יום שלישי, 26 בינואר 2016

Oggies, דיינר אמריקאי בשוק לוינסקי סופר מושחת וטעים ! * המקום נסגר *


שוק לוינסקי ופלורנטין הפכו לא מכבר למתחם קולינרי מסעיר אז כן יש עדיין את חנויות הבדים,ביגוד לסיטונאים, דוכני התבלינים,המעדניות,מכולות שכונתיות, בורקסים ושאר אוכלים מסורתיים ויש גם את השוק שצומח ומתפתח בכל יום עם חמארות וברים עם אוכל שמתבססים על חומרי הגלם הטריים היישר מהשוק. סוף סוף יש גם לפודיז, נהנתנים גרגרניים כמוני שלא אוכלים כשר מזללה אמריקאית שמספקת את הסקרנות והרעב למשהו שונה, מושחת ומיוחד.מזללת אוכל גס אך מתוחכם עם אוירה בOggis  חלל תעשיתי אורבני עם בר קטן עם אלכוהול ותפריט של דיינר אמריקאי,תפריט המשלב מנות מושחתות מהמטבח האמריקאי,כמו פלטות נקניקים ודגים, מבחר נקניקות, המבורגרים,ירקות מטוגנים,כריכים כמו BLT ובקרוב יהיה גם קורנביף.  (הכל אגב נעשה במקום כולל הרטבים שהוגשו לשולחן,קטשופ שהיה מוצלח והברבקיו שהיה טיפה מתוק וחיפשתי חריפות כלשהי). ניתן למצוא בתפריט גם צ'יפס שמוכן במקום (עזבו אתכם מכל הקפואים הפארשים) וצ'יפס משורש היוקה והכל מוגש על נייר. הגענו ביום שני בערב מיד אחרי העבודה,היה כייף להתחמם בפנים על הבר עם סנגריה חמה שבחוץ גשם זלעפות וקודר. הטוויסט של הסנגריה היה בפלפל השחור שהעמיק את הטעמים בסנגריה.


לאחר עיון בתפריט הכל נראה לי טעים ורציתי כמעט את הכל ובכ"ז צריך להחליט אז תחילה הזמנו נודי, כדורי ריקוטה בציפוי פריך, מוס ארטישוק ירושלמי, צ'יפס ארטישוק. מדובר על כופתאות קריספיות במילוי ריקוטה שהרגישו לי בטעם קצת כמו ביצה מקושקשת (שזה לא רע כן?)  עם צ'יפס ארטישוק קריספי על מוס ארטישוק נעים מתחת ועירית למעלה שהוסיפה טעם נוסף ועדין. 

הזמנו כמו כן אספרגוס על הגריל בקרם אספרגוס, אספרגוס קראנצ'ים וטעימים שחוסלו חיש קל. 
קלטתי שיש כנפיים בתפריט ואין מצב שאני לא מזמינה כי זה נשנוש הכי מתבקש ליד האלכוהול, מנת "באפלו ווינגס",כנפיים חריפות ומטבל רוקפור. הכנפיים המטוגנות באוגיס היו חריפות והוגשו עם מטבל גבינה כחולה שמיתן מעט את החריפות, הוגשו על נייר עם גזר וגבעול סלרי טרי ומרענן.

מבין מבחר הנקניקיות בחרנו בChilli dog , נקניקייה לבנה עם תבשיל צ'ילי קון קרנה עשיר שהיה לי טיפה מתקתק וחיפשתי איזה עקצוץ חרפרף עם צ'דר מעל. ללא ספק, מנה אמריקאית מושחתת מיסודה  me like
ממשיכים עם המבורגר slider ,רוטב ברביקיו (שמוכן במקום), מיונז חלפניו וצ'דר מיושנת.
קציצה קטנה כ70 גרם, שומנית ועסיסית בתיבול מדויק, בתוך לחמניית בריוש מתוקה עם מיונז חלפניו, מלפפון בכבישה מתוקה (כמו במעדניות היהודיות בארה"ב) חסה וצ'ד'ר, קולסלואו בצד.

ישבנו על הבר ופונקו בברוסקטה עם ביצה חצי עלומה, בצל מקורמל, בצל כבוש, עגבניות שרי ופטריות צלויות, אנשובי ורוטב הולנדייז חריף, ללא ספק ברוסקטת פינוקים פרועה המשלבת טעמים חריפים ומלוחים.

חשבנו להזמין קינוח אבל היינו כבר כה מפוצצים ועייפים מהארוחה, די מרוצים שמצאנו את שנפשנו חשקה (שלל פחמימות ומנות מטוגנות מושחתות מהמטבח האמריקאי, נחמות קטנות ומשמחות ביום גשום זה  התמחור סביר, המנות לא שגרתיות וטעימות, מקום קצת שונה ואחר בנוף של שוק לוינסקי וטוב שכך !
Oggies
מרחביה 4, תל אביב
03-5168244

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה