יום שבת, 11 ביולי 2020

לולה מרטין, מסעדת דגים ופירות ים חדשה בהרצליה

השבוע נפגשתי עם חברה שעובדת בהרצליה במסעדת לולה מרטין, מסעדה חדשה של דגים ופירות ים אשר נפתחה בהרצליה. המסעדה נפתחה על ידי המסעדן אפי אלאלוף (הבעלים של רשת ג'קו דגים ויבואן דגים ופירות ים ומי שהביא בשנות ה-90 לתל אביב דגים ופירות ים בשתי מסעדות ידועות, וונגולי והסי פוד מרקט). כולנו מכירים את מסעדת ג'קו מאכלי ים בחיפה שפעלה 46 שנה, מוסד קולינרי ידוע ואהוב שהוא ועסק משפחתי.
לולה מרטין היא מקדש לפירות ים ודגים. במקום מתחם הכולל 3 מרכזים: חנות דגים רחבת ידיים שתמכור דגים ופירות ים טריים במשקל לרכישה במקום ובמשלוחים במחירי שוק, דוכן של Fish & chips, שייקרא לולה מרטין Next Door, דוכן לאוכל מהיר לאכילה במקום או ב-T.A ובו פיש אנד צ'יפס, מולים וצ'יפס ופילה דג בלחמנייה בליווי מבחר בירות לחוויה בקז'ואל נעימה וקלילה וכן המסעדה הראשית ששמה לולה מרטין.
התפריט במסעדה מביא את מגוון פירות הים לקדמת הבמה, קוקי סאן ז'אק, אוייסטרים, וונגולי, שרימפס, סרטנים ועוד לצד מנות דגים מגוונות בשיטות הכנה שונות, מדגים נאים וכבושים, דרך פאיה אנדלוסית ועד ספיישלים מהדגה היומית הטרייה אותה אפשר יהיה לבחור ממקרר הדגים ופירות הים שיוצג במסעדה. את התפריט בנה אפי אללאוף לו ניסיון רב שנים עם דגים ופירות ים והשף בפועל הוא גיל אלמליח. פירות ים ודגים, עם מנות קלאסיות לצד וראסיות ים תיכוניות עדכניות. תמצאו פה מנות מפורסמות מג'קו, פאייה, הגלאייה של ניסים שזה מעורב פירות ים; שרימפס בחמאה ושום; דגים בתנור של ג'קו ועוד לצד מנות ראשונות חדשות בדגש על דגים נאים ואויסטרים. המסעדה בעיצוב אורבני ובהשראת הים עם גוונים של כחול ותמונות ענק של יצורי ים כמו סרטנים ומולים בגודל מרשים ומפעים. חלל המסעדה מרווח וכולל 180 מקומות ישיבה, בתוך המסעדה ישנו בר ישיבה כייפי ונח ובו תמצאו קוקטיילים מושקעים ויינות שונים להשלמת החוויה.
אחרי עיון בתפריט ההרצה פתחנו את הארוחה עם יין לבן איטלקי צונן, פינו גריג'יו.
הזמנו לחם ו-4 קטנות, לחם פרנה, טחינה, זיתי טאסוס, סלסת עגבניות וסחוג. לחם הפראנה הוגש חמים וטרי והיה כייף לבצוע אותו ביד ונגב קצת מהטחינה הסמיכה, סלסת העגבניות הטרייה והסחוג החריף.
שתי המנות הראשונות:
דפי זוקיני וחציל בטמפורה על לאבנה וסומק, לחברתי ולי יש חולשה למטוגנים, הרי שזה הנשנוש האולטמטיבי לצד האלכוהול. על מצע של לאבנה סמיכה ונגיעות של סומק הוגש מערום של חציל וזוקיני בטמפורה שהיו קראנצ'ים מבחוץ וכה נימוחים ונעימים מבפנים. מנה פשוטה אך נהדרת וכייפית לאכילה בתור מנה ראשונה.
קוקי סאן ז'אק ברוטב סויה, יוז'ו, עמבה ושמן צ'ילי. אם אני כבר במסעדת דגים ופירות ים בו מגישים הכל אז ברור שאתפנק ואבחר את הטוב שבים הלא הם קוקי סאן ז'אק -צדפות במרקם של כבד אווז שנמסות בפה. פה הצדפות שודכו לרוטב יוז'ו, פרי הדר אחד מחומרי הגלם המזוהים ביותר עם המטבח היפני וטעמו כליים ועם טוויסט של עמבה ושמן צ'ילי.
למנות העיקריות, חברתי בחרה בדניס, חמאת עגבניות, פרחי ברוקולי וכרובית. ניכר שדג הדניס היה טרי, בשרו לבן ורך. הוא שודך לרוטב חמאת עגבניות עדין לצד ברוקלי ופרחי כרובית. אני בחרתי בלברק בתנור בקארי יפני, למון גראס, רוטב דגים, פרחי כרובית וברוקולי. גם הדג שלי טרי, הוא הותקן כהלכה והיה רך ונמס בפה. פילה דג הלברק הונח על רוטב קארי יפני טיפה מלוח אבל טעים בסה"כ.
קינחנו עם מוס שוקולד שהיה סמיך, מתוק וטעים. קינוח מתוק אך לא מדי, די מאוזן.
בתוך המסעדה יש גם אפשרות לקנות דגים ופירות ים במשקל הביתה, ארוזים ומוכנים לארוחת הדגים הביתית שתכינו. בלולה מרטין נקסט דור, בדוכן תמצאו פיש אנד צ'יפס, אורז פירות ים, חריימה עם פרנה, פסטה שרימפס במחירים אטרקטיביים לצד בירת פאולנר ופרוסקו.

לולה מרטין
אבא אבן 10, הרצליה פיתוח. טלפון: 09-7614242
שעות פתיחת הרצה: ראשון-רביעי 12.00-22.00 חמישי-שבת 12.00-23.00
קליק לעמוד הפייסוק של המסעדה: https://www.facebook.com/Lola-Martin-105853444472174/

תגובה 1: