יום רביעי, 24 בינואר 2018

דגים ופירות ים אוכלים באידי-פנינה קולינרית בעיר הנמל אשדוד


לא מזמן עלתה כתבה על המקומות באשדוד שאסור לפספס 
אמרתם אשדוד אמרתם אידי. מה לא נאמר כבר על המקום הזה,מוסד אשדודי וותיק בעל מוניטין מעל 30 שנה,מוקד עלייה לרגל לקהל קולינרי מכל רחבי הארץ שמגיעים במיוחד לסעוד במסעדת הדגים והפירות ים הוותיקה,אחד מהסמלים של העיר אשדוד. גבר בי הקריווינג לפירות ים אז ברור שהדרמנו לאידי בערב חורפי קריר במיוחד. כבר בכניסה מרגישים את הייחוד של המסעדה ואת האווירה הים תיכונית המשוחררת 
והחוצלארצית במקום. המסעדה יפיפיה בעיצוב חמים ונעים מה-80'S. קירות מלאים בפרטי אספנות הקשורים לימאות ,אביזרי ים ישנים,מודלי סירות,עוגנים,דגים מפוחלצים ותמונות
מהוואי יורדי הים.



במסעדה שני חדרים גדולים ועוד חדר פרטי. חלל המסעדה חם ואלגנטי,השולחנות מעוטרים במפות לבנות וכוסות יין שכבר ערוכים על השולחן,מוזיקה נעימה ברקע ואקסוטיקה טובה.
מסעדת אידי מביאה את ניחוח הים לצלחת בליווי טביעת אצבע של השף שמוציאות ממנו את המיטב. המסעדה בבעלות אידי ישראלוביץ',איש מקסים וצנוע שמסתובב במסעדה מחייך אל הסועדים וקשוב לבקשותיהם. ההתמחות כאן בדגים ובפירות ים,שימוש רב והשראה בתוצרת עונתית טרייה. בזכות הקרבה לנמל ישנה אספקה סדירה של מיני דגים ופירות ים שונים מהים התיכון. ישבנו במרכזו של החדר הגדול במסעדה,הזמנו כוסות יין והתרווחנו בכסא. נהננו מההמולה והריחות המשכרים של פירות הים והדגים סביב,אנשים משיקים כוסות יין,אוכלים ונהנים.



ממש מאחורינו ישבו אנשי עסקים מהאיזור שבאו עם האורחים ההודים מחו"ל לסעוד בשולחן ארוך ונראה כי הזמנו כמעט את כל התפריט (:
חברתי ואני 
בחרנו ביין לבן,רקאנטי שרדונה יבש. 

עיינו בתפריט שהוא די מגוון,מסע בים התיכון,סגנון קלאסי לצד טעמים מקומים. זו גם לא הפעם הראשונה שלי באידי ואני תמיד מרוצה,האוכל טעים,מוקפד ומדויק ומוגש ברוחב לב. תחילה קיבלנו את לחם הבית של המסעדה שהיה טרי וחם,הוגש עם שום אפוי.
המנות הראשונות שהזמנו הגיעו די מהר, קרפצ'יו טונה אדומה,קרפצ'יו טרי בצבע אדום ובוהק,מתובלן טוב. הקרפצ'יו שחה בשמן זית וניגבנו עם הלחם החם מן הצלחת היטב עד שלא נותר בה רמז לתכולתה. המשכנו עם קלאמרי על הפלאנצ'ה שהונח על סלט חצילים טעים עם הרבה שום שהיה דומיננטי ולטעמי. 


המנה של הערב ללא ספק וללא עוררין היתה ה-קוקי סאן ז'ק שנחרכו תחילה על הגריל וקיבלו טעמים של גריל נהדרים ושודכו לרוטב שמנת פטריות נפלא.לקוקי סאן ז'ק טעמים עזים ומובהקים מהים. חברתי ואני פשוט לא הפסקנו להלל את המנה כמה שזה רך,טעים וחלומי.  

פונקנו עם דג סלמון מפולפל שנצרב קלות ושמר על עסיסיות בשרו,צבע כתום עז, ניכר כי הדג טרי. כ"כ עסיסי,רך נעים בפה.

כאמור הגענו בקרייבינג מטורף לפירות ים אז הזמנו מחבתשרימפס ברוטב חמאה,שום ויין. מנה קלאסית בביצוע טוב. שרימפסים שמנמנים ששחו ברוטב שתובל טוב ומאוזן בטעמו, היה כייף לבצוע את הלחם ולנגב מתוך המחבת ולשאוף עמוק את הריח המשכר מהים. 
פילה לברק בחמאת לימון,שום ויין הוגש עם פירה אפונה טעים.דג הלברק היה טרי ומצויין בטעמו,בשרו לבן ורך. שני פילטים ששחו ברוטב החמאה הלימונית המשגעת שמאד החמיאה לדג. בסוף הארוחה נותרו אולי רק איזה כמה חתיכות מהעור
,הכל נזלל בהנאה רבה.  
לסיכום,ממליצה בחום לנסוע לאידי,נקודת עוגן חשובה בעיר הנמל הדרומית. מסעדת דגים קלאסית מעולה,חומרי גלם טריים
,איכותיים ועשויים טוב. 
אווירה אותנטית חמימה ומשפחתית הכי חו"ל בארץ. אידאלי לארוחה רומנטית,מקום מפגש למשפחות או לארוחה עם החב'רה בשולחנות משותפים.
שירות,צוות מסור ומקצועי.
מקום נקי ומסודר,חנייה בשפע.
*ישנה ארוחת טעימות במסעדה ב130 ש"ח בימי א' לאחר השעה 18:00 ובמוצ"ש.אידי מסעדת דגים 
הבושם 6 אשדוד 
073-7569513








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה