יום ראשון, 19 ביולי 2020

אל קלחה, מסעדה ערבית, יפואית משפחתית עם מנת חומוס מיוחדת ממתכון סודי שרץ במשפחה כבר עשרות שנים.

דובר הרבה לאחרונה על מנת חומוס מפתיעה עם סמנה-חמאה מזוקקת מהמטבח הירדני ביפו שתפסה כותרות אז ברור ששמתי פעמיי לשם בשביל לבדוק מקרוב. לשם הכוונה למסעדת אל קלחה שהייתה עד לא מזמן בית קפה מקומי קטן בשם ZIZO שלאחרונה שינה פניו והפך לבית אוכל שמגיש מאכלים מסורתיים משפחתיים מירדן. אחמד חט'ב הבעלים או בכינוי זיזו הוא בן למשפחה יפואית ותיקה, הוא מבשל באל קלחה לפי מתכונים מסורתיים של משפחתו יחד עם אמו הבשלנית-סמירה שהפכו לשם דבר בירדן. למשפחת אל קלחה מספר סניפים בירדן של מסעדות חומוס ופלאפל מפורסמות ששייכים לאותה משפחה כבר עשרות שנים. אחמד הוא זה שהביא מנה מאד מיוחדת ליפו- הפאתה, מנת הדגל ולו בכדי שהמתכון שלה סודי ורץ במשפחה כבר מאה שנה. קערה גדושה בחומוס, קרעי לחם מורטבים במי חומוס, טחינה, גרגירי חומוס מבושלים, רוטב יוגורט וסמנה-חמאה מזוקקת,שמן זית, צנוברים ופטרוזיליה. מנה ירדנית עשירה וכבדה, על בסיס חומוס שאוכלים באירועים משפחתיים מיוחדים ולא ביום יום. 
במקום מתנגנת מוזיקה ערבית ישנה. פתחנו שולחן יפו סטייל והזמנו את הפאתה, מנת הדגל ולו בכדי, מנה ירדנית בת עשרות שנים שעשתה קאמבק לתקופתינו. קערה גדושה בחומוס עם קרעי לחם ישן פריכים, שזה ניצול שאריות לחם יבש שנותרו בבית. את הלחם מטגנים כדי להחזיר לו טריות ומשקים במי בישול. עוד במנה, שייטל קצוץ-נתחי בשר רכים מבשר טרי, טחינה, יוגורט חמצמץ, סמנה-חמאה מזוקקת, גרגירי חומוס מבושלים, צנוברים שפוזרו בנדיבות, פטרוזילה ומיץ לימון שום מעל. הסמנה המומסת שנמזגת היא זו שמאחדת את שאר המרכיבים ומעניקה לניגוב את הרכות הנעימה, המנה למעשה אוורירית ולא בטון. בכל פאתה תמצאו לחם, סמנה וצנוברים שהם תנאי בסיס. מנה טעימה וממש מיוחדת שלא מוצאים בכל מקום, לגמרי מנת החומוס היותר מעניינות בגלל שילוב היוגורט והחמאה במנה.

המנה כללה מאזטים חריפיםפלפל חריף ירוק, סלק מוחמץ, טחינה, רוטב חריף , סוג של סחוג על בסיס פלפל ירוק, ופלפל חריף מצומצם ואגוזים שדודה של אחמד מכינה, זיתים סורים דפוקים, גבעולי בצל ירוק, סירות בצל לבן ומספר כדורי פלאפל ירוק.
הפלאפל הירוק כזה אוורירי-טעים כ"כ שהיה קשה להפסיק לנשנש ממנו. הפלאפל טחון באופן עדין במיוחד, הוא פריך מבחוץ וכלל לא שמנוני ונימוח מבפנים, זהירות ממכר (: הפלאפל מוגש עם כל מנה שמזמינים במקום או נמכר בנפרד.
התפריט פה מצומצם וכולל מספר מנות שאחמד הבעלים ישמח לספר לכם עליו. בנוסף למנת הפאתה תמצאו בתפריט החדש של המסעדה גם חומוס מסבאחה, פלאפל אוורירי מצוין, עראייס במילוי בשר בקר וכבש ומנה של פול- סמנה-תטבילה -ביצי עין.
בנוסף אכלנו גם גם עראיס ג'וסי במילוי בשר כבש בקר וחומוס ומסבחה במרקם קטיפתי עם גרגירי חומוס חמימים, שמן זית איכותי שזולף בנדיבות ולימון שום מעל:

קודסייה- חומוס, פול וטחינה גולמית, עם ביצת עין וסמנה, הפול בתיבול של מלח בלבד וסמנה בלאדי. מנה שנראית פשוטה אבל לגמרי טעימה וקלילה (וזולה יותר גם מהפאתה עשירת המרכיבים), מנה חמצמצה, בתיבול פשוט ומוצלח. היה תענוג לבצוע את חלמון הביצה בפול ופשוט לנגב עם הפיתה.
היה טעים ומיוחד לאכול ביפו אוכל במסורת ירדנית מבלי להחתים את הדרכון ,
אל קלחה.
דרך שלמה 3, יפו. טלפון: 077-7010240
לינק לעמוד הפייסבוק https://www.facebook.com/pg/Alkalhajaffa/posts/
שעות פתיחה: כל השבוע 09:00-18:00
המחירים למנה במקום: מ-10 ש"ח לפלאפל בלבד, דרך 28 ש"ח למנת פול עם ביצי עין ועד 60 ש"ח לפאתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה