יום רביעי, 5 בספטמבר 2018

Containers City-מתחם מסעדות תוסס ושוקק חיים במכולות בעיצוב אורבני

בחודש האחרון נפתח מיזם אוכל חדש ומרתק במיוחד,מתחם מכולות אוכל מגניב שמכניס חיים וצבעוניות קולינרית לאיזור די מנומנם ברחבת מתחם בורסת היהלומים ברמת גן. מתחם הבורסה שופע במסעדות ודוכני אוכל שנסגרים ב17:00 בערב. המטרה של עיר המכולות - להחיות את האיזור גם לאופציית בילוי אורבנית תוססת . בין המכולות תמצאו מקומות ישיבה רבים באוויר הפתוח בשטח מוצל ושופע צמחייה ירוקה.

חצר אורבנית עם מספר קונטיינרס-מכולות צבעוניות ויפות שכל אחד מהם בקו קולינרי אחר מהעולם. החצר שוכנת בליבה של המרכז המסחרי של הבורסה ברמת גן והינה ראשונה מסוגה בארצנו. כאשר תפסעו לתוך הרחוב שיצרו תוכלו למצוא חצר אורבנית עם נוף אדריכלי שם תוכלו למצוא היצע של מגוון קולינרי מוקפד ועכשווי. יש פה אופציות לקפה וכריכים לארוחת בוקר, או מגוון אפשרויות אוכל לשעות הצהריים והערב כמו פסטות,סלטים טריים, פיצות, אוכל אסייתי והמבורגר עסיסי.

מי שעומד מאחורי המיזם הוא יאיר בקייר-יזם קולינרי עתיר נסיון בשיתוף עם עיריית רמת גן, רוני גולדשטיין, עדי מחלו ומתי ברודו מקבוצת R2m (קבוצה חזקה וותיקה בתל אביב.) מתחם ה”קונטיינר’ס” יפעל משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות ייתן מענה לעובדי המשרדים שעובדים ליד בשעות הבוקר והצהריים וישמש כמקום בילוי לחב'רה בשעות הערב שיהנו מאוכל עם מוזיקה ברגע ואף משפחות עם ילדים שיוכלו להנות פה גם בסופי שבוע. בהמשך יהיו ברחבה הופעות,מקרנים ענקיים לצפייה בסרטים, פסטיבל ברייקדאנס,שווקי אופנה לצד ההיצע הקולינרי הרחב.

אמש קבעתי עם חברי אחרי העבודה והגענו למתחם הקונטיינרס בשעה 18:00 בערב ונהננו ממזג אויר קליל ובריזה נעימה. במתחם עומדות חמש מכולות גדולות וקבועות כאשר כל אחת מציעה סגנון קולינרי שונה מהעולם. המכולה האסייאתית היא בניצוחו של השף שחף שבתאי מה”ניטן תאי. מכולה בשרית בשם "פריז טקסס" בניצוחו של השף הוותיק עמיר אילן ברזומה שלו לשעבר הדיקסי והדסון שנחשבת לאחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ. תמצאו פה המבורגר מצויין וסלופי ג'ו. האיטלקיה של “פיורי” שלהם דוכן גם בשרונה מרקט ובדוכן פסטות,פיצות וסלטים. בנוסף פועלת מכולה אחת כבית קפה בשם "טוונטי" אשר משמשת כבית קפה משעות הבוקר המוקדמות ובה קפח משובח לצד כריכי פרעצל מושקעים ומכולת הספורט של קרלסברג אשר מציעה בירה צוננת מהחבית. אז תחילה הזמנו בירות קרות מהמכולה של היינקין.
תחילה הגענו למכולה האסייאתית בניצוחו של השף שחף שבתאי מ”ניטן תאי. בתפריט: סלט פפאיה ירוקה קלאסי,סלט עם מינוט סטייק או טופו לבחירה,ירקות בקארי אדום עם תפוחי אדמה,שניצל תיאלנדי ונודלס לאקסה עם עוף או דג לבחירה, לברק או עוף ברוטב שאלוט אינדונזי,פילה סלמון ברוטב דאשי וכרישה ועוד.
אנחנו בחרנו ב-סוי סלט, מינוט סטייק או טופו עם אורוגולה,שורשים,נבטים סיניים,שעועית ירוקה ברוטב טוגרשי. סלט רענן עם רצועות סטייק דקות ברוטב טוגרשי ופלה אופ דג לברק ברוטב שאלוט אינדונזי,עגבניות,צנוניות ואורז. מנת הדג הייתה נפלאה, דג לברק טרי ובשרו עסיסי ברוטב שאלוט אינדונזי שהוא מעט מתקתק והשתלב נהדר עם פרוסות הצ'ילי האדום והחריף שאיזן את הטעמים.
המשכנו למכולה הבשרית בניצוחו של השף עמיר אילן,כאמור לשעבר “דיקסי” ו”הדסון”. אז מה יותר טרנדי מאשר המבורגר שהפך לאוכל רחוב מספר 1. למקום קוראים "פריז טקסס" מכולה על טהרת הבשר ! 
אנחנו בחרנו כמובן במנה הכי נמכרת פה ולו בכדי היא הביפבורגר,מבשר מבשר בקר הולשטיין שנטחן במקום בתוך לחמנייה רכה ובליווי ירקות קלאסיים:חסה,עגבנייה,בצל,מלפפון כבוש,חלפניו רטבי בצל אוממי וצ'יפוטלה מקסיקאני. לאחר טעימה כבר בביס הראשון קיבלתי את הפאנץ' הזה בפה שוואלה מדובר פה בהמבורגר שהא טיל טומוהוק ! כן,היו לי חששות שהגבינה תחסר לי פה בהמבורגר אבל הוא היה כ"כ עסיסי ומלא בטעמים שפשוט התמוגגתי. ביקשנו וקיבלנו את קציצת ההמבורגר במידת מידיום טובה, הבשר היה אדום, עסיסי שהוכן כהלכה,לא היו כמעט תבלינים בקציצה. תוספות אופצניוליות מעל ההמבורגר: ביצת עין, גווקומלה, ריבת חלפניו ושמיכת אנטריקוט צלוי.
כתוספת צד מציעים פה צ'יפס אמריקאי קלאסי,סלט קולסלאו חזרת וואסבי וצ'יפס מיקס בטטה ותפוח אדמה, אנחנו בחרנו בצ'יפס מיקס שהיה קראנצ'י וטעים במיוחד. 
עוד בתפריט: כריך סטייק ריב איי-פרוסות דקות של אנטריקוט עם פלפלים ובצלים מוקפצים, סלופי ג'ו ראגו טקסני,כריך שניצל עוף בציפוי BBQ וכריך עוף מושחר בעיסוי 12 תבלינים טקסניים ויש גם סלטים עם הבשרים של המקום.
ללא ספק אני חוזרת למכולה הזו לא לפני שאני מצדיעה לשף קלות לפני ומזמינה בערך עוד חצי מהמנות מהתפריט כי נראה שם מושחת ומטורף כלבבי ! 

המשכנו למכולה של "פיורי" ולהם דוכן גם בשרונה מרקט. פסטות בהרכבה עצמית עם רטבים ותוספות שונות לבחירה לצד מבחר סלטים ופיצות.


הזמנתי לי כוסית אפרול שפריץ מרעננת ופיצה והרגשתי לרגע כמו באיטליה. הפיצה שהזמנתי הייתה-טרטופו-קרם פטריות כמהין,מוצרלה,שמפניון,פורטבולו, טימין,רוזמרין,עירית ופרמז'ן. הפיצה שייכת לז'אנר עם הבצק הדק ובעלת קראסט טוב בצדדים. פיצה מאד טעימה ושופעת גבינה ובעלת טעם דומיננטי של פטריות.
Twenty Coffee station של השף ניר ווימן ממל ומישל. דוכן בית קפה מוקפד ומקסים מתוק ביותר. הדוכן מציע החל משעות הבוקר המוקדמות משקאות קפה,כריכים שווים שעשויים מהפרעצל של ערן שרויטמן וסלטים שונים. בבוקר תמצאו בויטרינה מגוון מאפים,עוגיות ומתוקים,מיצים טבעיים וגלידות. צילמתי את הפרעצלים בוויטרינה,לא טעמתי כי כבר היינו די מפוצצים.
אז בהצלחה למתחם המכולות החדש או בשמו הלועזי Containers City, אופציית בילוי טעים, נעים ומשוחרר. בהמשך כאמור מתכננים כאן גם הופעות ואירועי תרבות.
עיר המכולות (Containers City)
היצירה 3 רמת גן
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 11:30 - 23:30
מוצ״ש 20:30 - 23:30
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/Containersisrael/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה