הרצל 16 הוא המקום החדש מקום רוטשילד 12 שנסגר ועבר לכתובת החדשה ברחוב הרצל 16 בתל אביב. המסעדה גם היא מבית היוצר של קבוצת R2M של רותי ומתי ברודו שבבעלותם בראסרי, קופי בר,הוטל מונטפיורי ודליקטסן. המסעדה ממוקמת באחד המבנים ההיסטורים היפים בעיר בחצר בקומת הקרקע של המבנה.מתחם בילוי המשלב חלל הופעות,בר אלכוהולי ומסעדה באווירה תל אביבית,יאפית מחשמלת.
חלל המסעדה ענק יש בו חצר גדולה,בר עם שולחנות נמוכים וכורסאות רכות לצד מקומות ישיבה על הבר,במה להופעות
,הרבה קירות אבן חשופים,כורסאות עור,תאורה עדינה ואקוסטיקה טובה.
תכל'ס שמרו על אותו קונספט מרוטשילד 12 באותו סגנון עיצובי,מנות בר קלילות ופשוטות,אוכל מהיר,לא יקר,פשוט וטעים שבא טוב לצד הדרינק,הופעות חיות וסאונד מושקע. כמו כן יוגשו פה ארוחות הבוקר הפופולריות עם מנות מנצחות היישר מרוטשילד 12,ארוחת צהרים עסקית בהן הראשונה כלולה במחיר העיקרית ותפריט ערב נשנושים אסייתים בניצוחו של השף גיא פולק.
תפריט אוכל ברים כייפי בסגנון אסייתי: דגים נאים,גריל יאקיטורי במטבח וממנו יצא מנות שיפודים וראמן,מנות בטמפורה,המבורגר יפני המוגש בצורה של קלאב סנדוויץ' בתוך לחמניית בריוש,כנפיים צלויות,כבדי עוף על הגריל עם בצל מטוגן שכיף לנשנש לצד אלכוהול,מנת מולים בסאקה,ספריבס מפורק ועוד.
הזמנו קוקטיילים תחילה הוא נגרוני ואני קוקטייל בהפי האור שכלל ג'ין,מלפפון ונענע. לאחר התייעצות קלילה עם המלצרית החביבה שהיתה בקיאה בתפריט ויעילה פתחנו את הערב בשחיתות נהדרת,גרסה יפנית לסלט האולבייה,סלט תפוח האדמה הרוסי שפה הוא מוגש עם מיונז מתקתק,גזר,
שרימפס ובייקון. מנה כביכול סופר פשוטה אבל הביצוע כ"כ מדויק ונכון שזה פשוט תענוג לחך מושחת וטעים. הבייקון הוסיף טעמים מעושנים לסלט תפוח האדמה המוכר והידוע.
וון טון שרימפס מטוגן עם איולי אצות וואקמה,כיסונים מבצק דק שהוגשו מטוגנים וקריספיים במילוי עשיר של שרימפס וכרישה בתיבול טוב והוגשו עם פנכת איולי אצות שנראה בצבעו הירוק כמו ממרח אבוקדו וטעמו היה עדין.
יאקיטורי כבד ברווז ברוטב קוריאני חריף,כבדים עשויים טוב על הפלנצ'ה,הכבדים נימוכים והרוטב שהתלווה אליהם היה מעט חריף והשתלב נהדר עם מתיקות בצלי השאלוט שנצלו אף הם על הפלאנצ'ה.
סלט סלמון ברוטב וינגרט שהיה נעדר בטעמו. הוגש עם רוטב וינגרט פשוט. המלצרית ראתה שלא אכלנו את המנה הנ"ל ועפנו על שאר המנות אז היא פשוט לקחה אותה בחזרה.
המשכנו עם סוג של המבורגר יפני שנראה אחרת בגרסת הקלאב סנדוויץ' בתוך לחמניית בריוש חתוכה לשניים על שיפודים ולצידו פלחי תפוחי אדמה וקטשופ יפני. מנה מעולה, בשר ההמבורגר עסיסי והגיע מדיום במידה הנכונה הונח בין שתי לחמניות בריוש אוויריריות שנקלו כלפי חוץ. פלחי תפוח האדמה היו קראנצ'ים כלפי חוץ,רכים וחריפים מעט, טעימים לאלא יופי של מנה !
באגף המתוקים תמצאו קינוחים חדשים ומפתיעים,שימוש במאצ'ה, יוז'ו, שומשום שחור ותה יסמין. כיאה למקום השייך לקבוצת R2M הקינוחים לא מאכזבים, בחרנו בעוגת שוקולד וקצפת יוז'ו, עוגת מוס שוקולד מתוקה אך לא מדי עם קצפת יוז'ו שהוסיפה רעננות הדרית.
לסיכום, העברנו ערב טעים ונעים במקום הכי נכון ועדכני נכון להיום בתל אביב שמתמצת את הוויב בתל אביב,קצבי, תוסס, מעוצב ובעיקר גם טעים !
* המלצה, להגיע בסביבות 18:00-19:00 שזה רק מתחיל להתמלא ולא צריך לחכות שעות בתור.
הרצל 16
הרצל 16 תל אביב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה