יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

הטרקלין,בית לבשרים מובחרים ויין


את הטרקלין אני עוד זוכרת מלפני שנים מנחלת בנימין שבת"א,מקום ידוע ומפורסם בזכות הבשרים המצויינים ובמבחר עשיר של יינות,מאז יצא לי כבר להיות מספר פעמים במקום ומה שתפס אותי בהתחלה זה צליית הבשרים עם החלוק הרותח. אין דבר יותר מגרה מנתח בשר אדום ועסיסי שאתה מקבל לצלחת ואתה זה שצולה אותו על חלוק נחל בטמפ' גבוהה ואתה הוא זה שמחליט על דרגת הצלייה. יש בזה מן חדוות יצירה וסוג של התפעלות וגאווה עצמית (לא מאסטר שף,"אבל" רק צולה לי בשרים להנאתי מעת לעת על חלוקי נחל אצל יוסי). הטרקלין לא מזמן עברו למשכנם החדש בהיכל התלמוד (משכנה הישן של כתית). המקום בעל תאורה עמומה באוירה רומנטית, נישות ופינות חמד מפוזרות בכל החלל העצום הזה בעל תקרות גבוהות והעיצוב במבנה המשומר מוקפד ויפיפיה,בעל רצפות מצוירות. לטרקלין, בר עשיר וניתן לבחור אף לשבת באחד מהחללים הקסומים הפזורים במסעדה וישנם גם חדרים פרטיים לארועים. למרות שהמבנה מאד גדול,המקום מצליח לשמור על אוירה רומנטית ואינטימית בזכות הנישות והאורות העמומים. התמחות המקום בבשרים מרמת הגולן (כחול לבן) ותפריט יין עשיר,יינות בוטיק ישראליים. טרקלין לא מזמן חגגה 9 שנים ולו בכדי עליי לציין,די מכובד להחזיק בתואר הזה בנוף התל אביבי שרווי במסעדות שנפתחות ונסגרות לא מעט. יוסי בן אודיז בעל המסעדה וסומלייה המקום מביא איתו את הנסיון ביין ומגיש תפריט אוכל איכותי ובשילוב מנצח עם יין טוב. במקום לא תמצאו קולה וקינלי בכדי לא להרוס את טעם היינות. אז בחרנו בתפריט ארוחת טעימות כ200 ש"ח לאדם, מנות מובחרות מהתפריט שהן חלק אינטגרלי מהמקום לכבוד חגיגות 9 שנים למקום. פתחנו את הערב, אני ביין מורלי, גוורצטרמינר ומירב בחרה בשאטו דה גלילי (מיוצר במקום ומיוצא לארה"ב וזכה במדליות בסין, אגב).

מנה ראשונה, קרפצ'יו סינטה בתוספת פסטו ועלי רוקט, שהיה טרי ומשגע כמה פשוט ככה טעים.

ממשיכים עם אחת ממנות הדגל של הטרקלין, פטה כבד בציפוי תאנים, תמרים ואגוזים בליווי ריבת בצל. פטה שעשוי כהלכה, נימוך ועשיר בטעמים,עם כמויות מכובדות של חמאה, נעים על הלשון, ומוגש בכמות נדיבה על הצלחת עלי לציין. שילוב מוצלח בין הפטה למתוק שבתאנים. המנה הוגשה לצד טוסטונים ומעט עלי רוקט רענניים.

עוד על השולחן: סביצ'ה בקר אסיאתי, בשר נא קצוץ גס עם פיסטוקים ועשבי תיבול. המנה המפתיעה של הערב המשלבת בין טעמים רענניים של עשבי התיבול, בשר נא ורך,קראנצ'יות מתפרצת מהפיסטוקים והכל בתיבול אסיאתי מדויק ועז טעמים. מנה סופר שווה וטעימה שאפילו חברתי מירב שעד לא מזמן סלדה ופחדה מבשר טרי זללה בהנאה רבה ומאז נפתחה לה הצ'אקרה והיא זורמת  לעוד מנות נאות. הצלחה מסחררת.

ממשיכים עם ארטישוק איטלקי וגבינת עזים: ארטישוק איטלקי במיקס עגבניות שרי ופטריות יער אפויים בטאבון. מנה קלילה עם ארטישוקים צרובים (טעם אדמתי משהו וחמוץ מעט) בשילוב של עגבניות שבושלו מעט ביין עם מדליוני גבינת עזים מעל, מנה קלילה וטעימה. גנבתי קצת מהטוסטונים של הפטה בכדי לנגב מהרוטב, חבל להשאיר רוטב כזה מוצלח ריק בצלחת.
מהקל אל הכבד, ועכשיו הגיע זמן האמת, זמן הבשר, אם כך המשכנו עם שיפודי אנטריקוט, 4 שיפודים במשקל 300 ג' עם צ'ימצו'רי ביתי ליד. בשר האנטריקוט היה איכותי, אדום ורך, פשוט נפלא!


למנה עיקרית קיבלנו (מנת הדגל ולו בכדי) 300 ג' פרוסות סינטה טריים בצבע אדום עז וסקסי לצריבה עם חלוק נחל רותח (המגיע עד ל300 מעלות). אני זו שצולה ומחליטה על מידת הצלייה,לפי תשוקתי, הבנתי וחשקיי, צרבתי אותם מס' שניות בדרגת עשייה, נא, דבר שהותיר את פנים הבשר אדום וסופר מגרה, היה פשוט נפלא. הבשר נמס בפה, וחלוק הנחל עזר לספוג את הרוזמרין שהיה מתחת לאבן ובישם את הסטייק. המנה מוגשת עם ראש שום קונפי, אפוי באיטיות, מוגש כולו שחום, רך, מתוק ובמרקם חמאתי חלק, רוטב חרדל ביתי וקערת צ'ימוצרי בצד. ביננו? שהבשר טוב, אין צורך בשום רוטב, רק מלח גס, פלפל שחור גרוס, נטו הנאה שרק קרינוברים יבינו. ללא ספק הצלייה האישית זו חוויה אחרת נדירה ומעניינת שלא תוכלו למצוא בשום מסעדה, אין על הקולות צריבה, טקס מרגש.
המנה הוגשה עם סלט ירוק רענן.




קינחנו עם שוקולד שכבות: שכבות של פאדג' שוקולד,מרקיז מריר,קרם שוקולד חלב קפה ברוטב קקאו. קינוח לחובבי השוקולד באקסטרים כי היה טעים אבל סופר מתוק.

הקינוח ששבה את ליבי, פילנסייר בננה טרייה עם תחתית מאפה קוקוס ורוטב טופי.  בננות חמימות שנעטפו ברוטב טופי שנמזג ע"י המלצר בחושניות שכזו מעל הקינוח, היה נראה כ"כ מפתה באותו הרגע שביצע את הפעולה והיה כ"כ טעים,מאד מפתיע שלא מתוק מדי. זהו קינוח מושלם לסיום הארוחה בגלל שהוא לא מתוק מדי ומכביד.   

לסיכום, הטרקלין מזוהה מזה כשנים, בית לבשרים וליין טובעצירת חובה לקרניבורים שמעריכים בשר. המקום בעל בר עשיר, במבנה לשימור, נישות ומקומות ישיבה אינטימיים באוירה מאד רומנטית. לטרקלין,יש חדרים פרטיים לארועים סגורים ולקבוצות (מגיש גם מנות כשרות וסכו"ם בנפרד למי שמחפש פתרון כשר).  השירות סופר אדיב ויעיל, המולה חיובית, ארוחת בשרים לצד יינות בוטיק איכותיים its all gooddd













הטרקלין - ביסטרו בשר ויין
היכל התלמוד 4
תל אביב
03-5660013

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה