יום שני, 4 בפברואר 2019

Como מסעדת שף חדשה במלון NYX בהרצליה


והפעם יצאנו בערב ל"Como" מסעדת שף חדשה וכשרה בהרצליה. המסעדה נפתחה במלון NYX מלון קונספט מבית פתאל מושקע ומרהיב בלב מתחם ההייטק המרכזי של הרצליה פיתוח ובמרחק הליכה קצרה מחוף הים.

המלון בסטייל אורבני צעיר עם טרקלין עסקים מסוגנן. המלון נבנה סביב חללים פתוחים והמסעדה מאד מרווחת ומעוצבת, מזכירה מקומות אחרים בחו"ל וזורקת לעולם קצת אחר והאוכל פה יצירתי שמתכתב עם האווירה.

נכנסו דרך הטרקלין המעוצב והיפיפה של המלון לתוך חלל המסעדה שהינו רחב ידיים.


ישנה אפשרות לשבת על הבר המוארך והאלגנטי בסגנון אורבני שנראה כמו במלון נוסח ניו יורק.


על המטבח אמון השף ליאור יעקב אשר צבר נסיון רב כסו שף אצל יוסי שטרית במסעדת ויולט ובקיטשן מרקט. ב-Como המטבח חלבי וסגנון האוכל הוא איטלקי והדגש במסעדה הוא על הרבה דגים. תשכחו מכל מה שהכרתם או חשבתם על אוכל כשר כי המנות פה לא רק טעימות אלא גם צבעוניות וסקסיות אשר כוללות מרכיבים רבים על הצלחת ויציריתיות של השף. אפשר לאמר שחיברו את הקו המנחה במסעדה החדשה לרוח המלון הכללית,משהו כייפי וסקסי עם המון שיק ובסגנון מאוד רענן.

אז מה בתפריט? סשימי דג ים ים,טרטר דג ים - כל הדגה טריה מגיעה מדי בוקר למסעדה,ריזוטו עגבניות וזעפרן,שני סוגי פיצות,פיצה קלאסית ופיצה ים תיכונית עם מוצרלה ואנשובי. בעיקריות תמצאו לברק צרוב,ניוקי בעבודת יד עם פטריות פורצ'יני. כל הפסטות,הניוקי והפיצות מבצק שמוכן במקום. יש גם מנות בהשפעת מטבחים בינלאומיים כמו סלמון אסייתי בסאקה וסויה,חריימה דג ים, מק אנד צ'יז-פטוצ'יני טרי עם מרווה,חמאה, צ'דר ושמנת חמוצה ויש אף מנות טבעוניות כמו טופו וקרוקט תפוח אדמה עם לימון כבוש וטאבקסו וגם ירקות אדמה צלויים בתיבול ג'ינג'ר ומרווה.

פתחנו את הארוחה עם אלכהול בקטנה,הוא שתה יין אדום קברנה סובניון יקב מונטפיורי ואני בחרתי בקוקטייל COMO קליל ומרענן שהיה ברקי ומתקתק שהוגש בכוס מרגריטה.

בחרנו במנות ראשונות לחלוקה: טרטר דג ים COMO,טרטר דג אינטיאס,פלפל שיפקה,שמיר וטוביקו. קיבלנו ברוסקטה עם טרטר דג ים ים (כל הדגה טרייה שהם מקבלים למסעדה מדי בוקר). הטרטר הורכב מחתיכות דג אנטיאס טרי קצוץ דק,מלפפונים,בצל סגול, שמיר וטוביקו בתיבול טוב ובצורה מאוזנת וטעימה מרגישים בהרבה לימון ופלפל שיפקה. מנה מאד פרשית ומזמינה והפלפל שיפקה מרים את המנה לגבהים מרעננים שמגרים את החך ופותח את התאבון למנות הבאות.

סשימי דג ים,אינטיאס,סשימי בתיבול טוביקו שחור,זיתי טאסוס,כוסברה ושמן זית. אתחיל מהצילחות המקסים,סשימי דג אינטיאס טרי הפעם הוגש בחתיכות יחסית גדולות שהונחו על מצע של קרם פרש,טוביקו, זיתי טאסוס שהמליחו את הדג בצורה נהדרת,טבעות פלפל צ'ילי חריף ששוב הקפיצו את הטעמים במנה והפכו אותה למסקרנת ומרעננת.


מנה נוספת שבחרנו היא דווקא טבעונית וטעימה,טופו וקרוקט תפו"א,טופו צרוב עם קרוקט תפו"א,כמהין,לימון כבוש, ממרח טבסקו וצ'ילי אדום. בתוך צלחת עגולה קיבלנו שלושה קרוקטים מתפוח אדמה וטופו צרוב בשילוב כמהין בטעמים עדינים. נגיעות של ממרח כבוש מעל הקרוקטים שנותן מרירות קלה,בצל צלוי על הגריל שנראה בדמות כוסית ובזילוף שמן זית, טבסקו,טבעות צ'ילי טרי חריף ופרוסות דקות של צנונית. משחק טעמים ומרקמים בין הקרוקטים הרכים לירקות הצלויים ופרוסות הצנונית הטרייה שקראנצ'ית.

למנות עיקריות הזמנו שתי מנות דגים,אני באופן אישי מאד אוהבת את דג לברק אז שלא מן הנמנע הזמנו לברק צרוב, תבשיל עדשים,פירה תפו"א,חצילים מעושנים,קרם פטריות,וינגרט עגבניות ונענע. קיבלנו מנה יחסית די גדולה שמורכבת מ-2 פילטים של לברק,דג טרי אשר נצרב במחבת והעניק קריספיות טובה לעור הדג ולאחר מכן בושל בתנור. שני הפילטים הונחו על תבשיל עדשים עשיר עם בצל לצד פירה תפוח אדמה קרמי טעים ומענג,קרם פטריות נהדר וסלטון בתיבול וינגרט עגבניות ונענע רענן שמשתדך ומתבל נהדר את דג הלברק. מנה מצוינת והתמחור מפתיע עוד יותר !

במנה השניה קפצנו ליבשת אסיה,סלמון אסייתי,סלמון קונפי במירין,סאקה וסויה,מוגש עם שעועית ירוקה ושאלוט. פרזנטציה מקסימה על הצלחת שמורכבת מחתיכות סלמון נימוכות בתיבול אסייתי. הדג הוגש עם שעועית שהייתה במרקם נגיס,פטריות שימאג'י שאני כ"כ אוהבת כי הן בשרניות, סלק וגזר צלויים,שאלוט שהיו חריפים בטירוף וטבעות צ'ילי חריף שמוסיף שוב את הערך החריף והמעורר חושים. ללא ספק השף אוהב להשתמש במנות בחריף ואני אישית מאד אוהבת ומתחברת ליד הזו שלא מהססת ולא מפחדת מטעמים עזים שמעוררים את החך ופותחים את התיאבון לבאות.

המסעדה כשרה חלבית מה שמבטיח קינוחים חלביים מפנקים ולא פרווה,כי פייר אני לא מתלהבת בלשון המעטה מקינוחי פרווה,הרי שאין תחליף לגבינת מסקרפונה שכ"כ עשירה, מיוחדת וטעימה (: בגזרת הקינוחים תמצאו מנות כמו קרם ברולה,עוגת גבינה ולימון עם דובדבני אמרנה,מרנג ומסקרפונה,כנאפה עם מסקרפונה ופיסטוקים וואלפחורס פתוח עם מוס פיסטוק,מוס פרלינה אגוזים. הזמנו אספרסו קצר והתלבטתי קשות בין הכנאפה שהמלצרית המליצה בחום לעוגת גבינה שהיא די הפייבוריט שלי. לבסוף בחרתי בעוגת גבינה בניחוח לימון דובדבן אמרנה שברי מרנג ומוס מסקרפונה. עוגת הגבינה הייתה קצת שונה מהטעמים המוכרים של עוגות הגבינה שכבר אכלתי בעבר, היא הייתה קלילה ומתוקה אך לא מדי לשמחתי לוותה בשברי מרנג פריכים ודובדבני אמרנה.


לסיכום, שמחתי לגלות מסעדה חדשה ומסקרנת בהרצליה פיתוח, מקום שהוא נינוח ובאווירה משוחררת, האוכל בו מוקפד וטעים והמנות גדולות ובתמחור שפוי. אני אהבתי ממלצה בחום ! COMO שדרות אבא אבן 19 הרצליה פיתוח שעות פעילות: א'-ה':12:00:22:00 טלפון: 09-8905000 * כשר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה