יום שבת, 2 בספטמבר 2017

Deda מסעדה גאורגית אותנטית בראשל"צ

Deda היא מסעדה גיאורגית אותנטית עם ארבעה סניפים בראשון לציון,גבעתיים,ר"ג ובת ים. רשת מסעדת Deda מגישה את כל הקסם הגיאורגי במלוא הדרו, חינקלי, חצ'פורי ובשרים על האש. תפריט המשלב את היופי של גיאורגיה באמצעות טעמים ונינוחות אותנטיים מהמטבח הגיאורגי. מטבח עשיר בגבינות נהדרות,עשבי תיבול מגוונים, ירקות טריים ובשר משובח. העלייה הגרוזינית הביאה איתה מטבח עשיר וצבעוני ומאפים שמאפיינים את המטבח הכי שמח וצבעוני שיש.
המסעדה עשירה בצבעים וחמימה, האווירה ביתית ואותנטית. מטבח עם אוכל ביתי כמיטב המסורת הגיאורגית.









cרגע שנכנסו למסעדה הרגשנו תיירות בזכות העיצוב האותנטי,הרגשנו כמו בסלון של משפחה גיאורגית. המקום נראה כמו מסבאה עם מקומות ישיבה בתוך חלל המסעדה,בר עם הרבה אלוכוהול, שולחנות מעץ ערוכים בקפידה,מפות וצלחות אותנטיות, יצירות מיוטה, אפודת רועים תלויים על מעמד המעילים,הווילונות כבדים ואפשר לחשוב בקלות שאנחנו באירופה הקפואה בשיא החורף מבלי לשים לב שאנחנו בכלל בלב ראשון לציון וחם בחוץ. 



בסמוך למסעדה ישנה חצר רחבת ידיים עם מקומות ישיבה שפזורים, האווירה נעימה וכייפית.


אני אוהבת לחקור מטבחים שונים,תרבויות טעמים וניחוחות  אז הפעם נהנתי מהמטבח הגיאורגי. התפריט כאמור אותנטי ומוקפד הכולל מאפים,מאכלי גבינה מיוחדים ובשרים עסיסיים. המנות מבוססות על מתכונים שעוברים מדור לדור. מבחר מרקים כמו חרצ'ו-מרק בשר עגל ואגוזים, מרק בורשט, סלטים, מאפים כמובן, תבשילי בשר ובשרים על האש. לא עבר זמן רב מרגע שהתיישבנו עד שמצאנו את עצמינו עם כוס בירה צוננת-קסטיל רוז' דובדבנית ומתקתקה 8% וצ'צ'ה- וודקה תוצרת גיאורגיה עשויה מענבי רסק והאלכוהול בו לפעמים עובר את ה50%,רצינים הגיארגים האלו! אז בואו איתי ונתחיל במסע הגיאורגי ונשמין לנו בנחת מהבצקים לצד אלכוהול חזק. 




רב הסועדים נראים גאורגים ורוסים דבר שמוסיף לאותנטיות המקום לא סתם חשבתי אני בחו"ל. המלצר ששירת אותנו היה מאד אדיב,סובלני ומקצועי. מאחר והתפריט עם הרבה מילים בגיאורגית הוא עבר איתנו על המלצות והסברים על המנות באורח רוח כזה שלא נתקלתי בו בעבר. לא מן הנמנע שהזמנו מאפים,זה היה חזק מאיתנ, התפריט כ"כ עשיר במאפים מפנקים ועשירים,בצקים פנטסטיים כיאה למטבח הגרוזיני. הזמנו חאצ'פורי מיגראולי,זה נראה כמו פיצה עם גבינות רק ללא רוטב העגבניות. הבצק מכיל יוגורט רך ונפלא, עמוס בתערובת נדיבה של גבינות מותכות עם ארומה שנדפה, גבינות עשירות ובטעמים מאוזנים, בול כמו שצריך. המשכנו עם נפלאותיו של המטבח הגרוזיני, חינקאלי בשר, כיסוני בצק מאודים במילוי בשר ותבלינים. מנה גיאורגית קלאסית מזכירה קצת דים סאם במילוי בשר, תבלינים וטעמים גיאורגיים. מילויי החינקאלי בבשר טחון בתיבול טוב שהגיר את נוזליו לתוך הכיסון.


כל מאפה גיאורגי הוא כמו ארוחה שלמה בפני עצמה ושקיבלנו את המנה השלישית הבנו שהזמנו הרבה פחמימות והיינו צריכות להזמין איזה תבשיל ירקות או בשר לגוון ולרענן את החך. הזמנו קובדרי, מאפה ממולא בנתחי בשר עגל ותבלינים. המילוי בתוך הבצק הוא בשר עגל שנקצץ בסכין ולא מדובר בבשר טחון, בשר מתובל טוב ועם הרבה בצל מטוגן. לא כ"כ יכולנו לסיים את המנה כי אכלנו המון בצקים ולקחתי את הנ"לבT.A הביתה ולמחרת נהנתי ממנו בעבודה אחרי שחיממתי אותו קלות בתנור -מושלם!





קינחנו בעוגת נפלואיון, עוגה מסורתית לפי מתכון גרוזיני משפחתי עתיק. חשבנו ששבענו והתפוצצנו מכל המאפים והפחמימות אבל שמדובר בקינוח מתוק וטעים ככל הנראה יש לנו קיבה נפרדת למתוקים כי חיסלנו את כל  העוגה לצד תה ירוק עם נענע.





לסיכום,נהננו מאוכל גיאורגי עשיר בDeda,מסעדה שיש בה לא רק חצ'פורי ומאפים אלא גם תבשילי בשר וסלטים מגוונים. מרגישה שטרם מיציתי את ביקורי כאן כי התפוצצתי מהמאפים בגלל ה"עיניים הגדולות" שלי, חייבת לעצמי ביקור נוסף בכדי לטעום את התבשילים שיש למטבח הזה להציע. המנות גדולות, טעימות ועשירות והמחירים ממש זולים. האוכל מוקפד ומתובל במתינות,אוכל ממש מוצלח בחוויה גרוזינית אותנטית. השירות היה ללא דופי,אדיב וסובלני בטירוף, עושים הכל שתרגישו כמו בבית גרוזיני.
אה ו
יש גם שירות משלוחים לכל הטוב הזה. 
Deda
הרצל 75 ראשון לציון 
1700-700-165

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה