יום שבת, 3 בנובמבר 2018

בלו הול מיוזיק,בר מסעדה ובית להופעות חיות בקסם ירושלמי


חמישי בערב סתווי חברותי ואנוכי נסענו לירושלים במזג אויר מושלם נעים ורומנטי שכייף להסתובב בין סמטאות העיר ולהתפעל מיופיה. מאחורי האבנים הירושלמיות המסורתיות במבנה עתיק בין למעלה ממאה וחמישים שנה מסתתרת לה פנינה לבנה ונוצצת המאחדת את העבר והעתיד. "בלו הול מיוזיק" הוא בר-מסעדה ותיק באווירה יוקרתית,חמה ואותנטית בלב מרכז העיר בירושלים. אנחנו עושות את דרכנו במורד גרם המדרגות אל החלל התת קרקעי,חולפות על פני הבר ומתיישבות בחלל המרכזי ממול הבימה שמשמשת להופעות בשעות הערב.

בלו הול-מקום המשלב הופעות בLIVE , מנות שף מושקעות ודרינקים לתוך הלילה באווירה רומנטית ואינטימית בקסם ירושלמי.

ה"בלו הול מיוסיק" הוקם על טהרת המוסיקה, מתקיימות בו הופעות מדי ערב ממיטב האמנים ובמגוון סגנונות. לצד ההופעה תמצאו תפריט רחב של מנות שף מסורתיות ומודרניות יחד עם בר אלכוהול עשיר ואיכותי.
_MG_0718.jpg
המקום הוקם כחלק מפרוייקט ייחודי במרכז העיר ירושלים של "כיכר המוזיקה"-מתחם רחב ידיים בנחלת שבעה שכל מטרתו היא לקרב לבבות ולאחד אנשים בשמחה באמצעות המוסיקה,מתחם שכולו בסימן מוסיקה עברית מכל העולם.
IMG_5435
ה"בלו הול מיוזיק" מסעדה בשרית של המתחם שפועלת בפאב המיתולוגי בירושלים שפועל כאן משנת 1990 והפך לביסטרו -בר כשר. מסעדה שפתוחה לאורך כל היום ובערב מקבלת יותר אופי של פאב הופעות עם במה פתוחה והרבה תמיכה לאמנים מקומיים. בהתאם לקו המוזיקלי של המקום התפריטים מעוצבים כעטיפה של תקליט: המסעדה אלגנטית בעלת קירות לבנים,תאורת פלורנסט כחולה,תקליטים וציורים של מוזיקאים על הקירות. ישנו סקשן של בר מוארך עם כסאות ישיבה שנראה מקסים ומזמין, עושה חשק לשבת באינטימיות על כוס יין על הבר. 
pano1.jpg.
בבלו הול מיוזיק תפריט ביסטרו ירושלמי שבו כל אחד יימצא בו משהו לאכול. במנות הראשונות תמצאו קרפצ'יו טונה אדומה,טרטר פילה עגל על בריוש קלוי,גרבלקס נורווגי קלאסי, סביצ'ה בורי ים תיכוני,פטריות שמפניון ממולאות,שווארמת טלה ועוד. "נפלנו" על מלצרית מקסימה בשם סולנג' שניכר כי היא אוהבת את העבודה שלה, עזרה לנו בהכל עם חיוך גדול על הפנים וקיבלנו ממנה המלצות למכביר.

חברה בחרה בקוקטייל בשם יפה ושקרנית,וודקה פירות יער שהיה קריר ומתקתק ואני בחרתי בדקירי במבה,רום,ליקר תפוזים,במבה,אננס,חטיף הילדות הכי ישראלי בגרסה למבוגרים בלבד. קוקטייל מתקתק שהיו בן נגיעות בטעם של בוטנים, מאד מוצלח ומיוחד. סילבי בחרה בקפה קר עם בייליס שאחוז האלכוהול בו הוא נמוך יחסית כי סילבי אוהבת משקאות אלכהולים קלילים.
הוא בחר במלבי טרופיקל-וודקה וניל,קוקוס,מי ורדים,חלב סויה,פירות טרופיים מיובשים,קוקטייל מתוק וקרמי בטעם מלבי עם טוויסט מפתיע. בכלל כל הקוקטיילים היו צבעונייים וטעימים.
תפריט הקוקטיילים:
בהמלצת המלצרית הנהדרת שלנו סולנג' הזמנו מספר מנות ראשונות לחלוקה בין ארבעתינו: סביצ'ה דג ים עגבניות שרי, בצל סגול,צנונית,כוסברה וצ'ילי בתיבול שמן זית ולימון על קרם חציל ירוק,מנה שמורכבת מחתיכות גדולות של דג בורי טרי בשילוב סלטון שהכיל חצאי עגבניות שרי,פרוסות בצל סגול,פלפל חריף,לימון וכוסברה קצוצה. סביצ'ה קלאסי בתיבול שמן זיתףהרבה לימון ותיבול טוב,חמיצות נהדרת שכובשת ומשתלבת עם חתיכות הדג הטרי. מנה מ-א-ד טעימה ורעננה,ניכרת פה יד של שף שיש לו הבנה באוכל ויודע לשלב טעמים.
קרפצ'יו טונה אדומה,קרם חציל ירוק,צנונית בתיבול שמן שומשום ולימון. פרוסות דקות ורדרדות של טונה טרייה בתיבול של שמן שומשום שלקח אותנו לכיוון טעמים האסייתים. מנה שנזללה ממש מהר והתחבבה על כולנו.
טרטר פילה עגל על בריוש קלוי, צלפים, בליווי קורינשונים, שמן זית,איולי חרדל ובלסמי. טרטר מבשר טרי קצוץ בשילוב איולי חרדל בחריפות עדינה,שמן זית,צלפים חמוצים וחלמון ביצה נוזל מעל. המנה הוגשה מעל בריוש שהוגש כדסקית.
סלט אנדיב,פירות העונה,עלים צעירים ואגוזי לוז מסוכרים בוינגרט שמפניה. סלט פרשי המשלב עלי בייבי טריים,סירות אנדיב,פרוסות אפרסק,תפוח ואגס ברוטב וינHגרט שמפניה מתקתק,תיבול הסלט הוא זה שקבע את כל הטעם בסלט,סלט מאד מוצלח !
שווארמה טלה על מצע של חומוס עדשים וסלט בצל לימוני וסומק. חתיכות שווארמת טלה עסיסיות בליווי טבעות בצל סגול וסומק הוגשו על פיתה עם חומוס עדשים ומעט רוטב עמבה, אין במנה חידוש קולינרי אבל היא פשוטה וטעימה.
במנות העיקריות תמצאו קבב טלה על טחינה מעושנת,פרגית בציפוי קורנפלקס קראנצ'י בסגנון קנטאקי,תבשיל כתף בקר,המבורגר,נקניקיות עגל,סטייק אנטריקוט,פילה בקר ביין אדום ועוד. בהמלצת המלצרית סילבי בחרה בפרגית בציפוי קורנפלקס קראנצ'י בסגנון קנטאקי מוגש על פירה תפוחי אדמה,רוטב ברביקיו וסלט ירוק. הגרסה הירושלמית לקריספי צ'יקן בסגנון KFC,ובכן מדובר על מנה בגרסתה הכשרה,כאמור אין שימוש בחמאה וריוויןן כמו במתכון המקורי. נתחי הפרגית בציפוי הקורנפלס כן היו טעימים ושוב התיבול היה טוב והמנה הייתה טעימה. סלטון טרי הוגש ליד המנה עם פירה טעים במרקם חלק.
רונן נהנה ממדליוני בקר פילה ופורטבלו על קרם בטטה,שום קונפי ורוטב יין אדום. ראשית אתחיל בחסרון קל, המנה לא הייתה אסטטית והרי שאוכלים בעיניים מה שנראה יפה ומגרה. אחרי שעברנו את המשוכה הזו, רונן הוא זה שאכל את המנה, הוא חתך עם הסכין את הסטייק וחשף בשר אדום במידה עשייה מידיום כפי שביקש- נראה מאד מזמין ומגרה. ניכר כי הבשר טרי,אדום מבפנים ורך כחמאה בשילוב פטריות פורטבולו גדולות ועסיסיות ושיני שום מטוגנות ברוטב יין אדום לא מתוק מדי שזה מאוזן וטוב. הסטייק הונח על פירה בטטה במרקם חלק, מנה מאד מוצלחת.
התחשק לנו סטייק טוב להדר ולי ושתינו הזמנו סטייק אנטריקוט על מצע ירקות קלוי ותפוח אדמה קייג'ין. אני ביקשתי אותו במידת עשייה מידיום וקיבלתי אותו כפי שביקשתי עשוי טוב,לאחר נעיצה של הסכין נחשף בשר אדום ועסיסי. הסטייק לווה באנטי פסטי ותפוחי אדמה ברוטב קייג'ון Cajun sauce-רוטב מהמטבח האמריקאי המיועד לתיבול מאכלי גריל וברביקיו, הרוטב בעל טעם פיקנטי,מכיל לרוב פפריקה,פלפל שחור, פלפל לבן, טימין,פלפל קאיין,בצל ושום. סירות תפוחי האדמה היו נימוכות ובתיבול פיקנטי וטעים !
ובגזרת הקינוחים,בחרנו בסופלה שוקולד חם אשר נעשה במטבח ומוגש לצד גלידת וניל. הסופלה במרכז שוקולדי חם ונוזלי לא מתוק מדי,על אף היותו פרווה הוא הפתיע אותי לטובה, כאמור היה מתוק אך לא מדי,סיום נהדר לארוחה. כמו כן נהננו מאפוגטו- גלידת וניל עם אספרסו מריר, אפוגטו הוא משקה איטלקי צונן הכולל גלידת וניל ואספרסו כאשר כדור הגלידה מוטבע בקפה ומכאן שמו: אפוגטו באיטלקית פירושו “טובע”.
לסיכום,המנות במסעדה לאורך כל הארוחה היו טעימות,מנות גדולות ומחירים סבירים. נהננו משירות מעולה עם מלצרית חביבה ומאד שירותית בניגוד למלצרים ההיפסטרים האדישים בתל אביב. בלו הול מיוזיק יואל משה סולומון 12 ירושלים 02-6256488
* כשר למהדרין. 
שעות פתיחה: ימים א-ה בשבת מצאת השבת עד 4:00 בשישי מ-4:00 עד 12:00 הופעות חיות מהשעה 22:00 HAPPY HOUR בין 16:30 ל-21:30

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה