יום חמישי, 30 ביולי 2015

עסקית שווה וטעימה בTAIZU


מסעדת השף האסיאתית היוקרתית של יובל בן־נריה שעזב את הרברט סמואל ונסע לטייל באסיה, למד את המאכלים וחזר לבשל אותם באינטרפטציה  שלו.האוכל  בטאיזו עדכני ומצוין ,מסעדה אסיאתית שמציעה פיוז'ן בין כמה מטבחים אסייאתים שונים:מטבח הסיני, היפני וההודי, אך יש גם השפעות של מטבחי וויאטנם וקמבודיה.  דבר נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו הוא העיצוב המושקע והמיוחד ,מרהיב וסקסי ,השירות מקצועי האוכל טעים .
עסקית הצהריים כוללת חמוצים, לחמניות מאודות , מנה ראשונה ועיקרית. אגב גודל המנות נע בין קטן לבינוני. פתחנו עם קוקטייל אפרול , שילוב טעמים בין המריר לתפוז הדרי.

ראשית הוגשו לחמניות מאודות עם  צ’אטני עגבניות, יוגורט באפלו, הצ'טני מתוק וחריף פיקנטי ,הזכיר סוג של מטבוחה ,  שמן זית ומעט יוגורט לפרשיות. הלחמניות היו רכות ואווריריות.

תחילה פתחנו בהר גאו בלק טייגר שרימפס , אבקת שומשום שחור, חזרת לבנה, חומץ אורז שחור ,זו לא הפעם הראשונה שלי במסעדה ואני תמיד חוזרת להזמין את הכיסונים האלו. בצק רך , כה עדין עם מילוי שרימפס משגע ומעל שבבי חזרת לבנה שנראים  כמו עננים קטנים, כל ביס הוא חלום.

אני פריקית של נמס עוד מהוטל מונטפיורי מלפני שנים אז גם פה היתי חייבת להזמין אותם הרי זה ברור. נמס פרגית קצוצה,  פניני טפיוקה , בוטנים , שורש כוסברה, גזר.  ביס קראנצ'י ורוטב מצוין , מתקשה לתאר במילים כמה טעים.

מנה נוספת שרצינו לנסות טרטר טאיזו: דג ים, קונוס אורז פריך ,שומשום שחור ,קציפת סויה, ביצי דג דאון. מנה קטנה, עדינה, 2-3 ביסים מושלמים אבל תמחור גבוה . בהחלט חוויה.

ברווז “שלוש כוסות” לחמנייה מאודה , BBQ ,חמוצים. מנה שפחות אהבתי בגלל המתיקות ברוטב הברבקיו . 


כמו כן הזמנו את טרטר דגי ים מלפפונים, שאלוטס , יוזו , סויה לבנה , מיקרו רשאד. מנה עשירה בטעמים, אני סאקרית של התיבול האסיאתי מבחינתי ללקק הכל מהקערה עם כפית. 

אמנם זה לא כלול בעסקית אבל אם אנחנו  בטאיזו אז באנו לחגוג אז לא יכולתי לוותר על הראמפ סטייק, נתחים אדומים ונימוחים בפה כמו חמאה עם רוטב שאני כה אוהבת בזכות הלמון גראס והצ'ילי. ראמפ סטייק , למון גראס, צ'ילי ירוק חריף , עשבי תיבול ויאטנמים.

לעיקרית בחרנו באסקלופ סלמון דפי אורז ,חזרת , ביצת משק , בוטנים קצוצים. דפי האורז היו  במרקם רך , הדג שמר על עסיסיות וספג את כל הטעמים מהמזרח באהבה.

המשכנו בעיקרית נוספת, פילה לברק, אגוזי מקדמיה, אגוזי ברזיל ,עלי בטטה , ג'ינג'ר, שאלוטס ,למון גראס . מנה טעימה אבל סטנדרטית מהמטבח התיאלנדי, לא משהו שלא אכלתי דומה בהמון מסעדות אסיאתיות. 

קינחנו באננס צלוי, חלב קוקוס , טופי , קרם וניל , שוקולד לבן , קראמבל מלוח. קינוח מושלם , מנעד נהדר בין מרקם הווניל המתוק לרעננות של האננס הצלוי ,משחק בין מרקמים בין הטרי , לקרם המתוק ,לסופגניה האפויה שהיתה נימוכה ומתוקה שרק ממנה יכולה לאכול עוד 20 (: 

לסיכום, טאיזו , מטבח פיוז'ן עדכני , סופר מקצועי , מנות טעימות ,שירות מתוקתק ואדיב, מנות חלוקה
שנעות בין קטן לבינוני,ללא ספק חוויה קולינרית מיוחדת . לא זול.

TAIZU

 מנחם בגין 23 תל אביב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה