יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

ניני האצ'י מטבח יפני, כי כשר זו לא מילה גסה

ניני האצ'י היא מסעדת סושי כשרה וטרנדית במחיר אותנטי  ממקומת בציר מאד מרכזי על בן יהודה שבת"א. מטבח יפני שפונה לקהל הרחב עם שפע מנות בין אם זה רולים של סושי מגוונים, מרקים כמו הראמן והקוואטיו, מנות איטריות קלאסיות ועוד. עבודה עם חומרי גלם טריים ,בר סושי עמוס בדגים (ניתן לראות כבר את נתחי הדגים טריים ובוהקים בויטרינה). מטבח שמדבר לכולם, נשים בהריון (משטח עבודה נפרד עם קרש עבודה נפרד, סכין נפרדת שלא נוגעת בדג נא ומחצלת גלגול נפרדת), תפריט טבעוני עשיר: מנות על בסיס אטריות  אורז, סלטים ומרקים, וומי שחושש מדגים נאים יכול להנות ממבחר של נודלס, גיוזת עוף מטוגנת, אגדשי טופו ודגים על הפלנצ'ה.
בגלל שהמקום כשר, אז מן הסתם לא יגישו פירות ים כמובן אבל ישתמשו בדגים כמו בס,דניס, טרחון,סלמון, טונה, ברבוניות וכל הדגה הטרייה שיש לים התיכון להציע. בכל ימי שישי מוגשת במקום ארוחת טעימות מהמטבח היפני וכוללת 10 מנות מרעננות וצבעוניות שמספקות ארוחה מגוונת שופעת מנות ומרכיבים וכל המנות מוגשות למרכז השולחן ( במחיר של 95 ש"ח לסועד) ארוחת הטעימות יכולה להיות נטולת גלוטן, טבעונית ואף להתאים ברובה לנשים בהריון. 

תחילה קיבלנו  סלט חמוצים יפנים קלאסי וטעים.

מרק מיסו : מרק יפני מסורתי ,ציר מיסו עם אצות וואקמה, בצל ירוק, טופו וכרישה
לא  נראה לי שאפשר כ"כ לטעות עם מרק מיסו פשוט ונעים.

אני לא ממש אוהבת טופו אבל כן אוהבת כל דבר שמטוגן לכן מאד אהבתי את האגדאשי טופו. 

אם כבר בטיגון עסיקנן, הוגשה לנו צלחת גדולה של ירקות בטמפורה שהוגשה עם רוטב על בסיס סויה, מיסו ותבלינים והיה אף טיפה מתקתק, היה הכי כייף לטבול את  נגיסי הירקות הענקיים ולהתענג כל ביס. קלוריות לא סופרים היום ( גם  אתמול לא ספרנו , אבל היי אל תגלו !! ) הירק שהכי הצטיין בעיני זו הפטריה שהיתה בשרנית ועסיסית. 

עוד לפני שהספקתי להגיד ג'ק רובינזון והשולחן התחיל להתמלא בעוד מנות והפעם בסלט אטריות שעועית ואצות היה טעים אבל קצת צמחוני לי מדי what can i say  ,היה חסר לי איזה עוף מטוגן, חם או קר או משהו אחר בסגנון. מה שבטוח צמחונים וטבעונים יעופו על זה. 

הגענו לחלק שאני ממש אוהבת דגים נאים. הנאים הדגים בעייני ? הוי כן !ורגע של רצינות אז אהבתי את סשימי הסלמון שהוגש ברוטב על בסיס סויה וחריף שמאד החמיא לפרוסות הדקות של הסלמון והטונה האדומה ומעל הוגשו תלתלי גזר ועירית טריה. הדג היה טרי ורך וכל ביס היה חרפרף במידה הנכונה.
שווה !

את הסשימי השני פחות אהבתי ,סשימי סיבס פרוסות דקות של סיבס עם בצל ירוק מעל, מה שהיה חסר במנה זו, זה רוטב טוב שיקפיץ את כל הטעמים, כי הדג היה טרי ונעים בפה אך היה חסר משהו.

בתוך צלוחית  קטנה קיבלנו ניגירי חם אינטיאס
מדובר בעצם על  שתי אצבעות אורז עם דג דניס טרי ורוטב טריאקי מעל שהוגש חם, ביס מאד מפתיע בשל החמימות שבמנה. הדג היה עסיסי ורך.

בגזרת הסושי קיבלנו רול סלמון אקזוטי I/O סלמון, אבוקדו עטוף במנגו
האורז היה מצוין, הסלמון טרי והטוויסט האקזוטי היה המנגו זה כל מה שצריך לביס טעים ו
מנחם מסושי.

היה בא לי משהו טעים לסיום הארוחה, היתי מפוצצת מכל המנות בארוחת הטעימות אבל חייבת איזה משהו מתוק וקטן ליד. המסעדה מגישה מיני קינוחים מתוקים בגודל של 2 ביסים לכל היותר במחיר של 9 ש"ח ליחידה. אוכלים בין 1 ל2 כאלו וזה סוגר את כל הפינה המתוקה. אז מה היה לנו שם:
אצבע נוגט מתוקה ומשגעת ,מיני קרם ברולה, והיה גם מיני סופלה שוקולד חם ומיני טארט אגוזים ושקדים נימוח,תענוג בקטן.

לסיכום זו היתה ארוחת טעימות יפנית מעניינת ומפוצצת , השולחן היה עמוס במנות.
המקום חמוד, בוייב צעיר וצבעוני והמחיר שפוי.


ניני נאצ'יבן יהודה 228 תל אביב
03-6249228

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה