המעשנה בנס ציונה מסעדה חדשה שנפתחה לאחרונה בשפלה ששמה את נס ציונה על המפה עם מסעדות והתחדשות קולינרית בעיר. ה-מקום בה' הידיעה לקרינוברים ופליאוליסטים אוהבי הבשר המעושן. המסעדה ממוקמת ברחוב הראשי של נס ציונה, וייצמן 24. מאחורי המיזם הנ"ל עומדים היזם ירון דלאל והשף אוהד קוויתי. במעשנה מגישים בשרים מובחרים שעברו תהליך מושקע של עישון. הבשרים ניצלים על גזעי עץ אלון אמריקאי לאורך זמן בחום נמוך כדי לספוג את הטעמים והניחוחות של העשן. העופות והירקות מקבלים נגיעה של עישון וגם הקינוחים במקום מבוססים על התהליך העישון.
וכך המקום נראה מבפנים, ישיבה סביב שולחנות או על כסאות על הבר.התפריט מחולק למנות בקר מעושן ומנות עוף מעושן וישנה גם אופציה לטבעונים והוא טופו מעושן.
מהתפריט ארבע מנות מהבקר המעושן: אסאדו - צלעות מעושנות בתערובת תבלינים מיוחדת וסודית של המקום, בריסקט -חזה בקר מעושן ועסיסי, Low & Slow -אונטריב בבישול ארוך בציר בקר וספיישלים המעשנה- נתחי בשר מתחלפים. בקטגוריות העופות, עוף מעושן במרינדת עשבי תיבול ארומטיים וDEEP FRIED CHICKEN
עוף מעושן במעטפת קריספית מטוגן בשמן עמוק מוגש עם איולי צ'יפוטלה ואף טופו מעושן בתערובת תבלינים לטבעוניים. כל המנות מגיעות במשקל 200 גרם ומחירן 39 ש"ח, תמחור בהחלט משתלם והוגן למנות בשר מעושנות.
עוף מעושן במעטפת קריספית מטוגן בשמן עמוק מוגש עם איולי צ'יפוטלה ואף טופו מעושן בתערובת תבלינים לטבעוניים. כל המנות מגיעות במשקל 200 גרם ומחירן 39 ש"ח, תמחור בהחלט משתלם והוגן למנות בשר מעושנות.
תחילה בחרנו בירה צוננת מהחבית JEM'S PILS, בירה בהירה וטעימה. הספיישלים שהיו לאותו יום: כנפיים מעושנות חריפות, ברזואלה-בשר מיושן במלח ותבלינים ואסאדו על העצם לפי משקל.
פתחנו את הארוחה עם אסאדו -צלעות מעושנות בתערובת תבלינים של המקום,מנה לחובבי הבשר השומני עם טעם דומיננטי ובריסקט חזה בקר מעושן ועסיסי,נתחי חזה בקר פרוס למי שאוהב את הבשר פחות שמן. ניתן להרגיש בטעמו העמוק של העישון בכל ביס וביס, טעמים מופלאים בעלי ניחוחות וטעמים שורשיים אדמתיים.
עם המנות מקבלים על חשבון הבית מיני ג'אבטה טרייה,צ'ימיצ'ורי, וחמוצים,מלפפון,צנון ובצל מוחמץ מושלם.
כמו כן התפריט מציע עופות מעושנים ולמען האמת במקומות של בשר אני תמיד בוחרת באופציית בשר אנטריקוט מבשר בקר או צלעות טלה וכ' אף פעם לא אבחר במנת עוף כי זה נראה לי פשוט מדי ומנה שאוכלים בבית על בסיס יום יומי. אך פה בהמלצה חמה בחרנו בעוף מטוגן שפשוט הפתיע אותי לטובה ושינה לי את כל מה שחשבתי על העוף עד כה. DEEP FRIED CHICKEN,עוף מעושן במרינדת עשבי תיבול ארומטיים במעטפת קריספית מטוגן בשמן עמוק מוגש עם איולי צ'יפטולה. מדובר על נתח ירך עוף שהושרה במרינדת עשבי תיבול פיקנטית ועושן במעשנה ואח"כ טוגן בשמן עמוק. העוף קיבל קריספיות קראנצ'ית כייפית מלמעלה שהיה קשה להפסיק לזלול בהנאה צרופה. הבשר שלו בפנים היה רך ונימוח,ממש ממש טעים והפתיע לטובה. הרטבים שהוגשו לצד המנה היו ברביקיו אפרסק מתקתק ואיולי צ'יפוטלה בחריפות קלה. מושלם כבר אמרתי?
המשכנו עם מנת ה-Low & Slow - אונטריב בבישול ארוך בציר בקר. נתח שעבר בישול ארוך ומוגש עם רוטב שמורכב מציר בקר בנגיעות של עישון. נתח האונטריב בעל טעמים ושומניות גבוהה יחסית ולכן הוא מתאים בצורה מושלמת לתבשילים ארוכים. אהבתי את המנה הזו בזכות השומניות בבשר שיצא רך ועסיסי במיוחד בטעם עמוק של עישון.
התוספות שמוגשות לצד מנות הבשר הן: תפוחי אדמה מעושנים וחמים, סלט כפרי-עלים ירוקים, צנונית ועגבניית שרי וסלט קולסלאו -סלט שורשים בוינגרט, ג'ינג'ר וחרדל. בחרנו בתפוחי אדמה מעושנים נימוחים וטעימים עם צ'ימיצ'ורי מעל ותבשיל שעועית חם ומהביל שתובל טוב.
קינחנו עם קיץ בצנצנת, פירות קיץ, קצפת ועוגיות מעושנות שעברו במעשנה. מחית הפירות היתה טעימה וקלילה לצד קצפת לא מתוקה שמאזנת את הטעמים ועוגיות במרקם חולי ומתפורר מעל- אושר מענג בצנצנת.
לסיכום, נהנינו מארוחת בשרים מעושנים במחיר מאד סביר במקום חדש ונעים במעשנה בנס ציונה.
בימי שישי אפשר להזמין ולקחת הביתה בשר מעושן, עוף שלם, בריסקט וכל מה שיש במעשנה בהזמנה מראש.
המעשנה
וייצמן 24 נס ציונה
ראשון - חמישי מ-12:00- 23:00
שישי - עד השעה 17:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה