוניות,מנות עם חזיר,עוף,בשר, דגים, פירות ים,מנות נודלס מגוונות, מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן. אז כן שם המסעדה פקין דאק האוס יכול לרמוז שהמקום מתמחה בברווזים אך למעשה ישנן שלוש מנות בתפריט שבמרכזן הברווז,פקין דאק עם פנקייק,מרק פקין דאק ופקין דאק עם עצם ברוטב הויסין מתוק וכרישה. קפצתי עם חברתי למסעדה אחה"צ השמש כבר שקעה והיה די קר,פברואר זה לגמרי שיא החורף. התיישבנו בשולחן העגול ממש בכניסה למסעדה,השולחנות כבר ערוכים בנייר חום, בקבוק רוטב סויה ומקלות צ'ופ סטיק רב שימושים. בהמלצתו של בן הזמנו ארוחה לחלוקה, HOT POT שמה.
מאכל סיני,ציר המתבשל בקערת מתכת המונחת במרכז שולחן הארוחה וסביבו פזורים מרכיבים שונים כמו בשר אנטריקוט פרוס, חזה עוף, דגים,דג טרי פרוס,כופתאות דגים ופירות ים: שרימפס, קלמרי ומקלות סרטן, ירקות: פטריות שימגי, פטריות אוזן הפיל, שמפיניון,כרוב סיני, תרד ,שורש לוטוס,דפי טופו, טופו ואטריות בטטה. 
כל שנותר זה לטבול את המרכיבים השונים בקערה ולבשל אותם כדקה בציר. 


























באותה קערה ישנם שני צירים, באחד-ציר עוף צלול,ובשני- ציר אדום וחריף יותר. רעיון מדליק לארוחת SHARING שכל פעם אוכלים מה שמתבשל בציר,כל צלוחית היא מנה בפני עצמה. לוקחים פשוט ירק או דג ומכניסים לתוך הציר המבעבע,הצלול או החריף וזה מבשל אותם כדקה וזה מוכן. עם הארוחה מוגש קנקן ובו תה סיני (יסמין) טעמו היה עדין. 
במקביל שתינו וודקה מאד חזקה כ60% שחיממה אותנו די מהר ובן הדגים לנו איך לטבול את המרכיבים בתוך הציר ותוך זמן קצר בציר קיבלנו היישר לצלחת. יש לי אהבה מטורפת לפירות ים אז זהו המרכיב הראשון שנכנס לציר,השרימפס והקלמרי קיבלו את טעמו של הציר, טעם חריף וטוב.

וכך נראו הצלוחיות במשך השעתיים שישבנו במסעדה וכל פעם טעמנו ואכלנו משהו אחר. בין המנות שאהבתי היה הדג הטרי שבושל כדקה בציר,בשר הדג היה רך שהרי מדובר בדג טרי ובשרו לבן, הציר העניק לו מרקם רך וטעם מאד עדין לדג,היה בזה מן האסטטיות ומשהו מאד פרשי ששמר על טעמו הטבעי של הדג בלי להעמיס עליו. כמו כן זו הפעם הראשונה שטעמתי עלי טופו וקיבלו גם את טעמו של הציר. בין שלל המרכיבים בצלוחיות היו גם כופתאות דגים במרקם רך וטעים.
כל קונספט הארוחה הוא SHARING ,נהנים מחברה טובה , אלכוהול ואוכל טוב שבכל פעם טובלים בציר מרכיב אחר כך שיוצא שכל ביס לדומה לא אחר. פעם זה דג ,ירקות, פירות ים או בשר. ארוחה כזו יכולה לקחת שעות ונהנים על הדרך מהביחד סביב השולחן ושפע מנות באווירה מדליקה - אני מאד אהבתי !!!! כבר אמרתי שיש לי חיבה גדולה לשרימפס אז לא מן הנמנע שהזמנו דים סאם במילוי שרימפסים כ5 יחידות, בצק אורז ושרימפס,מוגש עם רוטב מתוק חריף. נהנתי למזוג את הרוטב האדום שהוגש ליד בשולחן שהיה מעט חריף בצבע אדום ובטעם שומי במיוחד. 
כמו כן הזמנו עוף עם בוטנים, קוביות עוף מוקפצות עם פלפל אדום/ירוק ובוטנים ברוטב מתוק חריף. מנה ממש טעימה, חתיכות עוף רכות שהוקפצו עם גמבות ובוטנים קרנצ'יים ברוטב מתוק חריף. פייר? היה טעים אבל רציתי עוד חריף עוד...
כמו כן קינחנו עם פסיפלורה שוקולד לבן, על מצע של נוגט, קרם פסיפלורה, מעליו גנאש שוקולד לבן בציפוי מחית פסיפלורה טרייה. קינוח שני- קרם מנגו ושוקולד לבן, על תחתית של מרנג נוגט, קרם מנגו, מעליו קרם שוקולד לבן. שני קינוחים מתוקים במרקם קליל ועדין, סיום מושלם לארוחה וחוויה סינית שלא הכרתי קודם לכן.


מה שהכי אהבתי שזו מסעדה סינית עם טעמים מקוריים בלי שום חנפנות או אנטרפטציה לחך הישראלי, ככה אוכלים בסין וככה נאכל גם פה ולראייה רב הסועדים בצהרים הם סינים שעובדים ברכבת הקלה או עובדי תנובה וכ'. לדעתי המחמאה הכי גדולה למסעדה שהסועדים נהנים לחזור לפקוד אותה ולהנות מהטעמים שמזכירים להם את הבית. המנות טעימות ונאמנות למקור הסיני האותנטי ובמחיר משתלם. המסעדה נעימה ודיי שקטה והצוות לבבי. אני עוד אשוב כי ממש אהבתי את הHOT POT אפשר פשוט להעביר שם ערב שלם על דרינקים ואוכל שלא נגמר -כייף כייף כייף !


פקין דאק האוס - הבית הסיני 

בוגרשוב 34 תל אביב 

03-5222922

לא כשר 

תגובה 1:

  1. רק רוצה להגיד שאכלתי ארוחה כזו בסין ויש לפחות הבדל אחד, השרימפס לא מגיעים מקולפים בסין. למען האמת הם לא מגיעים אפילו מתים. זורקים אותם מהאקווריום ישר להוט פוט. קטע כזה של "טריות" באקסטרים (ואתגר לישראלי המסכן שלראשונה בחייו היה צריך פתאום לקלף שרימפ ועמד במשימה בכבוד)

    השבמחק