יום שני, 22 באוקטובר 2018

מבשלת ליבירה בחיפה,בית לבירות בוטיק ואוכל טוב


בסופ"ש האחרון ביליתי אצל אמי שבקריות מבחינתי אין דרך טובה יותר לסיום את הסופ"ש בארוחה טובה מלווה בדרינק לפני שאני חוזרת הביתה למרכז. אז במוצ"ש קבעתי להפגש עם חבר במבשלת ליבירה בעיר התחתית של חיפה. ליבירה, מסעדה עם המבשלה שמעניקה חוויה קולינרית ייחודית בעיר התחתית של חיפה באווירה של מבשלת בירה אמיתית.מיד שנכנסו למקום הייתה אווירה צעירה וכייפית, המסעדה הייתה עמוסה הבועדים שמשיקים כוסות לחיים, שולחנות עמוסים בירות ואוכל בשפע.
החזון שראו לנגד עינהם של בעלי המסעדה, לאוניד ליפקין ואריק סלרוב חלל גדול מעוצב באווירה שמחה שמגיש בירות מקומיות בייצור עצמי, בירות אורחות והרבה אוכל שיתאים לבילוי אורבני חיפאי. החלל הענק ל-200 סועדים מעוצב בסגנון התואם את מיקומה של המסעדה בלב קמפוס הנמל של עיר תחתית. המסעדה מסעדת ליבירה מעוצבת בצורה עדכנית ומוקפדת אשר מחולקת לכמה סגנונות בילוי שונים, ישיבה על הבר וחדר פרטי. בימים עמוסים נפתחים גם כמה שולחנות על המדרכה בכניסה למסעדה על מנת להצליח לקבל את כל קהל המבלים.
מסעדת ליבירה נפתחה בשנת 2015 ברחוב הנמל ומאז הפכה למוסד חיפאי שוקק חיים. ליבירה משלבת בין מסעדת איכות למבשלת בירות בוטיק אשר מציעה חוויה קולינרית ייחודית - מהבירה הראשונה ועד המטבח העשיר מציע מנות שהן זיווג מעורר חושים בין בירה וגסטרונומיה: נקניקיות ושלל בשרים תוצרת הבית,המבורגרים מיוחדים עשויים במקום, פירות ים ודגים, כריכים ,ספיישלים וקינוחים טעימים להפליא – מעשה ידיו של השף רועי אברהם לצד כמובן בירות תוצרת המבשלה של ליבירה. המבשלה מייצרת מגוון בירות עשירות בטעמים שהפכו לשם דבר בקרב החיפאים. הבירות מיוצרות בשיטות מסורתיות ממרכיבים טבעיים וחומרי גלם איכותיים,לא מפוסטרות ולא מסוננות. את הבירות אפשר לקנות גם בבקבוקים ולהנות מהם בבית כשמארחים חברים ומשפחה.

בליבירה מיצרים את בירות הבוטיק,בנוסף אליהן תמיד מחזיקים גם בירות "אורחות" של מבשלות אחרות. לפעמים קטנות ובוטקיות ולפעמים גדולות וידועות. הבירות המפורסמות של ליבירה הן: WEISS - בירת חיטה לא מסוננת בסגנון בווארי זהובה, קיצית ומרעננת עם ארומות של בננה וציפורן (5.5% אלכוהול). SMOKED STOUT - אייל אירי כהה עם טעמים עשירים של קפה ושוקולד, ארומות עישון עדינות ומרירות מתונה (5.5% אלכוהול). BELGIAN ALE - אייל בלגי חזק בצבע ענברי בהיר ובטעם פירותי מתקתק (7.5% אלכוהול. DOUBLE PILS - לאגר גרמני בהיר עם טעמים של לתת המאוזנים מרירות כשותית רעננה ובארומות פרי הדר (5.5% אלכוהול). BITTER - אייל אנגלי ענברי עם טעמי קרמל ופרותיות עדינה שמתמזגים עם מרירות כשותית (5.5% אלכוהול). על התפריט של מסעדת ליבירה מנצח השף רועי אברהם. תפריט האוכל די מזמין,ניתן למצוא מנות קטנות וקלילות שמתאימות לאלכוהול בין אם תבחרו בכוס יין, קוקטייל או בירה: לחמניות בירה עם חמאת אנשובי,פלטת שרקוטרי עשירה ,סלטים טריים ומרעננים,כרובית צלויה,חציל, קרפצ'יו, פטה כפרי. בעיקריות תמצאו מבחר המבורגרים מושחתים,נקניקיות ליבירה המוגשות עם פירה תפו"א וכרוב מבושל בבירה,סינטה לבנה,מחבת פירות יםן,סטייק אנטריקוט ועוד.
תחילה הזמנתי קוקטייל בשם סמאש ים תיכוני,ג'ין טנקרי,בזיליקום,נענע, מלפפון ואוזו 12, קוקטייל קייצי מרענן וקליל.


בחרנו במספר מנות קטנות לצד האלכוהול,בתפריט ישנן מנות ראשונות את חלקן אפשר להזמין בגודל קטן או גדול יותר. אנחנו העדפנו ללכת על גודל קטן וכך להנות מביסים שונים: לחמניית בירה עם חמאת אנשובי,לחמניית בריוש רכה בטעם מתקתק עם גרעינים מתפצחים מעל. גרבלקס סלמון כבוש,קרם פרש וסירופ וואסבי,סלמון מעושן עם וואסבי חרפרף שזהו שילוב נהדר ביחד ונגיעות קרם פרש שמרענן את המנה.


ארנצ'יני צ'יפוטלה,כדורי ריזוטים מטוגנים בעלי ציפוי פריך וצבע זהוב במילוי גבינה ורוטב צ'יפוטלה חריף,ממש מעדן ! בנוסף נישנשנו כנפיים מטוגנות בקרמל הדרים חריף- כנפיים מטוגנות ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי מבוסס על תפוזים, אשכוליות, ליים, ג'ינג'ר, גרגרי כוסברה ותערובת של 7 סוגי חריף (בין השאר מכיל טבסקו, צ'ילי תאילנדי, שאטה עין הציפור, האבנרו ועוד). אפשר להזמין את המנה בשתי רמות חריפות,פיקנטי וחריף וב2 גדלים , הכנפיים היו חריפות במידה וטעימות מאד !


חברי הזמין בירת BELGIAN ALE אייל בלגי חזק בצבע ענברי בהיר ובטעם פירותי מתקתק 7.5% אלכוהול שהייתה פירותית ומאד טעימה.
למנה עיקרית אני הזמנתי סטאוטטריקוט, אנטריקוט 300 גרם שמנת פטריות וסטאוט עם ניוקי קריספי. יש לי חולשה למנות בשר עם רוטב שמנת פטריות שנמזג מעל אני פשוט מתמוגגת מאושר. ניכר כי הסטייק בליבירה היה מבשר טרי, ביקשתי אותו במידת עשייה מידיום וקיבלתי אותו במידת עשויה טובה, הבשר היה אדום,עסיסי ורך כחמאה ופוזרה מעליו כמות טובה ומאוזנת של מלח גס שהשתשלב נהדר עם הרוטב המתקתק. מעל הסטייק נמזגה כמות יפה של רוטב שמנת פטריות ובירה סטאוט שזו בירה ממשפחת הבירות הכהות והעשירות שהוסיפה מתקתקות לרוטב. הניוקי קריסיפי היו רכים וספגו את כל הרוטב הטעים.


וכך הוא נראה אחרי נעיצת הסכין והחיתוך הראשון מבפנים,אדום ועסיסי:

חברי בחר בפילה בורי עם עגבניות צלויות,יין לבן,זיתי קלמטה ופירה ירוק. מנה יפה ונדיבה בגודלה, 2 פילטים של דג בורי צרובים, ניכר כי הדג טרי ובשר הדג היה לבן ורך בכל ביס. הדג הוגש ברוטב יין לבן, זיתי קלמטה מלוחים ועגבניות חמצמצות. הפילטים הונחו על מצע פירה ירוק במרקם חלק שתובל טוב. מנה טעימה !

קינחנו עם קרם ברולה סטאוט עם בסיקוטי שקדים,קרם הברולה עשוי טוב במרקם קרמי ומתוק ,בירת הסטואט ששייכת למשפחת הבירות הכהות הורגשה קלות בטעם. הקרם ברולה הוגש עם ביסקוטי פריך ומתוק, סיום נפלא לארוחה כייפית במקום !

לסיכום,נהננו במבשלת ליבירה,המקום נקי ומעוצב באווירה נעימה ומזמינה,בירות ביתיות מעולות,אוכל טעים ובמחירים סבירים. לחיפה יש לגמרי מה להציע בתחום הקולינריה ואופציות בילוי ליליות מהנות באיזור מתפתח.
ליבירה רחוב הנמל 26 חיפה. טלפון: 04-3740251 במסעדת ליבירה אוהבים לחדש ולרגש גם את הלקוחות הקבועים ולכן ניתן להנות מפעם לפעם מסדנת בירות, ערבי שף אורח, פסטיבלי נושא, הופעות אקוסטיות ושאר התרחשויות משמחות. כל הפרטים באתר:http://libira.co.il/

במסעדת ליבירה מגישים תפריט עסקי בימים ראשון עד שישי בין השעות 12:00-18:00. מנת פתיחה, עיקרית ובירה במחיר מנה עיקרית בלבד.
מסעדת ליבירה החליטו לרקוח פסטיבל חריף של סופ"ש ארוך ולוהט במיוחד 1 עד ה 4 לנובמבר 2018 כולל מנות לוהטות עם פלפלים כמו צ'ילי תאילנדי, צ'יפוטלה, חלפניו, הבנרו, שאטה, פלפל ג'ולוקיה ועוד. סופ"ש של פסטיבל חריף עם תפריט לוהט מאת השף רועי אברהם, דוכן פופ אפ לממכר מוצרים חריפים וגם תחרות אכילת חריף. תפריט הפסטיבל החריף שרקח השף רועי אברהם: כנפיים בקרמל הדרים חריף- כנפיים מטוגנות ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי מבוסס על תפוזים, אשכוליות, ליים, ג'ינג'ר, גרגרי כוסברה ותערובת של 7 סוגי חריף (בין השאר מכיל טבסקו, צ'ילי תאילנדי, שאטה עין הציפור, האבנרו ועוד). אפשר להזמין את המנה בשתי רמות חריפות (פיקנטי וחריף) 22/42 ₪. נשנושים חריפים - גבינות חריפות, מטבלים, צ'אטני, פלפלים חריפים קלויים, נקניקיות מרגז, ארנצ'יני צ'יפוטלה ועוד מגוון הפתעות חריפות. 96 ₪ לפלטה 12-42 ₪ לנשנושים בודדים. פלפלים חריפים ממולאים גבינות ובייקון טלה- פלפלים מזן חלפיניו. המנה בחריפות בינונית. מילוי הגבינות מרכך את החריפות. 22/38 ₪. נקניקיות בקר וגבינה חריפות- נקניקיות בייצור עצמי מתובלות בגבינות צ'דר ואמנטל ופלפל הבנרו. הנקניקיות מוגשות עם פירה תפו"א וכרוב מבושל בבירה 62 ₪. שרימפס בלאדי מרי- פסטה שחורה ושרימפס ברוטב עגבניות עם וודקה, סלרי, ווסטרשייר וטבסקו. מנה פיקנטית. אפשר גם בגרסא חריפה במיוחד עם תוספת של תמצית פלפל ג'ולוקיה 78 ₪. מכשפה שחורה- עוגת שוקולד פאדג' עם סורבה מנגו ורוטב שוקולד צ'ילי. הרוטב מבוסס על שוקולד מריר ולבן עם ויסקי וגוסט פפר. המנה בחריפות בינונית 32 ₪. סמיפרדו באנופי פיקנטי – מקפא שמנת וקרמל חריף עם קרמבל בוטנים פיקנטי, אגוזים, בננות, סירופ קרמל ורום מתובל. מבוסס על צ'ילי תאילנדי. רמת חריפות נמוכה 36 ₪. את תפריט מנות הפסטיבל החריף תוכלו למצוא בנוסף לתפריט הרגיל בסופ"ש של ימי הפסטיבל – 1 עד ה 4 לנובמבר 2018 ויש גם תחרות!
מי מכם באמת יודע לאכול חריף? מי שכן מוזמן להגיע ביום שישי ה-2/11 בשעה 12:00 למסעדת ליבירה. תמורת סכום של 29 ₪ תוכלו להשתתף בתחרות אבל גם תקבלו חצי ליטר בירה ליבירה לבחירתכם וחולצת ליבירה. בתחרות אכילת החריף יתחילו באכילת פלפלים ומנות פיקנטיות, דרגת החריפות תוגבר משלב לשלב והזוכה יהיה זה שיצליח לאכול את הכמות הגדולה ביותר של הפלפל החריף ביותר. בתחרות ישפטו גיל גוטקין, כתב קולינאריה "מאקו" ותיקי גולן, עורכת האוכל של Ynet. מומלץ להירשם לתחרות מראש באמצעות טופס הרשמה בלינק – https://goo.gl/forms/zQHSW0wf52kjoz3y2 פרס מקום ראשון – אירוח בצימר גלילי + מארז מוצרי ליבירה בשווי 300 ש''ח ושובר לסעודה בליבירה בשווי 300 ש''ח. פרס מקום שני- מארז מוצרי ליבירה בשווי 300 ש''ח ושובר לסעודה בליבירה בשווי 300 ש''ח. פרס מקום שלישי - מארז מוצרי ליבירה בשווי 200 ש''ח ושובר לסעודה בסך 200 ש''ח. ויש גם חריפים הביתה,בנוסף לתחרות יפתחו ביום שישי דוכני פופ אפ כמול משל הדוכן של "ליבירה" עם לממכר פלפלים, רטבים ומוצרים חריפים אשר יכלול מוצרים כמו: רוטב קרמל הדרים חריף, רוטב חריף ירוק, ריבת צ'ילי, צ'אטני עגבניות שרי, ברביקיו פיקנטי ועוד מוצרים נוספים וחריפים תוצרת ליבירה ומוצרים חריפים אחרים. דוכן של חברת "טרז פזוס" עם מוצרים כמו חלפניו ירוק כבוש, מגוון פלפלים חריפים מיובשים כמו צ'ילי דארבול, ציפוטלה ואחרים, רטבים חריפים של חברת לולטון המקסיקנית, טורטיות צבעוניות ועוד. דוכני הפופ אפ יפעל ביום שישי בלבד בין השעות 12:00-17:00. את פסטיבל החריף ילוו כמובן הבירות של ליבירה + 2 בירות חריפות שבושלו במיוחד לפסטיבל. בליבירה אנו מיצרים את בירות הבוטיק שלנו. בנוסף אליהן אנו תמיד מחזיקים גם בירות "מיוחדות" בד"כ בירות אורחות של מבשלות אחרות. לפעמים קטנות ובוטיקיות ולפעמים גדולות וידועות. אבל הפעם הבירות המיוחדות יהיו – חריפות!

בירה ליבירה הבנרו דאבל פילס - DOUBLE PILS - לאגר גרמני בהיר עם טעמים של לתת המאוזנים במרירות כשותית רעננה ובארומות פרי הדר בתוספת חריפות ההבנרו (5.5% אלכוהול). בירה ליבירה צ'ילי וייס - WEISS - בירת חיטה לא מסוננת בסגנון בווארי זהובה,קיצית ומרעננת עם ארומות של בננה וציפורן המתובלת בצ'ילי, חלפניו, פלפל אנצ'ו, פלפל שחור וקינמון (5.5% אלכוהול).

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה