יום שבת, 8 באוגוסט 2020

אהרל'ה, הקרפ ברולה ששיגע את ירושלים עכשיו גם בשוק הכרמל ב-TLV


שוק הכרמל לא מפסיק להתחדש עם דוכני אוכל חדשים ומסקרנים. הפעם הגעתי לאהרל'ה, הקרפ ממחנה יהודה בירושלים נפתח עכשיו בכניסה לשוק הכרמל צמוד לפסטה בסטה. קינוח מושחת שהסעיר את כל הרשתות החברתיות עם קרפ צרפתי בסגנון קרם ברולה ,פאי לימון, טירמיסו ועוד. המקום בבעלות ליאור ששון - במקור עורך דין פלילי שאוהב מתוקים וייבא לארץ קונספט קולינרי שהכיר במהלך מסע בחו"ל, ומתמקד בקרפ צרפתי קלאסי במילוי קרם ברולה. יחד עם השף והיועץ הקולינרי יונתן שרביט ממסעדת פיאטו ברחובות בנו תפריט סביב הקונספט הזה.
המנה מורכבת מקרפ צרפתי קלאסי מקופל לקונוס שנראה כמו קונוס וופל של גלידה במילויים ותוספות שונות. אפשר בהרכבה עצמית, או פשוט לבחור תוספות שונות: פירות עונתיים כמו בננה, תפוחים בקינמון, תותים ופירות יער, בוחרים גלידה שנעשית במיוחד למקום: שוקולד ולרונה, וניל צרפתי, קרמל מלוח או סורבה קוקוס ומעל לכל אלו בוחרים קרם קינוח כמו טירמיסו, פאי לימון, מוס שוקולד או קרם ברולה. ואם זה לא מספיק אז יש גם תוספות כמו אגוזים מקורמלים, רוטב טופי, קולי פירות יער, מרשמלו שרוף, מקרונים או טראפלס.
בתפריט, קרפים בטעמים המיוחדים הבאים: קרפ צ'יז קייק, קרפ קרם ברולה שבו תותים, סורבה תות, קצפת וקרם ברולה; קרפ עוגת גבינה במילוי קרם גבינת שמנת וניל, תפוחים בקינמון, קרמבל שקדים וגלידת וניל צרפת, קרפ טירמיסו, קרפ מוס שוקולד, קרם ברולה, בננות בנוטלה, וגלידת שוקולד, קרפ פאי לימון עם גלידת וניל צרפתי, מרנג לימון, קרם ברולה ומרשמלו שרוף
וקרפ קוקוס עם קרם ברולה, גלידת קוקוס, תותים טריים, רפאלו, ושבבי קוקוס קלוי.
אנחנו לא שברנו את הראש ופשוט בחרנו 2 מנות מנות מהתפריט:
קרפ קרם ברולה הקלאסי עם סורבה תות, קצפת וקרם ברולה; הקרפ בסגנון צרפתי קלאסי מגולגל בצורה של גביע גלידה כך שהוא נוח לאחיזה ביד אחת בזמן שאתם מסתובבים בשוק. הקרפ מצופה בשכבת סוכר שנחרכת בברנר ממש מול עיני הלקוחות ובכל ביס ממנו נגלית הפתעה כמו בננות טריות, קורנפלקס וגלידת נוטלה, שילוב של טעמים ומרקמים ניכר כי הקרפ טרי ובמילוי קרם ברולה מצוין בעל מרקם חלק ונעים, לא מתוק מדי, ועם שכבת סוכר שרוף מעל שמנפצים אותה עם כפית. אהבתי שהקינוח מתוק אך לא מדי- די מאוזן.
בנוסף אכלנו, קרפ ניו יורק צ'יז קייק, עוגת גבינה במילוי קרם גבינת שמנת וניל, תפוחים בקינמון, קרמבל שקדים וגלידת וניל צרפתי ומעל רוטב פירות יער חמצמץ. אותו קרפ צרפתי מצוין עם קרם גבינת שמנת וניל סמיך וטעים, לא מתוק מדי עם רוטב פירות יער חמצמץ מעל.
אני ממש הייתי מאושרת ששני הקינוחים לא היו מתוקים מדי ומוגזמים כמו כל הטרנדים המתחלפים שמתעסקים רק בנראות המנה שתעלה לאינסטגרם ופחות מושקע בטעם. פה,באמת שמדובר יותר מגימיק, קינוח מאד טעים שאני "עפתי עליו".
מלבד הקרפים נמכרות במקום גם צנצנות קינוחים של קרם עוגת גבינה, קרם נוטלה עם פאדג', קרם לוטוס וקרם פאי לימון.
אהרל'ה תל אביב
רחוב הלל הזקן 11 תל אביב. ימים ראשון-חמישי: 24:00-12:00 יום ו: 16:00-10:0
מוצ"ש משעה אחרי יציאת השבת ועד חצות.
קליק אחד ואתם באתר של אהרל'ה: https://www.aralecrepe.com/
אהרל'ה ירושלים
אגריפס 72 שוק מחנה יהודה (מול חצות)‎, ירושלים. טלפון: 050-646-6828. כשרות: כשר למהדרין.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה