יום ראשון, 2 ביוני 2019

שלדי Sheldi - בר אוכל חדש וכשר בהרצליה


חמישי בערב אחרי העבודה נפגשתי עם חבר אחרי העבודה בשלדי - בר אוכל חדש באזור התעשייה החדש של הרצליה אשר מציע אוכל מרוקאי אותנטי בגרסה מודרנית וקלילה אשר משתדכת נפלא לקוקטייל טוב. זה לא עוד בר עם עם אלכוהול ונשנושים בר חפיפניקים אלא בר שמוגדר כבר קולינרי עם תפריט בשרי וכשר. נדמה שעד במהרה המקום יהפוך למקום עלייה לרגל בקרב הפודיז שומרי הכשרות. על המטבח אמון השף ליאור קדוש שעבד בשנים האחרונות בסיאטרה ועבד עם השף יוסי שטרית במסעדת וויולט וצבר נסיון במסעדות נחשבות גם בטורקיה ובקנדה.

בשלדי תפריט אוכל מסקרן שהשף הביא איתו טעמים מהבית בו גדל, אוכל מרוקאי אותנטי מבית סבתו ובשלדי הוא מוגש בצורה קלילה יותר אשר משתדכת לקוקטייל טוב. תפריט שכולל מנות קטנות ובינוניות, צמחוניות, טבעונית, בשריות ומנות ודגים והכל מחומרי גלם טריים ואיכותיים. התפריט מחולק למנות פתיחה בסגנון "פתיחת שולחן"- אידאלי לחלוקה עם חברים עם מנות כמו מטבוחה חמה של סבתא סוזאן, כבד קצוץ, לחם הבית, חריפים וממרח שקדים ושום מהמטבח היווני. יש גם מנות ראשונות כמו טרטר דג ים על ברוסקטה עם איולי חרדל, קרפצ'יו בקר, טונה אדומה צרובה בקראסט תבלינים, קראסון דג בסגנון צרפוקאי עם כוסברה ושיפקה וגירוס דג ים על לחוח תימני שרוף עם שמן זית וזעתר. בשלדי תמצאו תפריט טבעוני רחב במיוחד כמו קלמרי טבעוני מפטריות באבקת נורי ואיולי פסטו, עראיס טבעוני עם עדשים וירקות, סיגר טבעוני במילוי של סייטן ופורטובלו עם טחינה וסחוג ביתי וחריימה סטייק חציל. 

הבר מעוצב בגוונים של טורקיז בהשראה לונדונית שעושים חשק לבריחה לחו"ל בקטנה באווירה משוחררת. התאורה פה רכה והמוזיקה קצבית. הבר בשלדי תופס חלק מרכזי בחלל הפנימי, הבר פונה לכל הכיוונים יחד ויש לו גם יציאה לחלל שבחוץ מתחת לכיפת השמיים. כך שאיפה שתבחרו לשבת תהיו בקשר ישיר עם הברמן. בחרנו לשבת באחד השולחנות הגבוהים עם ספה מפנקת.
תחילה עיינו בתפריט האלכוהול הרחב שמוגש לצד האוכל. תפריט המורכב מאוסף יינות-לבנים ואדומים ,מבחר בירות מהחבית לצד תפריט קוקטיילים יצירתיים ומיוחדים אשר רקח המיקסולוג המוביל באזור השרון אלעד חביב. החבר בחר ב-Green wood - ג'ין, מידורי, מלפפון, סלרי ובזיליקום, קוקטייל קליל ומרענן אשר הוגש עם עלי כרפס ססגוניים שעיטרו את הכוס שהוסיפו לאווירת ה-FUN ואני בחרתי ב-Hay papito, קוקטייל עם וודקה, פסיפלורה, מנגו ואננס, שהיה מתוק אבל לא מדי, ממש מאוזן וטעים.
כאמור התפריט בשלדי הוא בסגנון של "פתיחת שולחן" -מנות שרינג בגדלים שונים לצד קוקטיילים מדליקים. הקו המנחה והמוביל בשלדי הוא אוכל מהמטבח המרוקאי האותנטי בהשראות שונות. תחילה הזמנו שתי מנות פתיחה לצד הדרינקים, האחת - טונה אדומה צרובה בקראסט תבלינים על סלט פריקי חם ואבוקדו צרוב. צילחות המנה היה מקסים וצבעוני. בתוך צלחת אובלית מאבן הוגשו פרוסות טונה אדומה טרייה צרובות קלות בקראסט תבלינים אשר הונחו על סלט פריקי חם בתיבול מוצלח וטעים. לצד המנה הוגש פלפל אדום חריף - רמז לאש מהמטבח המרוקאי ופרוסות אבוקדו חם וצרוב. כאמור השידוך והשילוב בין אבוקדו לטונה אדומה הוא מוצלח וטעים במיוחד !
מנת פתיחה נוספת - קראסון דג בסגנון צרפוקאי עם כוסברה ושיפקה. בתור חצי מרוקאית הייתי סקרנית מאד לטעום את מנת הדג החריף הזה אשר הוכנס לתוך קראסון אווירירי ורך שספג את כל הרוטב של הדג החרפרף. המנה הורכבה משלושה קראסונים במילוי דג בסגנון חריימה , רוטב אדום וחרפרף. הדג היה טרי ועסיסי וכל הרטבים נספגו בקראסון שעמד בגבורה והכיל את הכל ולא התפרק.
כמו כן לא התאפקנו והזמנו צלחת חריפים שנתן לנו פאנץ' נוסף בטעמי החריף לצד האוכל. החריפים השתלבו נהדר עם המנות שהזמנו וגם לצד הקוקטיילים.
בין המנות העיקריות מגישים פה סלט קיסר עוף קלאסי, קרוטונים ובצל סגול, פילה לוקוס על ניוקי עם אספרגוס ואפונה על קרם ארטישוק וכמהין, מעורב ירושלמי על חלה, שווארמה טלה על חציל, כריך בשר מפורק בחלה קלויה ויש גם סטייק אנטריקוט על תפוח אדמה. אנחנו היינו במוד לדגים אז המשכנו באותו קו עם מנות מהים. ראשית קיבלנו את הגירוס דג ים שהוגש על לחוח תימני שרוף עם שמן זית וזעתר. חתיכות דג צלויות ועגבניה בטעמי חריכה בגריל ובתערובת מזרחית אשר הונחו על לחוח שרוף (מהמטבח התימני) בזילוף נדיב של שמן זית וזעתר. מנה מעולה, טעימה וכייפית לנשנוש. מאד קלילה !
המשכנו עם פילה דניס צרוב על הגריל מוגש עם תוספת ירקות ירוקים מוקפצים. על צלחת עגולה שחורה קיבלנו שני פילטים של דג דניס צרוב, ניכר כי הדג טרי בשרו לבן, רך ועסיסי. עור הדג נצרב כהלכה ונותר קריספי. מה שעוד תפס אותי במנה הזו הם הירקות הירוקים המוקפצים שהיו מעולים, התיבול שלהם היה טוב, הטעם מצוין ובדגש על הרבה שום. 
בגזרת הקינוחים (הם פרווה להזכירכם כי המקום כשר) תמצאו שכבות ברולה סמיפרדו ואננס ברוטב קרמל מלוח וקינוח עם מרנג קרם שוקולד וג'ק דניאלס. אנחנו בחרנו באחרון, ג'ק המרטש - קינוח עם מרנג, קרם שוקולד וג'ק דניאלס. מדובר על כדור העשוי מרנג בצבע זהב (רמז לברבן ג'ק דניאלס שבתוכו) שיושב על שברי מאפי שוקולד. עם הקינוח קיבלנו פטיש אשר הלמנו בו קלות עד שהכדור נשבר וחושף את הקרם שוקולד העשיר עם הג'ק דניאלס. קינוח שוקולדי טעים וכשר, זה לא עניין של מה בכך.
לסיכום העברנו מספר שעות אשר עברו ביעף כי היה כ"כ כייף ונעים. הייתה אמנם מוזיקה קצבית אבל לא בווליום גבוה, דבר שאיפשר לנהל שיחה ולהעביר ערב על דרינקים בכייף. בשלדי חווית אירוח של בילוי לילי קליל ורווי אלכוהול לצד אוכל טעים ויצרתי. הקוקטיילים פה שווים (לא לפספס!) שירות טוב ואישי. שלדי Sheldi רחוב המשכית 22, הרצליה. פתוח בימי ראשון ועד חמישי 18:00-24:00. שבת – לאחר צאת השבת ועד חצות. 052-7036313. כשר בהשגחת צהר. לינק לפייסבוק: https://www.facebook.com/sheldi.club/ "שלדי" מורכב משני חללים פנימיים וישיבה חיצונית עם מקומות לעד 120 אורחים. ישנה אפשרות לאירועים במקום, כולל כאלה עם תפריט סגור מראש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה