יום שלישי, 4 באוגוסט 2020

Le Mala לה מעלה, מסעדה-בר בסגנון מקסיקני בדרום תל אביב

במוד מקסיקאני הגענו בהמלצת חבר ללה מעלה Le Mala, מסעדה-בר בסגנון מקסיקני אשר נמצאת במיקום נסתר בקומה הראשונה של בניין תעשייה בדרום תל אביב. איזור שלא מוגדר לבילויים ולא למגורים, היה קצת מוזר ומבלבל להגיע לפה. מדובר על בר מקסיקני מבית "א לה ראמפה" אשר שוכנת בסמוך במתחם שוקן. המקום נראה כמו חדר אוכל פשוט וגדול, ללא סגנון עיצובי, אני מניחה שכיוונו על מקומות פשוטים וצבעוניים במקסיקו. פה בתל אביב זה מתכתב עם מציאות היפסטרית (: האווירה נעימה וכייפית, יש פה בר ומטבח פתוח וברקע מוזיקה דרום אמריקאית בווליום נמוך יחסית שאיפשר לנהל שיחה בנחת. המסעדה מוגדרת כמקסיקאנית ועדיין תצאו מנות גם מהמטבח הדרום האמריקאי, התפריט ארוך ודי מגרה ומעורר את בלוטות הטעם. במנות הראשונות, נאצ'וס, קלאמרי, סלט קיסר, סביצ'ה, טאקוס שמוכנים במקום במילויים שונים כמו עם שרימפס או טאקוס אל-פאסטור המפורסם שווארמה של בשר לבן בתיבול פיקנטי עם אננס, טאקו טורו- זנב שור בבישול ארוך, טאקו פויו- טאקו עוף עם שעועית שחורה בסלסה ורדה. במנות העיקריות, כנפי עוף חריפות עם דיפ גבינה כחולה, המבורגר עם פלפלים ירוקים טחונים בתערובת הבשר, טמאלה קון קרנה, פילה דג, שרימפס ועוד לצד קוקטיילים עם טקילה, בירות ויין להשלמת האווירה viva la mexico. פתחנו את הערב עם קוקטילים, הוא בחר בבלאדי מארי ואני בחרתי במוחיטו עם כתר צ'ילי חרפרף, שניהם היו טעימים ובעלי אחוז אלכוהול גבוה. חלקנו מנות ראשונות: טאקוס שהם מכינים במקום עם שרימפס, גווקאמולי, שעועית אדומה, סלסות, בצל סגול ,כוסברה, טבעות צ'ילי אדום חריף וזסט לימון כמובן מעל הכל שמקפיץ את הטעמים. מנה שמאד אהבתי, הטעמים השתלבו לידי הרמוניה !
קלמרס פריטוס קלאמרי מקומח ומטוגן, קון מיונז אדובו, צ'יפוטלה וליים. הקלאמרי היו קריספים, ממש טעימים בביצוע טוב.
מנת נשנוש אולטימטיבית לצד דרינק אלכוהולי, זהו שילוב מוצלח.
בפלו ווינגס-כנפיים ברוטב בופלו חריף, עם דיפ גבינה כחולה, מלפפון ופלפל ירוק. כנפיים חריפות, ג'וסיות מפוצצות ברוטב חריף וטעים, הוגשו עם דיפ של גבינה כחולה, כמו באמריקה (: לא כזה נגענו בירקות הטריים כי אני אוהבת חריף ולא היינו זקוקים למשהו או ירק טרי בכדי לרענן את את החך.
טמאלה קון קרנה, מאכל מקסיקני ביתי מסורתי של של בשר ושעועית עטופים בעלה תירס. מדובר על סוג של בלגן בצלחת, היש שיגידו החמין של המקסיקאנים. המנה מורכבת ממסה הרינה (קמח תירס) שמעובד לבצק ומבושל בתוך עלי תירס, עם בשר בקר בבישול ארוך, פריחולס - ממרח מקסיקני העשוי שעועית ומתובל בבצל מטוגן ובשומן, פיקו דה גאיו-סלסה טרייה ופשוטה שמכינים בכל יום במקסיקו, סלסה מעגבניות ופלפלים חריפים טריים, עם הרבה בצל וכוסברה. עוד במנה, פירה בטטה, צ'ילי חריף, גווקומולי ורבע קלח תירס. גילוי נאות, אני "מתה" על אוכל מקסיקאני, אוהבת את שילוב הטעמים של הבשר עם האבוקדו, שמנת החמוצה, שעועית חריפה וסלסלת העגבניות. לא כזה שינה לי הנראות והבלגן וזה פשוט לא התחבר לי בטעמים. שוב, אין לי בעיה עם מגוון של טעמים אבל משהו פה לא עבד במנה הזו וחבל. לא מכירה עוד מקום בארץ שמגיש טמאלס.
קורדון אזול גבינת צ'דר עטופה בפרמז'ן, עטופה בבייקון עטוף בחזה עוף, עטוף פירורי נאצ'וס, מוגש עם פירה בטטה, גזר ושום קונפי, גבינה כחולה ובצל. מנה שנשמעה לי סופר מושחתת וסקסית ולצערי איכזבה. המעטפת הפריכה סביב העוף מפירורי הנאצ'וס הייתה יבשה וחסרת טעם, אותו כנ"ל גם העוף, הפירה היה מתוק כמצופה לבטטטה ו.. זהו בגדול.
לא אכלנו את המנה והם כאלו חמודים גם לא חייבו אותנו.

לסיכום, מקום חמוד נטול יומרות בעיצוב פשוט ובאווירה קלילה וצבעונית, ממש אהבנו את המנות הראשונות, במיוחד שהם מכינים את הטורטיות במקום ואת כל הרטבים, ניכר שהכל טרי ופרשי. חבל שהעיקריות היו קצת מזגזגות, אז יצאתי קצת מבולבלת מהמקום.
לה מעלה Le Mala
רחוב שביל המרץ 5 תל אביב. טלפון: 03-6823486 שעת הפעילות:
בימים ב'-שבת החל מ-19:00 ועד לקוח אחרון, יום א' סגור.
לינק לפייסבוק: https://www.facebook.com/lemalatlv/
* לא כשר.
יש חניה ממש מתחת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה