יום שבת, 23 בדצמבר 2017

A23 ביסטרו בר כייפי במלון בוטיק בתל אביב

מסעדות של בתי מלון הפכו לחלק בלתי נפרד מעולם הקולינריה הישראלית ובת"א בפרט,מגמה מבורכת שמתחזקת גם בישראל- פתיחתן של מסעדות ראויות בבתי מלון דבר שמעניק לחווית הבילוי אלגנטיות ותחושה תיירותית כמו בחו"ל.
A23 ביסטרו בר שוכן במקום פינתי ושקט בסמוך לרחוב דיזינגוף התוסס במלון בוטיק בארלוזרוב תל אביב.

Image may contain: tree, plant and outdoor
ביסטרו קלאסי בעיצוב אירופי ביום ובר שוקק חיים עם אוכל סקסי וכייפי בשעות הלילה. הביסטרו ממוקם בלובי המלון בעיצוב נעים וקליל באווירה אורבנית. חלל המסעדה נמצא בלובי המלון ובמרפסת סגורה,שולחנות וכסאות הפונים אל הרחוב,הכי אורבני שיש. עיצוב קלאסי וכבד,תאורה עדינה וחמה וכסאות מרופדים ונוחים.

תפריט יצירתי שמתבסס על חומרי גלם טריים,מנות קטנות עד בינוניות: ברוסקטה קפרזה,חציל שרוף, כרובית אפויה, סביצ'ה, סלט פנצנלה,סלט עוף, המבורגר ותוספות, שניצל עוף,ניוקי ואנטריקוט. מחירי המנות נעים בין 22 ל92 ש"ח, סביר לגמרי אם אתם שואלים אותי.

No automatic alt text available.

על הצד האלכוהולי אחראי המיקסולוג יובל סופר שיצר קוקטיילים מעניינים המשלבים ברובם יינות שונים לצד בירות מהחבית: סטלה ארטואה, לף בלונד, לף בראון, הוגרדן ויינות אדומים ,לבנים,מבעבעים ורוזה. 
הגענו בשעות ערב מוקדמות,האווירה במקום הייתה רגועה ונעימה הכי מתאימה לדייט אינטימי או למפגש חברים בכייף אחרי העבודה באווירה משוחררת.

תפריט האלכוהול במקום מעניק תחושת קלילות למקום. חברתי בחרה בסנגריה חמה וארומטית,אופציה די קלילה ואני בחרתי בקוקטייל A23,אחד מהקוקטיילים המיוחדים שמתאימים לערב על בסיס בורבון אמריקאי וחלבון ביצה. קוקטייל קצת כבד מבחינת אלכוהול אך עדיין טעים ועדין,קוקטייל שפתח לנו את התאבון לאוכל.


הזמנו לראשונות, סביצ'ה ים, קוביות דג מוסר,אשכולית אדומה,צנוניות וקולרבי על יוגרט בקר. מנה פשוטה ומוצלחת, קוביות דג טרי שהונחו על יוגורט חמצמץ שמאד החמיא והתחבר לדג. השילוב עם האשכולית האדומה היה מעניין כי זה הוסיף מעט מרירות הדרית למנה לצד פרוסות קולרבי וצנוניות דקות שהיו נגיסות ופריכות בפה.

כמו כן נהננו מסלט ארטישוק, ארטישוק צרוב על הפלנצ'ה, לקט עגבניות שרי, בצל, צנונית, בזיליקום, אורגנו, כוסברה, גבינת פטה ושקדים. סלט קליל ומרענן, ארטישוק צרוב זה אחד מהחולשות שלי אני פשוט אוהבת לנגוס באריטישוק כאילו והיה חתיכת בשר עסיסית. טעמי חריכה נהדרים של האריטישוק על הפלנצ'ה. הוא השתלב נהדר עם קוביות גבינת הפטה המלוחה והשקדים הקראנצ'ים שפוזרו מעליו,הירקות הטריים והפריכים לצד עשבי תיבול שהאורגנו והבזילקום היו הכי דומיננטיים בטעמם דבר שהעניק טעם נוסף למנה. לימון  שנסחט מעל פשוט תיבל את הכל בחמיצות נעימה שהחמיאה לארטישוק במיוחד ולירקות שמתחתיו.

בחרנו לעיקריות בניוקי ירוקים,ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת, אספרגוס, תרד וכרישה שרופה. מנה מופלאה שנהננו מכל ביס וביס ממנה. שילוב הטעמים בין רוטב השמנת לירוקים - פשוט שידוך משמיים,יצר שלמות אמיתית. מנה כל כך טעימה ומדוייקת, רוטב מדהים ולא חששו להשתמש בהרבה שום שניכר במנה והיה מופלא בעיניי. 
כמו כן נהננו מאנטריקוט,200 גרם בשר ברוטב שמנת פלפלת וסלט אורוגולה. על צלחת מלבנית קיבלנו סטייק אנטריקוט פרוס במידת עשייה מדיום טובה כפי שביקשנו. בשר עסיסי לצד רוטב שמנת פלפלת שהיה טעים בתיבולו לצד סלטון אורוגולה פרשי, טרי ומרענן. 



קינחנו בברד פודינג שהרגיש לי מתוק מדי עם תותים טריים מעל שהוסיפו רעננות למתיקות  הברד פודינג. 
נהננו מערב קליל אחרי העבודה בביסטרו בר במלון שהוא חלק בלתי נפרד מתרבות הבילוי ובאווירת חו"ל. השירות היה לבבי. אין ספק שאחזור שוב ולו רק בכדי לדגום גם את ארוחות הבוקר והבראנצ'ים שמוגשים כאן ושנשמעים מושחתים כלבבי. 
רשום שיש בתפריט הבוקר בליני  עם סלמון כבוש,קרם פרש וקוויאר,ביצי פלורנטין ברוטב פרמז'ן על קרם תרד, בקיצור נשמע  מבטיח.

HAPPY HOUR 18:00 - 20:00 

25% הנחה על תפריט האוכל


1 + 1  על האלכוהול בימים א' - ה' 



A23

ארלזרוב 23 תל אביב 

03-9191018

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה