יום שלישי, 18 באוגוסט 2015

הרובע השישי ,ביסטרו שכונתי בשיק צרפתי * המקום נסגר *

הרובע השישי הוא ביסטרו צרפתי שכונתי ברח' ז'בוטנסקי ( איזור ככר המדינה) שמגיש אוכל צרפתי קלאסי לצד מנות עדכניות. כבר בכניסה למסעדה ניתן להבחין בשיק צרפתי מפעם עם כסאות אדומים שפונים לרחוב ,הכי פריזאי בת"א. המקום מעוצב פשוט וסולידי ,ביתי ונעים לעין. ברקע התנגנה רצועת שירים שקטה ורגועה שזרמה עם הארוחה ויצרה אוירה חמימה וביתית.
 בחרנו ביין לבן שבלי (מעיירה בצרפת),השקנו כוסות לחיים והזמנו תחילה ראשונות. קצת חששתי ללכת על הבנאלי ובכ"ז הזמנתי את הפטה כבד עוף עם בריוש וריבת עגבניות שרי מנה צרפתית קלאסית מהנייטיז ,אבל שמחתי כי היא היתה פשוט מעולה.  אמנם בריוש לא קיבלתי ובמקום זאת הוגשו טוסטונים שנמרחו בחמאה והפטה היה במרקם רך וריבת הבצל השתדכה נהדר .בהחלט אחד המקרים הנדירים שאני אוהבת שילוב של מתוק באוכל ,כי הריבה מאד מחמיאה לפטה כבד. 

יין שבלי 



המשכנו עם מנה נוספת בהמלצתה של המלצרית החביבה
 סלט גני לוקסומבורג חסות, אנדיב , אגסים מבושלים ביין , גבינת עזים ושקדים קלוים
 ברוטב חרדל ודבש

סלט עלים ירוקים טרי ומרענן ברוטב וינגרט מצוין עם אגסים שבושלו ביין.
שילוב ביסים מנצח בין המתוק של האגס למלוח שבגבינה, סלט מצוין , חבל שנעדר ממנו מעט רוטב,
 ביקשנו עוד וזה והוסיף לחגיגה .

יש לי חיבה גדולה לדגים, ואני תמיד מעריכה דג שמוגש  טוב, קראנצ'י מבחוץ ורך חמאתי מבפנים
מלא בטעמים ולהפתעתי כך היה עם המנה הזו .
פילה דניס בליווי ירקות ירוקים רוטב קרם שום
הדג היה קראנצ'י מבחוץ וחמאתי מבפנים על מצע של ירוקים פריכים עם קרם שום שמקפיץ את הטעמים
של הדג. נראה לי שהתמכרתי לקרם שום הזה , וביקשתי בשושו ובנימוס שוב עוד רוטב ממנו כי היה
ממש בא לי לטבול את הציפס בשום המטרף הזה.

כמו כן הזמנו סטייק אנטריקוט  250 גרם על הגריל , צ'יפס ורוטב שמנת פלפל
הסטייק הגיע מדיום כפי שביקשנו , ורדרד ורך עם תוספת שאני כבר שנים מעריצה ומעריכה
רוטב שמנת פלפל , חריף ומעקצץ.

לסיום החלטנו לקנח בקינוח קלאסי , טארט טאטן                                                                             
חשוב לציין שכל הקינוחים מוכנים במקום , ועל כך מגיע להם שאפו ענק. קינוח מופלא ומפנק מבצק פריך חמאתי , עם תפוחים מזוגגים וקרם אנגלייז מתוק ומלטף עם כדור גלידה מעל. פינטזתי שאני  מינימום בסמטאות פריז ולא רציתי שיגמר.

 
לסיכום , היה טעים ומוצלח ברובע השישי , מקום סולידי ושכונתי , אוכל צרפתי קלאסי                                           
ללא יומרות והתחכמויות , נאמן למקור ביד טובה שמנעימה את החך ובעיקר את הבטן.                                                  

הרובע השישי                                                                                                                                         
  ז'בוטינסקי 110, תל אביב
  03-6968581 



                                                       
                                                                                                                                            
                                     


                                                                                                                                                                                                            

                                     
                                  
   
                                                                                          
                                                                                           
                                                           
  
                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
















   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה