יום שני, 22 בינואר 2018

חוויה קולינרית תיאלנדית בNAM

אז יש את בית תיאלנדי ויש גם את NAM,שתיהן טובות ואני מרבה לבקר בהן. NAM ממוקמת בצפון דיזינגוף בתל אביב ,מטבח תיאלנדי מורחב,אוכל תיאלנדי נאמן למקור מחומרי גלם טובים ומתכונים מארץ המקור. מגוון רחב מחומרי הגלם במסעדה מגיעים מתיאלנד והירקות והתבלינים התיאלנדים מגודלים בשטח החקלאי של המסעדה: פפאיה תיאלנדית,קפאו, גלנגה,חצילים תיאלנדים,שעועית תיאלנדית,פאק בונג וכ'ו.  

חלל המסעדה בעיצוב נעים כולל גם מקומות ישיבה על בר קטן ואיזור ישיבה בחוץ במרפסת סגורה. חסרון, המסעדה מאד רועשת,אקוסטיקה לא טובה.
בתפריט מיטב המנות התיאלנדיות הקלאסיות,מטבח עם מרכיבים עזי טעם. סלטים,איך אפשר בלי סלט הסום טאם עם הפפאיה המפורסם,מרקים,ראשונות ועיקריות. בגדול מנות נדיבות ולא כ"כ יקר. 

נפגשנו בNAM לערב פטפטת ועדכונים,הזמנו שולחן מראש כמובן אחרת אין מצב למצוא מקום,המסעדה תמיד בתפוסה מלאה. היה זה ערב קר והזמנו מרק טום יאם,נתחי דג ופירות ים,פטריות,עגבניות,בצל,כפיר ליים,עלי גנגל, למון גראס,חלב קוקוס וכוסברה,מוגש עם אורז מאודה,65 ש"ח. המרק הוגש בקערה גדולה,כמות גדולה של קלאמרי ושרימפס בתוך ציר חלב קוקוס עם פטריות,עגבניות שרי וצ'ילי חריף. המרק עשיר בהרבה ירקות ותבלינים טריים כמו עלי הכוסברה והלמון גראס. מרק טעים מאד,טעמים אקזוטים חריפים וממכרים.

המשכנו עם פי גאי,כנפי עוף פריכות וקריספי שום,39 ש"ח. כנפי עוף מצופות ומטוגנות בטמפורה טובה בעלות מעטפת מתפצפצת בפה ובפריכות טובה. הזכיר לי מעט את הפריכות של KFC אבל אולי זו רק אני (: 

ביקור נוסף בNAM כי הייתי בקרייב לאכול תיאלנדי חריף ומסעיר. הזמנו תחילה קוקטייל מאי טאי והרגשנו כמו בספינת אהבה אי שם ב80'S 

הזמנו מספר מנות פתיחה והאוכל הוגש מהר,המנות יפות ומעניינות,אוכל שמח והשירות יעיל וקצבי. התחלנו עם סלט חריף הלא הוא נאם טוק,נתחי סינטה צרובה עם בצל ירוק,בצל סגול,כוסברה,כפיר ליים,נענע, צ'ילי,אורז קלוי ולימון,53 ש"ח. נתחי בשר צרובים שעורבבו עם בצל סגול ועשבי תיבול טריים וארומטיים. הרוטב החריף הוא זה המחבר בין כל המרכיבים במנה בין פרוסות הסינטה לעשבי התיבול. סלט מרענן,חד ומדויק בטעמו. חתיכות המלפפון נועדו לרענן את החך מעת לעת בשל החריפות שאני כ"כ משוגעת עליה. מנה אדירה עשירה בטעמים,חריפות אש!
המשכנו עם יאם סום הו עם שרימפס,פומלה,מלפפון,למון גראס,נענע,בצל סגול,בצל מטוגן וקשיו,53 ש"ח. סלט מרענן ברוטב רוטב לימוני חמצמץ וחריף שעטף את הירקות והשרימפס.

מיאנג קאם,דג קצוץ עם בצל ירוק,בצל סגול,נענע,צ'ילי,שום ואטריות שעועית עטוף בעלי כרוב סיני,53 ש"ח. מנה שמזכירה בטעמים שלה את הסלט הנאם טוק ופרוסות הבשר אבל הפעם עם חתיכות דג רכות מבושלות,עשבי תיבול ורוטב חריף. נהננו לקפל את כל המסה בתוך עלי הכרוב ונגסנו בהנאה רבה, גם חריף אש!  

עברנו למנה העיקרית בחרנו בגנג פט נומאי,נתחי דג ופירות ים,תבשיל חלב קוקוס בקארי אדום,דלעת תיאלנדית,במבו שוט,כפיר ליים ובזיליקום תיאלנדי מוגש עם אורז מאודה,71 ש"ח. נתחי הדג היו עסיסים השתלבו נהדר עם רוטב חלב הקוקוס החריף והקארי האדום,ביצוע מוצלח ביותר למנה הזו שכבר הזמנו אותה מספר פעמים שאני בNAM. 



NAM 

 דיזינגוף 275 תל אביב

03-6708050

http://namrestaurant.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה