יום שני, 26 באוקטובר 2015

עסקית במזללה, לאכול במסעדת שף ולצאת עם עודף מ-100 ש"ח * המסעדה נסגרה *

מה כבר לא נכתב על כתית מסעדת היוקרה של מאיר אדוני,מסעדה מוערכת, אוכל מורכב, השקעה באינספור פרודוקטים וטכניקות בישול שונות ומגוונות ממטבחי העולם. המזללה זו מסעדה שפונה יותר לעם לטעמו ובמיוחד לכיסו, פחות יומרנית אבל עדיין טעימה ומתחוכמת, סגנון עממי נועז,אוכל פשוט אך מוקפד עם טוויסט, יען כי פיוז'ן, אוכל שמעורר זכרונות מהבית בפרשנות מודרנית. האוירה מדהימה במזללה, מקום שמח האנשים יפים. עיצוב מינמלי בקווים נקיים, צבעים מאופקים, שולחנות עם מפות לבנות, צלחות לבנות וכוסות יין גדולות והשירות סופר מקצועי. המזללה יותר בגרסת לאכול בקז'ואל, מנות נפלאות, ביצוע מדויק וטוב בפרשנות ושורשים ביתיים בבישול עילי בניצוחו של השף מאיר אדוני, שף סופר מוכשר ומבריק.משחקים ושילובי טעמים מוזרים ונדירים שנשמע כי לא יתחברו לעולם אך אצל אדוני הכל מתחבר למנות מורכבות,מרהיבות ביופיין והכי חשוב טעימות. עסקית צהריים מ-א-ד משתלמת שמוגשת כל יום עד השעה 18:00 תוכלו להשביע את קיבתכם וסקרנותכם פחות מ-100 ש"ח. העסקית כוללת: לחם ומטבלים, מנה ראשונה ועיקרית. שלמעשה משלמים בעבור מחיר המנה העיקרית. מחירים שנעים בין 63 ש"ח ל105 ש"ח (המנה הכי יקרה בתפריט). לא מזמן התווסף תפריט עסקית חדש, תפריט אקספרס בסך 63 ש"ח שכולל לחם ומטבלים ומנה עיקרית. פייר? לא תמצאו אוכל כזה טעים באיכות של מסעדת שף ובמחיר כזה כי במחיר הזה בכל בית קפה הכי פושטי בת"א תשלמו על שקשוקה/שקר כלשהו/סלט ניסואז ,משקה קל וטיפ בלא פחות ב70 ש"ח, אז אם כבר אתם משלמים מחיר כזה תבואו להשקיע אותו במסעדת שף עם אוכל משגע ויצירתי באותו המחיר. זה ה50 סנט שלי בעצם. אתחיל בפירוט על עסקית האקפרס החדשה שנכנסה לא מזמן לתפריט בסך 63 ש"ח:
על כל מנה עסקית מקבלים לחם מחמצת לבן וזרעי כוסברה ולחם שיפון צימוקים מוגש עם איולי פלפלים משגע וחמאה אגב אם נגמר, יש ריפיל חופשי, הם כאלו חמודים.

בחרנו ב2 מנות ראשונות בתוספת של 19 ש"ח לכל אחת, הראשונה: שוק הכרמל, ירקות קיץ, לחם אבוד, פטה, צ'ימיצ'ורי ישראלי. סלט טרי ומרענן עם מעט רצועות דקות של פלפל חריף שהופך אותו למעניין ומענג יותר בחך.

מנה  נוספת ,מזרח תיכון, לאבנה כבשים, עדשים שחורות, בצל ירוק, ויניגרט חציל, סומק. לאבנה סמיכה עם וינגרט חציל מעושן שהיתה טעימה.


לעיקרית בחרתי בהמבורגר סלמון אסיאתי: שתי לחמניות באן מאודות, אויסטר סוס, ירקות גריל צלויים, איולי יוזו שעועית ירוקה, בטטה בטמפורה. לחמניות מאודות אוווריריות עם סלמון ברוטב אסיאתי (רוטב צדפות) עם צ'יפס בטטה בטמפורה שנדמה היה לחברתי ולי שעבר טמפורה פעמיים. הציפוי היה קראנצ'י והבטטה בפנים היתה במרקם נעים ולא רכה ומושיית כמו משחה.

חברתי בחרה בחריימה תאילנדי קציצות דגים, חציל לבן בטמפורה, במיה, אורז מאודה, קארי תאילנדי. תבשיל קדירה עם קציצות דגים דחוסות שהיו מצוינות ברוטב חלב קוקוס וקארי חרפרף עם חצילים רכים בטמפורה, הבמיה נתנה את הקראנצ'יות במנה, שאומרים מנה מנחמת בכייף יכולים להגיד על זו.  נחמה בקדירה אסיאתית.


מאחר וזו עסקית מאד משתלמת  כפי שצתיינתי אז אני נוהגת לפקוד את המקום יחסית הרבה (אותו כנ"ל לגבי הוטל מונטפיורי אגב) שמבחינתי בשתי המסעדות אפשר לאכול אוכל טרי, טעים וברמה גבוהה ובתמחור שפוי במיוחד בעסקיות. אז פה בחרתי תפריט עסקית צהרים הרגיל הכולל לחם ומטבלים, ראשונה ועיקרית. הפעם בחרתי בניחוחות טיחואנה, שפונדרה טלה, קרם פריחולס וצ'יפוטלה, עגבניות שרי, תפוח אדמה, כרוב מעושן, ליאה, בצל קריספי, בוטנים,כוסברה, נענע, ויניגרט הבנרו וליים, יוגורט וטורטיות (105 ש"ח) 


מנה משגעת המשלבת טעמים שונים וביסים מגוונים, בשר הטלה היה נימוח, קרם הפריחולס וצ'יפוטלה היה מעט חריף ואז בצד יש את היוגורט שמעדן ומאזן את הטעמים, ביס נוסף מתפוח האדמה והבצל הקריספי שעל הפלנצ'ה וחמיצות מהוניגרט שמטפטפת מעל, פשוט מגלגלים הכל על הטורטיה כפי שבא לך וזו חגיגת טעמים. כמו כן החלטנו לחלוק גם בפילה עגל בתערובת פלפלים, סלסלה של נקטרינות,ליקריץ, שעועית שחורה, שאלוט, קריספי פולנטה, קרם אריסה מקסיקאנית, וינגרט מנדרינה והברנו, קולי ירוק, קריספי תירס. ראשית זו מנה להתפעל מיופייה וקצת חבל להרוס את כל היופי הזה. הבשר רך כמו חמאה,הבשוי צלוי מדיום, אדום ויפה,עם ליקריץ שנותן איזה טוויסט מעניין למנה.



מבחינת עלות תועלת כאמור העסקית פה סופר משתלמת, ארוחה בעלות ממוצעת לגמרי במונחים תל אביבים אפילו של בית קפה אז כמה וכמה שפה זו במסעדת שף, אוכל  נהדר ויצירתי, קוקטיילים טעימים ושווים במחיר בעסקית צהרים, האוירה צעירה וכייפית בקיצור סופר אטרקטיבי, מקום ששווה לחזור אליו.

מזללה
נחלת בנימין 57
03-5665505

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה