מסעדת סילו האיטלקייה שמה את חולון על המפה הקולינרית ובכבוד רב. אחד המקומות השווים בחולון לבילוי מושלם וכבר מזמן הפכה למסעדת הבית שלי שאני מרבה לבקר שם כי האוכל טעים,המנות גדולות ,אחלה אווירה והמחיר משתלם. לאחרונה התחלף שף ונראה כי השף טל כהן עושה שם נפלאות במטבח והתפריט שונה אף הוא. SILO ממוקמת בפארק פרס במתחם לה פארק-מתחם הכולל אפשרויות רבות לבילוי משפחתי.
במרכז המסעדה עומד טאבון עצים מיוחד שיובא מאיטליה שממנו יוצאות מנות כנו פוקאצ'ות, מבחר פיצות שבצק הפיצה נעשה אף הוא במקום.
עיצוב המסעדה מושקע, צבעוני ושמח. הרהיטים מעץ,חפצי נוי שונים פזורים בחלל המסעדה,עציצים עם פרחים ומיני תבלינים,ממש אווירה כפרית בלב חולון.
חלל המסעדה גדול עם ריהוט מעץ ונגיעות של צבעים אדומים וכתומים, העיצוב מזמין באווירה תוססת ובוויב צעיר. בחוץ ישנה מרפסת גדולה, דק חיצוני רחב ידיים שמשקיף על אגם מלאכותי וירוק מסביב. במרפסת שולחנות עגולים - אידאלי למשפחות,ספסלי ישיבה ובר חיצוני פתוח בו מגישים קוקטיילים,בירות,יינות ועוד.
פתחנו את הערב עם קוקטיילים קלילים,חברתי במרגריטה לימנוצ'לו ושלי על בסיס ג'ין ומלפפונים.
אט אט המנות הוגשו לנו על השולחן,פוקאצ'ה סילו, בצק מקמחים איטלקיים העובר התפחה של 30 שעות נאפה בטאבון ומוגש עם סלסת פלפלים ועגבניות, קרם חציל שרוף, שום קונפי ובלסמי מצומצם. הפוקאצ'ה טריה וקראנצ'ית,בחיי שניסיתי לאכול ממנו מעט בשביל לא לשבוע ולהסתם על ההתחלה. ארנצ'יני, כדורי ריזוטו עם ירקות שורש ומוצרלה מצופים בפירורי לחם, מטוגנים ומוגשים על רוטב רוזה חם ופרמז'ן. כדורי אורז די גדולים וקראנצ'יים במילוי עשיר על רוטב רוזה טעים ומדוייק בטעמים ופרמז'ן שפוזר בנדיבות מעל.
חרצ'ופי,ארטישוק רומי כבוש מוגש על קרם פולנטה,קרם שמנת כמהין ומיקרו בזיליקום. אחת המנות ששבתה את עיני בתפריט בשל המרכיבים שכה אהובים עלי אני נמשכת לשתי מילות קסם: פולנטה וארטישוק,שני דברים שאני אוהבת כל אחד בנפרד ושזה ביחד OHHH MY. בSILO קלעו בול לטעם האישי שלי. הארטישוקים הונחו על פולנטה רכה ומלאת טעם. היה משהו כ"כ מנחם במנה הזו שלא יכולתי להפסיק לגרוף עם המזלג עוד ועוד, פייר קצת התבעסתי שנגמר.
המשכנו עם מנה מהים, קרפצ'יו נהרות, נתחי סלמון טרי,שמן זית כתית מעולה, זרעי עגבנייה, לימון טרי וגרידת לימון, צנוניות, עגבניות שרי, יוגורט אזוב טרי, עלי אורוגולה,עלי בזיליקום ומנטה טריים, סומסום ואגוזי לוז קלויים. מנה מצויינת, שילוב של דג טרי, לימון, גרידת לימון ועגבניות שרי שהוסיפו חמצמצות נפלאה למנה,עלי רוקט מעט מרירי,טבעות פלפל חריף ואגוזים קראנצ'יים.
הירקות בטמפורה זו מנה חדשה ודיי מעניינית שמשתדכת מצויין לאלכוהול מאחר שאוכל מטוגן ואלכוהול הולכים יד ביד. אסופת ירקות, נצרי בטטה,בצלים סגולים,נבטים וגזרים עטופים בקמח,מטוגנים בשמן עמוק, איולי פרמז'ן ורוטב יין תאנים. אני "מתה" על כל דבר בטמפורה,זו החולשה שלי. הירקות המטוגנים היו מעולים וטעימים הזכירו לי מעט בטעמם חלת בצל קראנצ'ית. הרוטב המתקתק מעל היה מצוין אף הוא.
התלבטנו רבות על איזו פיצה נקח מתוך המבחר הרחב אז החלטנו לקחת פיצה אחת ב2 טעמים,האחת-פיצה ביאנקה טרטופו ואננס, רוטב שמנת כמהין,מוצרלה,פטריות פורטובלו ועלי רוקט. אנחנו וויתרנו על האננס המתוק כי זה משהו ששתינו לא מתחברות כתוספת על הפיצה. בצק הפיצה דק עם קצוות קראנצ'יים,רוטב השמנת כמהין דומיננטי בטעמו ודי מדוייק (בד"כ אני "נופלת" על פיצות עם רק שמנת שהן תפלות וחסרות תיבול) אז פה היא לחלוטין הייתה מלאת טעם. חציו השני של הפיצה -DOUBLE OR NOTHING רוטב עגבניות,מוצרלה, פפרוני,מוצרלה,פפרוני,פרמז'ן ובולגרית. פיצה מושלמת עם רוטב עגבניות מתובל ועשיר, גבינות רבות שפוזרו בנדיבות ופפרוני שמצטרף לחגיגה המושחתת והמפנקת.
המשכנו עם טורטליני ציידים, טורטליני במילוי בשר ראגו המבושל שעות ארוכות ביין אדום ומפורק,מוגש ברוטב ציר בקר,בצלים,שום, פטריות,יין אדום,עלי בזיליקום ושמנת. טורטליני במרקם רך במילוי בשר ברוטב שמנת עשיר. הירקות שפוזרו מעל, צנוניות ומיני עלי בזיליקום די היו מיותרים ולא הוסיפו בטעם.
ושוב חזרנו למנות מנחמות אז לא הסתפקנו רק בפולנטה עשירה הזמנו גם ריזוטו פונגי,ריזוטו שמנת כמהין, פטריות פורטובלו,שמפניון ופרמז'ן. ריזוטו מצוין,רוטב שמנת כמהין עשיר ועמוק בטעמים ופטריות בשרניות.
פפרדלה פלרמו,פפרדלה עם נתחי פילה בקר מוקפצים עם ברנדי, שמנת, ציר בקר, עגבניות מיובשות,שום,בצל ובזיליקום, אגוזי לוז מעל. מנה טעימה בסה"כ אך חתיכות בשר הפילה נצלו יתר על המידה, הייתי מעדיפה שחתיכות הבשר יוגשו במידת עשייה מדיום וישמרו על העסיסיות והרכות.
הקינוחים בSILO גדולים וניתנים לחלוקה,טעימים ומפנקים. בחרנו בטירמיסו של מאמא נוצ'ה,שכבות ביסקוטים טבולים באספרסו וברנדי עם שכבות מוס מסקרפונה עשיר וקקאו איטלקי כהה. טירמיסו מצויין, אי אפשר לטעות עם מוס מסקרפונה עשיר במרקם כ"כ חלק. קינוח מתוק אך לא מדי,מושלם! סופלה צרפתי קלאסי,מסה של שוקולד מריר עשיר הנאפה עם קבלת ההזמנה,רוטב אנגלייז,טראפלס שוקולד,בוטנים מולבנים ושטורייזל וניל. סופלה השוקולד הוגש בכוס זכוכית, מסת השוקולד דמתה ללבת שוקולד חמה ומתפרצת עם קרם אינגליז מתוק מעל, שחיתות!
NY צ'יז קייק, עוגת גבינה אפויה עם קרם קצפת מעל,עוגיות לוטוס, קליקים של שוקולדים, בוטנים מסוכרים,רוטב פירות יער, טקסטורת מנגו וסורבו מנגו פריך.
לסיכום מסעדת SILO מיישרת קו עם המסעדנים שיוצאים מחוץ לת"א ומביאים את את הבשורה הקולינארית לפרפריה, גם בחולון יש איפה לאכול טעים. האווירה במקום חמימה וביתית,המנות גדולות ובתמחור שפוי, היה ערב מענג וטעים.
* קרדיט תמונות: הדר אוקנין, שימי לוי.
SILO
פארק פרס
שד' ירושליים 210 חולון
03-5733315ש
במרכז המסעדה עומד טאבון עצים מיוחד שיובא מאיטליה שממנו יוצאות מנות כנו פוקאצ'ות, מבחר פיצות שבצק הפיצה נעשה אף הוא במקום.
עיצוב המסעדה מושקע, צבעוני ושמח. הרהיטים מעץ,חפצי נוי שונים פזורים בחלל המסעדה,עציצים עם פרחים ומיני תבלינים,ממש אווירה כפרית בלב חולון.
חלל המסעדה גדול עם ריהוט מעץ ונגיעות של צבעים אדומים וכתומים, העיצוב מזמין באווירה תוססת ובוויב צעיר. בחוץ ישנה מרפסת גדולה, דק חיצוני רחב ידיים שמשקיף על אגם מלאכותי וירוק מסביב. במרפסת שולחנות עגולים - אידאלי למשפחות,ספסלי ישיבה ובר חיצוני פתוח בו מגישים קוקטיילים,בירות,יינות ועוד.
פתחנו את הערב עם קוקטיילים קלילים,חברתי במרגריטה לימנוצ'לו ושלי על בסיס ג'ין ומלפפונים.
אט אט המנות הוגשו לנו על השולחן,פוקאצ'ה סילו, בצק מקמחים איטלקיים העובר התפחה של 30 שעות נאפה בטאבון ומוגש עם סלסת פלפלים ועגבניות, קרם חציל שרוף, שום קונפי ובלסמי מצומצם. הפוקאצ'ה טריה וקראנצ'ית,בחיי שניסיתי לאכול ממנו מעט בשביל לא לשבוע ולהסתם על ההתחלה. ארנצ'יני, כדורי ריזוטו עם ירקות שורש ומוצרלה מצופים בפירורי לחם, מטוגנים ומוגשים על רוטב רוזה חם ופרמז'ן. כדורי אורז די גדולים וקראנצ'יים במילוי עשיר על רוטב רוזה טעים ומדוייק בטעמים ופרמז'ן שפוזר בנדיבות מעל.
חרצ'ופי,ארטישוק רומי כבוש מוגש על קרם פולנטה,קרם שמנת כמהין ומיקרו בזיליקום. אחת המנות ששבתה את עיני בתפריט בשל המרכיבים שכה אהובים עלי אני נמשכת לשתי מילות קסם: פולנטה וארטישוק,שני דברים שאני אוהבת כל אחד בנפרד ושזה ביחד OHHH MY. בSILO קלעו בול לטעם האישי שלי. הארטישוקים הונחו על פולנטה רכה ומלאת טעם. היה משהו כ"כ מנחם במנה הזו שלא יכולתי להפסיק לגרוף עם המזלג עוד ועוד, פייר קצת התבעסתי שנגמר.
המשכנו עם מנה מהים, קרפצ'יו נהרות, נתחי סלמון טרי,שמן זית כתית מעולה, זרעי עגבנייה, לימון טרי וגרידת לימון, צנוניות, עגבניות שרי, יוגורט אזוב טרי, עלי אורוגולה,עלי בזיליקום ומנטה טריים, סומסום ואגוזי לוז קלויים. מנה מצויינת, שילוב של דג טרי, לימון, גרידת לימון ועגבניות שרי שהוסיפו חמצמצות נפלאה למנה,עלי רוקט מעט מרירי,טבעות פלפל חריף ואגוזים קראנצ'יים.
הירקות בטמפורה זו מנה חדשה ודיי מעניינית שמשתדכת מצויין לאלכוהול מאחר שאוכל מטוגן ואלכוהול הולכים יד ביד. אסופת ירקות, נצרי בטטה,בצלים סגולים,נבטים וגזרים עטופים בקמח,מטוגנים בשמן עמוק, איולי פרמז'ן ורוטב יין תאנים. אני "מתה" על כל דבר בטמפורה,זו החולשה שלי. הירקות המטוגנים היו מעולים וטעימים הזכירו לי מעט בטעמם חלת בצל קראנצ'ית. הרוטב המתקתק מעל היה מצוין אף הוא.
התלבטנו רבות על איזו פיצה נקח מתוך המבחר הרחב אז החלטנו לקחת פיצה אחת ב2 טעמים,האחת-פיצה ביאנקה טרטופו ואננס, רוטב שמנת כמהין,מוצרלה,פטריות פורטובלו ועלי רוקט. אנחנו וויתרנו על האננס המתוק כי זה משהו ששתינו לא מתחברות כתוספת על הפיצה. בצק הפיצה דק עם קצוות קראנצ'יים,רוטב השמנת כמהין דומיננטי בטעמו ודי מדוייק (בד"כ אני "נופלת" על פיצות עם רק שמנת שהן תפלות וחסרות תיבול) אז פה היא לחלוטין הייתה מלאת טעם. חציו השני של הפיצה -DOUBLE OR NOTHING רוטב עגבניות,מוצרלה, פפרוני,מוצרלה,פפרוני,פרמז'ן ובולגרית. פיצה מושלמת עם רוטב עגבניות מתובל ועשיר, גבינות רבות שפוזרו בנדיבות ופפרוני שמצטרף לחגיגה המושחתת והמפנקת.
המשכנו עם טורטליני ציידים, טורטליני במילוי בשר ראגו המבושל שעות ארוכות ביין אדום ומפורק,מוגש ברוטב ציר בקר,בצלים,שום, פטריות,יין אדום,עלי בזיליקום ושמנת. טורטליני במרקם רך במילוי בשר ברוטב שמנת עשיר. הירקות שפוזרו מעל, צנוניות ומיני עלי בזיליקום די היו מיותרים ולא הוסיפו בטעם.
ושוב חזרנו למנות מנחמות אז לא הסתפקנו רק בפולנטה עשירה הזמנו גם ריזוטו פונגי,ריזוטו שמנת כמהין, פטריות פורטובלו,שמפניון ופרמז'ן. ריזוטו מצוין,רוטב שמנת כמהין עשיר ועמוק בטעמים ופטריות בשרניות.
פפרדלה פלרמו,פפרדלה עם נתחי פילה בקר מוקפצים עם ברנדי, שמנת, ציר בקר, עגבניות מיובשות,שום,בצל ובזיליקום, אגוזי לוז מעל. מנה טעימה בסה"כ אך חתיכות בשר הפילה נצלו יתר על המידה, הייתי מעדיפה שחתיכות הבשר יוגשו במידת עשייה מדיום וישמרו על העסיסיות והרכות.
הקינוחים בSILO גדולים וניתנים לחלוקה,טעימים ומפנקים. בחרנו בטירמיסו של מאמא נוצ'ה,שכבות ביסקוטים טבולים באספרסו וברנדי עם שכבות מוס מסקרפונה עשיר וקקאו איטלקי כהה. טירמיסו מצויין, אי אפשר לטעות עם מוס מסקרפונה עשיר במרקם כ"כ חלק. קינוח מתוק אך לא מדי,מושלם! סופלה צרפתי קלאסי,מסה של שוקולד מריר עשיר הנאפה עם קבלת ההזמנה,רוטב אנגלייז,טראפלס שוקולד,בוטנים מולבנים ושטורייזל וניל. סופלה השוקולד הוגש בכוס זכוכית, מסת השוקולד דמתה ללבת שוקולד חמה ומתפרצת עם קרם אינגליז מתוק מעל, שחיתות!
NY צ'יז קייק, עוגת גבינה אפויה עם קרם קצפת מעל,עוגיות לוטוס, קליקים של שוקולדים, בוטנים מסוכרים,רוטב פירות יער, טקסטורת מנגו וסורבו מנגו פריך.
לסיכום מסעדת SILO מיישרת קו עם המסעדנים שיוצאים מחוץ לת"א ומביאים את את הבשורה הקולינארית לפרפריה, גם בחולון יש איפה לאכול טעים. האווירה במקום חמימה וביתית,המנות גדולות ובתמחור שפוי, היה ערב מענג וטעים.
* קרדיט תמונות: הדר אוקנין, שימי לוי.
SILO
פארק פרס
שד' ירושליים 210 חולון
03-5733315ש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה