יום ראשון, 9 באוגוסט 2020

מסעדת 18/15 בככר רבין, מטבח תל אביבי המשלב מנות מהים התיכון לאירופה הקלאסית

הפעם אני מתענגת לכתוב על 85/15 באיזור ככר רבין, מסעדה כייפית באווירה תל אביבית משוחררת. תמוה בעיני איך עד עכשיו לא הגעתי לפה. מסעדה שהיא לגמרי מתחת לראדר ולא מדברים עליה מספיק, בראסרי בניחוח אירופאי במחירים סופר משתלמים. 85/15 מקבוצת הרעמסס בהובלת השף אלי שטיין, לשף שטיין נסיון רב במסעדות כמו של יובל בן נריה בטאיזו, ירון שלו בטוטו והוא אף הוביל את אדורה ביסטרו כשף בתקופה אחרי אבי ביטון, שנסגרה זמן לא רב לאחר שנפתחה מחדש ובישול ברעמסס, בר מסעדה בשוק הפשפשים.
פירוש השם אם תהיתם 85/15, על שם הכתובת שבה הוא שוכן: גורדון 85 פינת מלכי ישראל 15.
למסעדה, מקומות ישיבה בחוץ עם 3 כיווני אוויר ונקודת צפייה אל עבר הכיכר ובר פנימי כייפי ואינטימי. ישבנו בחוץ באוויר הפתוח, מוזיקה מגניבה ברקע והשירות ללא דופי. אכלתי פה כבר פעמיים עם חברים שונים ו"עפתי" על המקום, כי פשוט טעים פה, המנות מצויינות, באווירה משוחררת ושירות ללא דופי.
במקום תפריט אקלקטי, בנוי על מנות קטנות עד בינוניות, מטבח ישראלי ומטבח ים תיכוני עם השפעות אירופאיות. חלוקה לקטגוריות על בסיס קרות וחמות לצד תפריט אלכוהול רחב, בירות מהחבית ובבקבוקים, מבחר יינות אירופאים וישראלים ומספר קוקטיילים. המנות מחומרי גלם טריים ואיכותיים, מחוברים למה שמקומי, ירקות ופירות אורגניים, דגי ים מקומיים וגבינות מיובאות. מנות כמו קרפצ'יו תמנון ופפריקה ספרדית מעושנת, סביצ'ה אינטיאס עם בצלים מוחמצים, כדורי ארנצ'יני במילוי גבינות ופסטו עלי בר, ברוסקטה עם בקר מפורק ובצל מקורמל, נתח קצבים עם מיונז חרדל פיקנטי, חזה ברווז על קרם שורשים, פילה בר ים צרוב ותבשיל חובזה ועולש ועוד.
רמת המחירים נוחה וסופר משתלמת, דבר שמאפשר להזמין מספר מנות לחלוקה שזה תענוג, וכן זה בתל אביב (:
בארוחה הראשונה פה חלקנו מספר מנות:
תחילה הזמנו מנת לחם טרי ומדהים שהגיע עם חמאה צרפתית רכה ומלוחה, ממכרת בטעמה שביקשתי ממנה עוד. מבחינתי, לשבת על הבר לסיים בקבוק יין לבן ולאכול רק את הלחם והחמאה, מושלם בעיני (:
טרטר דג אלבקור, כשהוא הוגש זה נראה כמו קובניה, מעין קציצה אלפיטית רכה לצד פסטו חמציצים-שפעם ראשונה טעמתי ואהבתי, בתיבול דומיננטי וצנוניות קטנות שהוגשו יחד עם העלים שהיו מעט חריפים כמו רוקט ופוטייטוס קראנצ'ים, מלוחים וממכרים: 

המשכנו עם חזה ברווז אורגני על קרם שורשים וציר ברווז. על צלחת אובלית הוגשו פרוסות חזה ברווז אשר נצלה על הפלנצ'ה. פרוסות בשר אדמדמות ועסיסיות בעלות שומן פריך על קרם בטטות כתום במתיקות עדינה וציר ברווז בנגיעות תבלין פיקנטי שהזכיר לי קארי מהמטבח ההודי. 
קינחנו עם קרם מסקרפונה ולימון וקרמבל, הקרם מתוק מדי וחבל שטעמי הלימון החמצמץ לא בלטו יותר. 
בארוחה השניה שלי פה, היינו שלושה ובחרנו מספר מנות לחלוקה:
תחילה ,פתחנו את הארוחה עם יין לבן צונן לצד לחם הבית וחמאה צרפתית רכה שהוגשה בריפיל.
תפוח אדמה אורגני צלוי וסקורדליה, מנה טעימה ומיוחדת. תפוח אדמה מסוג באטר שנאפה תחילה בתנור וטוגן אח"כ, היה קראנצ'י כלפי חוץ ורך מבפנים. תפוח האדמה הוגש עם סקורדליה-ממרח שקדים, שום וחתיכות לחם רטוב שנטחנו יחד, מחית חלקה וטעימה, בצל מטוגן מתקתק ובזילוף שמן זית, שום קונפי, שקדים קלויים קראנצ'יים ועלי אורגנו.
טרטר דג אינטיאס כבוש, חמאה ופרנץ' טוסט-מנה קלילה וטעימה,
ירוקים, שעועית ירוקה, זוקיני וברוקולי מוקפצים ביין לבן, שבבי שום קראנצ'ים וזסט לימון מעל, מנה  מצויינת ! כן "זה רק ירקות" אבל רוטב היין והשום פשוט חלומי מבחינת הטעם והתיבול.  

ממשיכים עם פירוגי פיקנטי של גזר וכרוב, שמן זית, שמיר ופלפל שחור, כיסונים עדינים מבצק דק וטוב במילוי גזר וכרוב, תערובת פיקנטית הודות לשימוש בכמות נדיבה של פלפל שחור, ברוטב לימוני עם שמיר. מנה כ"כ טעימה שהזמנו ממנה עוד.
קציצת דג ים בלחמניה עם מיונז ופלפלים חריפים, זוג סליידרים עם קציצות דג פלאפיות בטירוף, מנה ג'וסית וכייפית שאוכלים אותה ביד ונזללת בשניה.
קינחנו עם אגס בגראן מרינייה על קרמבל תבלינים לצד פס גבינת מונטניולו (כחולה, טריפל קרים). קינוח קליל, לא מתוק מדי המשלב משחק טעמים ומרקמים, אגסים בגראן מרנייה- ליקר תפוזים עם פרוסת גבינה כחולה איכותית ושמנה בטעם דומיננטי וקרמבל פריך.
פונקנו על חשבון המקום בדז'סטיף, רום, וודקה וקפה (:  
נראה לי שמצאתי את מסעדת הבית שלי, 85/15 -אחת ההפתעות היותר מרגשות בתקופה האחרונה. 
האוכל פה מצוין מחומרי גלם טריים, מרגישים את היד הטובה של השף במטבח.
ללא ספק מסעדה ש"עפתי" עליה לאחרונה וחזרתי אליה שוב עם חבריים שונים.
מסעדת 18/15
מלכי ישראל 15 (פינת גורדון), תל אביב.
טלפון: 03-7484450
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/8515telaviv/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה