יום שלישי, 19 בפברואר 2019

אספרסו בר בפארק ראשון לציון התחדשו עם תפריט חדש מסקרן ומפתיע


והפעם נפגשתי עם חבר באספרסו בר שצמוד לבית העיריה בפארק ראשון לציון לאחר ששמעתי שהתחלפו הבעלים וחידשו את התפריט עם מנות מושקעות. הבעלים- יוסי גלוש רכש את בית הקפה ולו ניסיון רב שנים בתחום המסעדנות ( קפה ברנש הטוב והמוכר מבגורשוב תל אביב,פריקסה ועוד.) יוסי גייס לצידו את זועבי מחמוד הסו שף המוכשר של מסעדת קלמטה ביפו (שאני אישית אוהבת את המסעדה הן בגלל האוכל הטוב והן בגלל הנוף המדהים לים). השניים הרכיבו תפריט עשיר ושונה מהנוף המקומי שכולל מבחר ארוחות בוקר טעימות ומהנות ומנות צהריים וערב שלא יביישו שום ביסטרו תל אביבי מצוי וראוי! תפריט צהריים והערב כולל מנות ראשונות, דגים, פירות ים ובשר,שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. המקום עומד בפני שיפוץ ולאחר השיפוץ בטוחני שהוא יישר קו עם תפריט הביסטרו החדש. שהוא עדכני ומסקרן.
קפה "אספרסו בר" הוא מוסד קולינארי שנוסד בשנת 2002 והוא ממוקם מול גן מקסים בראשון לציון, לוקיישן מצוין ומועדף לארוחות בוקר בעיר מול הנוף הירוק ומזרקות המים סביב,מקום שתמיד שוקק חיים וסועדים רבים. כאמור שינו את התפריט ותמצאו פה מבחר ארוחות בוקר מושקעות כמו אגס בנידקט,בנידקט סלמון לצד מזטים מיוחדים כמו סלט חצילים בטחינה, כרובית, סלט טאבולה, סלט טונה, גבינת לאבנה תוצרת בית, חומוס ופלאפל שאף הם מיוצרים במקום לצד כריכים ומבחר סלטים טריים. ארוחות הבוקר מוגשות כל יום עד השעה 13:00.

הגענו לאספרסו בר בשעות הערב המוקדמות מיד אחרי העבודה עיינו בתפריט האלכוהול שכלל בירות מהחבית,יינות וקוקטיילים.

תחילה הזמנתי כוס יין לנער מעלי את כל יום העבודה המפרך, הוא בחר בבירה קרלסברג מהחבית ואני בחרתי בכוס יין לבן גוורצטרמינר של תבור במחיר מפתיע של 26 ש"ח לכוס יין:

זועבי מחמוד הסו שף שהיה במסעדת קלמטה הוא אמון על התפריט החדש והמסקרן של אספרסו בר.בתפריט הערב תמצאו מבחר מנות ראשונות לצד מנות עיקריות עדכניות כמו המבורגר, שניצל הבית וסלט ירוק, קבב טלה על פוקאצ'ה ,פסטה ברטבים- פומפדרו / אלפרדו / רוזה, מיקס פירות ים, פילה לברק בליווי פירה תרד,פילה סלמון וסטייק אנטירקוט. פתחנו את הארוחה עם לחם הבית ומטבלים, לחם טרי עשיר בדגנים אשר הוגש עם פנכה של שמן זית איכותי וברוטב בלסמי ופנכה נוספת של זיתים.
בחרנו בסלט יווני, מלפפון, צנונית, בצל סגול, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, שקדים ברוטב בזיליקום וגבינת פטה. הסלט הורכב מירקות טריים שנחתכו גס ,גבינת פטה ושקדים קלויים וקראנצ'ים שלוו ברוטב בזיליקום שמוכן יחד עם כל הרטבים הנוספים במסעדה על ידי השף זועבי מחומרי גלם איכותיים. כמו כן נהננו מחציל בלאדי צלוי על הגריל עם צנונית, גבינת פטה, גמבה ואיולי בזיליקום. החציל היה עסיסי מלא טעם והשתדך נהדר עם הגבינה המלוחה ואיולי הבזיליקום שהיה נהדר.


המשכנו עם העיקריות-הזמנו פילה דג על הגריל, פילה לברק ליווי פירה תרד. על צלחת לבנה קיבלנו פילה דג לברק טרי שנקנה היישר מנמל יפו,עור הדג היה קראנצ'י וטעים ובשרו היה רך ונהדר. לצד הדג קיבלנו פירה חמאתי מדהים עם תרד, מנה מצוינת ! כמו כן אכלנו פסטה פירות ים,שרימפס,קלמרי ומולים ברוטב שמנת, חמאה, יין לבן ועגבניות שרי. ראשית אתחיל שהמנה הייתה נדיבה בגודלה,עשירה וטעימה. פסטה פפרדלה טרייה עם פירות ים בביסק סרטנים,יין לבן,עגבניות שרי ופרמז'ן מגורר. מנה מנחמת שהתאימה לערב חורפי קר,אחת המנות המפתיעות מהתפריט החדש והמשודרג להפליא של אספרסו בר !


בגזרת הקינוחים: עוגת שוקולד חמה לצד גלידה איכותית, עוגת גבינה אפויה, קרמבל תפוחים וכנאפה. אנחנו בחרנו בכנאפה תוצרת בית שמוגשת עם שברי פיסטוק חלבי וגלידת פיסטוק מעל. כנאפה מצוינת שהכילה גבינה במתיקות מעודנת ולוותה עם כדור גדילדה פיסטוק. סיום מתוק ומקסים לארוחה נפלאה ! לסיכום, העברנו ערב נפלא באספרסו בר עם התפריט החדש והמפתיע שהכיל מנות בטאץ' יפואי של השף זועבי. המנות גדולות,המחירים סבירים והנוף הנשקף מבעד לחלונות בית הקפה על הפארק הירוק ומזרקות המים הוא מקסים,שזהו ערך מוסף לחוייה במקום.

אספרסו בר ראשל"צ - Espresso Bar זד"ל 5 ראשון לציון טלפון: 0505505517 שעות פתיחה: ימים א-ה 7:30 עד 22:00 שישי 7:30 – 22:00 שבת : 8:30- 22:00 לינק לעמוד הפייסבוק: : https://www.facebook.com/espressobarrishon/ מצ"ב תפריט ערב:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה