יום רביעי, 12 בספטמבר 2018

Arte אמנות הגלידה,בית לאומנות ולגלידה משובחת בייצור עצמי


אחרי טעמי הגלידה של ארטה הממכרים כמו הלחם והחמאה, לימון הל, גבינת עיזים וזרעי סלרי ושמן זית מגיע תורם של טעמי הגלידה -הבירה והתמרהינדי! בני הזוג סיסי ומרקו בעלי הגלידריה האיטלקית המשובחת במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב משיקים שני טעמי גלידה וגרניטה חדשים. Arte - אמנות הגלידה הינו בית לאומנות ולגלידה אמתית שתהליך ייצורה בצורה טבעית הינו אומנות איטלקית עתיקה ומפוארת.

לאחרונה הושקו 2 טעמי קיץ חדשים בגלידרייה, האחד,שוקולד ובירה Guinness - טעם ייחודי המכיל שוקולד בלגי איכותי 71% ו-15% בירה Guinness המכילה 5% אלכוהול ומביאה את הטעם למרירות ייחודית שכל מי שאוהב שוקולד מריר ובירה מאוד יאהב. * הגלידה 100% טבעונית!

במקביל לתהליכי יצור טעמי הגלידה הטבעית הייחודיים בגלידריה שקדו בני הזוג במקביל גם על תהליך הפקת גרניטה אמתית איכותית ומשובחת בטעמים מסורתיים וכן טעמים יצירתיים ששילבו בעצמם. טעם קייצי נוסף הוא טעם חדש לגרניטה בטעם תמרהינדי,הגרניטה מכילה את הפרי המיוחד בשילוב מים וסוכר פירות. גרניטה טבעונית לחלוטין בטעם חמצמץ ומרענן. הגרניטה לא מכילה גלוטן!

לפני שבחרתי את טעם הגרניטה טעמתי מספר טעמים לפני ההחלטה הגדולה (: טעמתי גרניטה קמפרי בעלת טעמים חמוצים ומרירים קלות, גרניטה מוחיטו חמצמצה וטעימה שחברתי בחרה לקחת ואני בחרתי את התמרהינדי שהיה חמצמץ,טעים ומאד מרווה ! חברה נוספת לקחה את הגרניטה שקדים שהייתה עשירה בטעם שכל חובב שקדים יאהב !

סיסי פגאני ומרקו קמוראלי למדו את סודות ייצור הגרניטה המסורתית המקורית הסיציליאנית באוליברי בסיציליה בשנת 2013 מהמקומיים ששומרים על סודות המסורת משנת 1400 בקירוב. בעבר ייצור הגרניטה נעשה בחורף עם שלג אמתי ומיץ פירות וסוכר שגורדו לתוך שלג ועורבבו יחד עם סוכר בקערות שמוקפות אף הן בשלג ולאחר ייצורן נשמרו עד לאביב בסליקים מתחת לאדמה. כיום משקאות הגרניטה נמכרים כמשקאות מצננים בימות החום והשנה החליטו בעלי Arte להתחיל את הייצור מוקדם מהצפוי ומשיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר היום. ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים ,פירות/קפה/ שוקולד וכד' והפיכתם לעיסה אחידה עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה. על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים ,הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס! ניתן ומומלץ לשלב מנת גלידה עם משקה גרינטה שמוגש עם קש וכפית יחד לשילוב מושלם של מרקמים טעמים וטמפרטורות. בנוסף ניתן למצוא בArte Glideria מבחר טעמים וגרניטות טבעוניים וכן טעמים שלא מכילים סוכר לבן. מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים! בכל ימי חמישי מתקיימים ב-Arte ברחבה החיצונית מופע ג'אז כך שאפשר להנות ממופע ג'אז קסום ורגוע ולהנות מגלידה משובחת,פשוט להשען על הכסא ולהנות מצלילים ומטעמים ממכרים.
אני בחרתי ב-2 טעמי גלידה בכוס בינונית,טעם אחד של לחם וחמאה,טעם שמעולם לא טעמתי או הכרתי ואני פשוט "עפתי" על זה. גלידת שמנת בטעם חמאה הכי מזכירה את סוכריות החמאה "וורטס אורגינל". חמאה זה משהו שאני מאד אוהבת והטעם הזה היה כ"כ מיוחד,מתוק וקרמי שלא רציתי שיגמר לעולם ! גלידה בטעם טירמיסו זה היה הכדור השני כשאת את הביסקוויטים של הטירימסו גם מכינים במקום,כאמור בגלידריית Arte שום דבר אינו תעשייתי. ביקשתי לעטר עם קצפת מעל הגלידה. הקצפת הייתה במתיקות מאוזנת ונכונה,לא מכבידה ומתוקה למדי,הייתה מאד אווירירית ונייטרלית בטעמה. התענגתי על כל ביס מהגלידה וליקקתי בהנאה רבה.
כמו כן נערכות במקום תערוכות תמונות של אומנים מתחלפות למכירה, המקום לא רק מוכר גלידה מדהימה בייצור עצמי אלא תומך באומנים ומציג את תמוניותהם על הקיר בגלידריה.
בנוסף ישנה עמדה עם לוח ציור וצבעים בתוך הגלידריה בה כל אורח יכול לצייר כפרי דמיונו ויכול להפסיק את הציור בנקודה מסוימת ואורח אחר יכול להשלים את הציור מאותו המקום שהוא הפסיק,רעיון מקסים ומקורי.
מחירים,לגלידה: מנת ילדים 12 ₪ ,כדור 16 ₪, שני כדורים 22 ₪ ושלושה כדורים 25 ₪. 1/2 ק"ג 48 ₪ ו-1 ק"ג 88 ₪. מחיר לגרניטה: גרניטה קטן 10 ₪ גרניטה גדול 18 ₪ כל המוצרים ב- Arte מיוצרים ללא גלוטן וניתן לרכוש גם גביעים ללא גלוטן שנשמרים בוואקום. ארטה מדרחוב נחלת בנימין 11 תל אביב טלפון: 055-8954868 הגלידריה פתוחה בכל יום א'-ש' בין השעות: 11:00-23:00 לינק לאתר: www.arteglideria.com בימי חמישי בין השעות 20:30-22:30 מתקיים בגלידרייה מופע ג'אז חי עם הנגנים של קאי גלוסקה טריו. בימי שישי החל מהשעה 17:30 ועד יום ראשון יש אפשרות להיכנס עם הרכב למדרחוב נחלת בניימין ולהחנות בצמוד לגלידה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה