בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שבת, 31 באוקטובר 2015
ארוטיקה וחושניות במטבח האש של אבי קונפורטי,טופולופומפו
פתחנו את הערב עם ביף סשימי,פילה בקר, פטריות זהב, חומץ פונגוס שחור וגבינת פנר
לשולחן הגיעה הפתעה קטנה בצורת טאקו בקר, אמנם כ"כ קטן ומ-א-ד טעים. אני מעוניינת בעוד 10 ! בעודנו מחכות להפתעה הבאה והנה היא הגיעה בדמות של סלט כרובית מושחרת, פרחי כרובית, בצלים, אורז פריך, נענע ויניגרט צ'ילי ליים בצלים, אורז פריך, נענע בויניגרט צ'ילי ליים. ראשית, זו מנה יפיפיה בצורה ויזואלית שהיה ממש חבל לי להרוס או לאכול חלילה וחס, פשוט תמונה לסלון ! מדובר בעצם על כרובית צלויה בליווי אורז פריך (שהזכיר פצפוצי אורז מארוחות הבוקר) רוטב וינגרט צ'ילי ליים מדהים בטעמו והיה פשוט מעדן. סלט הכרובית מוגש עם עלי פרחים מרהיבים ביופיים. כרובית צלויה ואורז קראנצי' בליוי רוטב אסיאתי מסעיר. ח-ל-ו-ם.
אין לדעת מה נקבל במנה הבאה בארוחת הטעימות, סוג של הימור, הפעם קיבלנו פמפקין סאקו סאי, זוג כיסוני טפיוקה, דלעת עוף, קשיו וצ'ילי כתום. עוד מנה יפיפייה וצבעונית שמעוררת עניין ,שוב חבל לי להרוס רק בכדי לאכול (ממש שערוריה !) כיסוני טפיוקה רכים ממולאים בדלעת עוף ברוטב צ'ילי עדין.
המנה הבאה מסקשן הבאנים המאודים, צאר סו ,ברביקיו פורק ,הויסין שזיפים ,ביצה רכה, מלפפון, בצלים ,כוסברה וצ'ילי כבוש. לחמניות סיניות מאודות במילוי פורק, רוטב ברביקיו וגולת הכותרת זה חלמון שמתפרץ לכל עבר בצורה חושנית. בשר החזיר צלוי רך בפנים וקריספי מבחוץ, שומני ועסיסי, מתקתק בזכות ההויסין שזיפים,עם תלתלי מלפפון וכוסברה מעל. כל אלו יצרו ביס הרמוני ומושלם. מנה סופר ארוטית וחושנית בזכות החלמון שניגר.
לעיקרית קיבלנו את הג'אקרטה ביף שורט ריבס פרום ומעושן ראנדאנג אגוזים, פלפל ג'אווה ארומטי וסאנת אורז אינדונזית, מנה שנראית מדהים ונראה כי הבשר בושל שעות עד לידי רכות מתפרצת. חברתי ואני באופן אישי פחות אוהבות אוכל מתוק, אז אם יש קינמון או בהרט זה משהו שאנחנו נמנעות ממנו כי מתוק אנחנו אוהבות רק בקינוחים.
את המנה הבאה אני מכירה מביקוריי התכופים בהוטל מונטפיורי (שם זה נקרא נאמס קטנים כך נדמה לי ?) פה זה שא זו רה: נייר אורז פריך, פרגית קצוצה, בננות בוסר, עשבי תיבול טריים ונוק צ'אם תפוחים, מנה קלאסית בביצוע מושלם, ספרינג רול פריך של פרגית ובננות בוסר. מקבלים את כל המרכיבים בקערה,שמים את גליל האורז במרכז על עלה חסה אייסברג, מפזרים עשבי תיבול מעל ומתחילים לגלגל ולעטוף, טבילה קלה ברוטב הדגים עם חומץ תפוחים ומקבלים ביסים קראנצ'ים משגעים בתאווה גדולה ! מנה נהדרת, הטעם מופלא ! שילובים מדהימים של מרקמים רכים,קראנצ'ים,חריפים וחמוצים וישנה גם טריות מרעננת בזכות עשבי התיבול (בזיליקום ונענע). כל פעם כשאני אוכלת מזה נזכרת כמה אני אוהבת את זה זה!
מפוצצות אבל לא מספיק בכדי להזמין קינוח לסיום החוויה המדהימה בטופולופומפו ,שוקולד מאסלה (48 שקלים) צלוחית עמוקה עם שוקולד קראנצ'י מעל,נועצים קלות עם הכף בעלה השוקולד ואז נגלי גלידה נהדרת עם נהרות של שוקולד שמאיים לצבוע ולחלוש מעל הגלידה.
לסיכום, טופולופומפו, בואו לא נטעה או נטעה, זו מסעדה יקרה שמציעה ארוחה חושנית, צבעונית ובעיקר טעימה. מטבח יצירתי ויצרי המשלב אינסוף מרכיבים,פסטיבל של טעמים ומרקמים, בלוטות הטעם לא נרגעות אפילו לו לרגע אחד, טעמים שמתפוצצים בפה והזכרון ישאר לעוד הרבה שנים רבות וטובות.
טופולופומפו
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה