יום חמישי, 28 בינואר 2016

חאן מנולי, מסאבחת חומוס בפרשנות אישית ובשילובים נועזים מעל * המסעדה נסגרה

חאן מנולי היא מסעדה קטנה וביתית, המתבססת על שלל מסבאחות עם תוספות מגוונות,מעניינות ומשתנות כמו שלל ירקות מעל, בשרים ודגים, מעל ומבחר מנות קטנות וגם גדולות מהמטבח הערבי הישראלי. התפריט משתנה והספיישלים מתחלפים באופן תדיר בהתבסס על חומרי הגלם הטריים. המסעדה מעוצבת בפשטות יפואית -ערבית, ריהוט פשוט, כסאות מעץ בצבעים שונים והמוזיקה ים תיכונית כיאה למקום שרוצים שיהיה בו שמח. אז כפי שאמרתי העיקר  בחאן מנולי הוא מסבאחת החאן, מסבאחה עדינה וחמימה מגרגירי חומוס בולגרי הנכתשת במקום עם טחינה,שום,מרווה ושמן זית. מרקם המסאבחה גרגירי ואוורירי, קרם חומוס חמים ולח בשילוב גרגרי חומוס שלמים עם שמן זית בנדיבות מעל, בצל ועגבניה. מנה שתנחם כל חובב חומוס באשר הוא,חומוס שהוכן במיומנות וניכר בו כמות נדיבה של לימון ומלח גס מוגש עם רוטב פלפלים חריף, פשוט נהדר. ישר שהתיישבנו פונקנו בצ'ייסרים של ערק להעלאת המורל. תחילה הזמנו מסבאחת מפלצות ים ,חומוס גרגירי, שרימפסים קטנים ומטוגנים, תמנון ופלפל חריף. השרימפס והתמנון נצרבו על הפלנצ'ה והיו פריכים,השתלבו נהדר מעל החומוס החם, והיו גם עגבניות ובצל סגול טריים שהביאו את הטריות למנה. עם הפלפל החריף נהגתי בזהירות פן ישתלט על כל המנה.

















המשכנו עם ברבוניות מטוגנות קריספיות שנטרפו כמו פיצוחים עם לימון מעל- פשוט מעדן. אגב, אני אוכלת את הכל,כולל הזנב.



המשכנו עם כרוב ערבי ממולא בראגו טלה ואורז. בניגוד לממולאים שאני מכירה ע"פ רב הם מלאים ברוטב עגבניות, מנה זו היתה ברוטב מאד עדין עם נוכחות של בשר טלה.



לסיכום, חאן מנולי, מקום קטן ואיניטימי שבמרכזו הממסאבחה ,האוכל מקומי מחומרי גלם טריים, התפריט משתנה, ייתכן שתתצטרכו  להזמין מס' מנות קטנות ליד החמוס לחלוקה דבר שיכול לייקר את הארוחה.  

חאן מנולי
בית אשל 7 
יפו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה