בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום חמישי, 16 ביולי 2015
שמונה,מסעדת שוק מצוינת עם אחלה מחירים ואוירה בככר רבין
אם אתם מחפשים אוכל טעים , יצירתי ושמח אז שמונה זה המקום בשבילכםממש מול ככר רבין על מלכי ישראלי 8 סוג של דוכן שוק , נטול פוזה , ישיבה לא פורמאלית על כסאות בר בית אוכל שמגיש אוכל טעים עם תפריט עונתי ומשתנה והכי חשוב בתמחור שפוי בסביבות ה50 שח למנה עיקרית וזה בלב ת"א. אוכל לא יומרני , פשוט טעים ומנחם. אחרי שעיינתי קלות בתפריט ועל הספיישלים המתחלפים שעל הלוח הונחה על שולחננו פוקאצ'ה טריה ,מלח ים אטלנטי ,עגבניות מגוררות , שמנת חמוצה ושמן זית בנדיבות. הפוקאצ'ה.
פתחנו עם נקניקיות אסורות ופולנטה אפויה. נקניקיות החזיר נערמו לצד פולנטה אפויה שנעשתה מקמח תירס והוכנסה לתנור לזמן קצר ויצאה מעט אפויה בתיבול מלח, טעים טעים. את המנה ליוו ירקות על הפלנצ'ה כמו כרובית, תפו"א ועגבניות שזולפו בשמן זית והיו עתירים בטעמים.
המשכנו עם סינייה אורגינל,בתוך מחבת חמה הוגשה סינייה עם קציצות שמנוניות מתובלות שכוסו בטחינה ונגיעות של עגבניות מגוררות מעל, צנוברים והכל נעשה ביד טובה , ובתיבול מדויק שלא הפסקנו לזלול מהמחבת.
המשכנו עם אחת ממנות הדגל של המקום, חריימה בורי, שהגיע בצלחת עמוקה עם רוטב עגבניות עשיר, טיפה חריף ומעקצץ בזכות פלפל ירוק חריף ,לימון כבוש וירקות שלא ציפיתי לראות בחריימה המסורתי כמו תפו"א,כרובית ובצל שכולם נצרבו על הפלנצ'ה לפני והונחו לצד דג הבורי שהיה רך (זו גדולה של המקום שלא ייבשו אותו). מנה שאני באופן אישי מאד אוהבת ותמיד מפנטזת לחזור שוב , וללקק את הרוטב עם כף. עשיר ממש כמו מרק. ללקק עד תום !
בהזדמנות נוספת שלי במקום הזמנתי את הניוקי בציר בקר ואוסובוקו,ניוקי רך שבושל בציר חמאה ( ואפילו הרבה ממנה ) בציר בקר עם בשר רך שמתפורר בפה.מנה שבכל מסעדה אחרת היו לוקחים עליה הרבה יותר.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה