יום רביעי, 28 באוגוסט 2019

גואטה, מסעדה טריפולטאית וותיקה ביפו עם אוכל מסורתי


ושוב פעם מתוך געגוע לאוכל של בית הגעתי לגואטה, מסעדה טריפוליטאית אסלית וותיקה שממוקמת בשדרות ירושלים ביפו מול מתחם נגה ותיאטרון גשר ובה סירים גדולים של תבשילים אותנטיים משובחים, אוכל שמזכיר לי את בית סבתי ז"ל. אוכל שמעורר געגוע לבית חם אוכל עם נשמה, יד ולב של סבתא טריפולטאית במטבח.

התפריט מציע מגוון מטעמים טריפוליטאיים מסורתיים שמסתמכים על מתכונים שעוברים מדור לדור. קוסקוס אוורירי מצוין, מפרום, צ'רשי (סלט דלעת ושום), דג חריימה חריף, קציצות בשר/עוף, תבשילי בשר בבישול ארוך, מרקים ועוד. הכל מורגש שמוכן עם הרבה אהבה ורגש ממש כמו בבית ואצל הדודות האהובות. לאחר עיון קצר בתפריט החלטנו ללכת ארוחת טעימות זוגית ב-159 ש"ח. הארוחה כללה מספר סלטים, חריימה ברוטב חריף, קוסקוס עם תבשילים וקנקן עם לימונדת הבית.
קיבלנו בתור התחלה מבחר סלטים טריפוליטאים אשר מוגשים על השולחן, לחם של פעם, צ'רשי (סלט דלעת עם שום), מסייר- חמוצים טריפוליטאים, סלט כרוב לבן חמוץ, זיתים סורים שבורים, לים בילדי (לימון כבוש), פלפלצ'ומה (פלפל חריף עם שום בסגנון טריפולטאי) וטחינה בלאדי. הסלטים טריים, מאד טעימים ועשירים. עם הסלטים קיבלנו את החריימה נסיכה, פילה דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות ושום פיקנטי. היה כייף לבצוע את הלחם ופשוט לטבול מתוך הצלחת מתוך התלולית של הרוטב האדום החרפרף הזה.
לא עבר מעט זמן ולשולחן הגיעה המלצרית ואיתה מנת הקוסקוס הידועה של גואטה - קוסקוס בשלושה טעמים. הקוסקוס דק-דק ואיתו שלושה קערות קטנות ובכל אחת מהקערות רטבים שילוו את הקוסקוס. האחת -קוסקוס עם מרק ירקות, מרק צמחוני של סבתא עם ירקות חתוכים גס. השניה - טבאחה בלכמון, קדרת שעועית עם בשר ותפו"א בעלי מנגולד. תבשיל ברוטב אדום עשיר שהולך מצוין עם הקוסקוס. השלישית- טבאחה בסאלק, קדרת שעועית עם בשר ותפו"א בעלי מנגולד. הטבייחה הירוקה היא הטבייחה האהובה עלי. בנוסף, צלחת ממולאים שכללה מפרום - סנדוויץ' תפוח אדמה ממולא בבשר בקר ברוטב אדום ובתיבול ייחודי. בסטיל - לביבות תפוחי אדמה (פירה) עם נתחי עוף ובצל מטוגן עם בלילה שעברו טיגון. פלפל ממולא מסורתי ואותנטי ברוטב עגבניות. קיפתא - קציצות חזה עוף מטוגנות, קציצות עסיסיות מלאות בירק, קראנצ'יות מבחוץ ונימוכות מבפנים והן ספגו את כל הרוטב האדום של המפרום.

אמנם היינו מפוצצים בטירוף אבל נשאר מקום קטן, מה זה קטן, פיצי לטעום מהקינוח המסורתי שמוגש במקום. סָפְרָה בלצמאר, עוגת סולת עם תמרים, דבש ומי שושנים. עוגה דחוסה ומתוקה שאני מכירה מילדותי שקשה לעמוד בפני הפיתוי ולא לאכול ממנה מעט ושי בלקאקוויה, תה עם בוטנים קלויים, קרמל וציפורן.
יצאנו מגואטה שבעים ומדושנים מעונג, האוכל פה הוא אוכל של בית כמו שזכרתי ואהבתי מבית סבתי. * ניתן לקחת מנות הביתה, לשבתות וחגים. בתמונה חמודי עם הסירים והתבשילים:

גואטה שד' ירושלים 6, מול תיאטרון נוגה, יפו, תל אביב. לינק לאתר המסעדה: 2http://37623410.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=29765. מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה