יום רביעי, 28 בפברואר 2018

הטחיניה מקום חדש בשוק לוינסקי, חמארה שוקקת חיים עם אוכל מדהים !


שוק לוינסקי הינו שוק אותנטי ותוסס המשלב חניות ומסעדות במגוון טעמים ותרבויות. הקסם של השוק שזור בסיפורים
,אגדות רבות וסודות משפחתיים,ריחות וטעמים מיוחדים. 
כל אלו הפכו את השוק לפנינה קולנירית,צבעונית ותוססת של תל אביב. מקום עלייה לרגל של תיירים,שפים מקומיים ותושבי  המקום כמובן בשל המגוון הקולינרי הגדול שכולל חנויות נסתרות,מיוחדות ויוצאות דופן על הרחוב,חנויות תבלינים
,פיצוחים,פירות 
יבשים ומעדניות וותיקות. כעת השוק התחדש בפנינה קולינרית בשם הטחינייה ששם את הטחינה במרכז התפריט עם טחינה במגוון טקסטורות,טעמים מיוחדים וצורות הכנה. הטחינייה בניצוחו של יהונתן ברבי (ליליות, ויקי כריסטינה) ובשיתוף עם אייל לוי שניהל מסעדות בארץ ובחו"ל.
המקום נראה כמו טאפס בר שמח באווירה שכונתית משוחררת, ,מקומות ישיבה על הבר שהוא מרכז המסעדה.

האוכל מוגש ב
צלחות חרסינה צבעוניות ויפות. לצד האוכל מבחר בירות מהחבית,יינות,אוזו ,קוקטיילים וערק בטעמים שמכינים במקום,שזיפים ותאנים.





במרכז התפריט כאמור טחינה בטעמים,מרקמים שונים ובשילובים מפתיעים ומיוחדים. המנות קטנות בסגנון טאפס,הכל נעשה מחומרי גלם טריים מול הלקוח. רב המנות טבעוניות,צמחוניות לצד דגים כבושים,נאים ויוגורט. הטחינה היא ממשפחה מנצרת שמייצרת את הטחינה בביתם. פתחנו את הערב עם קוקטיילים הוא בחר בקוקטייל מוודקה,ריבת תותים,
נענע ושיבא
ואני 
בקוקטייל מערק ופינה קולדה,שניהם מתוקים,טעימים וקלילים, 30 ש"ח.  

לאחר שעיינו בתפריט החלטנו לחלוק מספר מנות לצד האלכוהול הרי שזה שילוב מנצח:
בורי אסקבץ',רסק עגבניות,יוגורט עזים,בלסמי מיושן ושמן זית,36 ש"ח. פרוסות דג כבוש ששודכו עם רסק עגבניות ובלסמי שהעניקו חמיצות שמחמיאה לדג. 


"מסיבה",לבנה חמה גולמית,שומשום מלא,שני 
סוגי סחוג: 
סחוג דבש וסחוג אדום,ביצה רכה,כוסברה ושמן זית,32 ש"ח. מנה שהיה כייף פשוט לאכול אותה עם כף ופשוט ללקק כמו איזה מעדן במרקם קרמי עשיר ועז טעם עם ביצה רכה,כוסברה טרייה ורעננה וחריף שמעקצץ את החך.

נשנשנו פיתה אפויה בסאמנה-חמאה מזוקקת ומעושנת,זעתר ובצל מטוגן שהוגשה עם טחינה לבנה,עגבניה צלוייה וחריפים,
אבנרו,צ'ילי תיאלנדי ופלפל חריף,18 ש"ח. היה קשה להפסיק לנשנש מהמאפה הזה שהיה במרקם אוורירי וקליל,הטחינה שוב סמיכה וטעימה עם חריפים שמוכנים במקום ופותחים את התאבון.

מילפיי יער,שכבות פטריות מלך היער,גבינת קשיו ושיטאקי על אחו בלנקו (קרם שקדים),33 ש"ח. אתחיל מזה שאני משוגעת על פטריות ואם הייתי צמחונית קרוב לוודאי שהייתי אוכלת ומשלבת פטריות על בסיס יום יומי כי הן בשרניות ובעלות טעם משגע. המנה הזו נראית כמו הומאז' של השף למילפיי המוכר והידוע,על הצלחת קרם שקדים טעים וסמיך עם שום בצורה מאוזנת ומעליו הונחו פטריות מלך היער הבשרניות בין חתיכות גבינת הקשיו. מנה מאד טעימה ומעניינת! 

מיני בורגר בורי בלחמניית בריוש,טחינת עמבה עם בצל עגבניה צלויה,24 ש"ח. קציצת בורי רכה ועסיסית מלאת טעם ששודכה לטחינת עמבה עם בצל ועגבניה צלויה שהגירה את המיצים על הקציצה, דבר שהפך את המנה לסופר טעימה.
סביצ'ה דג על טחינת יוגורט כבשים ועלי גפן עם צ'ילי ושמיר,29 ש"ח. נתחי דג בורי נאים הונחו על טחינת יוגורט כבשים ועלי גפן שנטחנו ועורבבו לתוך הטחינה דבר שהעניק 
חמצמצות עדינה בטעמי הטחינה וניתן להרגיש את המיטב והמיצוי מעלי הגפן ובמחיר סביר ומשתלם. 

סלט ירקות קצוץ וטחינת משקעים עם פיתה שרופה,29 ש"ח. סלט ירקות טרי ומרענן בתיבול פשוט וטוב שהונח על טחינה במרקם קטיפתי ועשיר ומיצי הירקות ניגרו על הטחינה, תענוג!


קינחנו עם שיערות קדאיף ויש בתפריט גם אופציה לשתייה חמה,קפה מפינג'ן או קנקן תה שושנים ושיבא.
לסיכום,העברנו ערב כייפי וטעים,שימוש בטחינה במנות מקוריות ולא שגרתיות. כל הצוות כולל השף היו מאד חמודים ושירותיים הכי באווירת שכונה קלילה וסופר חיובית והמחירים ממש משתלמים.

הטחינייה 

לוינסקי 33 תל אביב

03-9735545

* עסקיות צהריים החל מהשעה 12:00 
3 טאפסים ב49 ש"ח או 5 טאפסים ב69 ש"ח 
בירות ויין ב15 ש"ח 

עמוד הפייסבוק שלהם: 
https://www.facebook.com/hatahinia/


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה