ראש השנה בפתח,זמן טוב להתחדש להתרענן עם מארז יינות של יקבי בנימינה. תכל'ס,אחלה מתנה מפנקת ליקירינו או לעצמינו. הרי שכולנו עסוקים מבעוד מאד במה להביא מתנה בערב החג. בד"כ מה שאני מביאה זה פרחים, עציצי נוי או בקבוקי יין מפנקים. הרי מי לא אוהב יין בסופו של יום על המרפסת או בארוחת ערב פשוט להרגע עם כוס יין טובה ולצלול למוד המרגיע. היינות של יקבי בנימינה בתמחור שפוי ושווה לכל כיס. בהמשך הפוסט ישנו פירוט על ארבעת היינות,אינפורמציה על כל יין מבחינת הרכבו,אחוזי האלכוהול, אופציות הגשה מבחינת טמפרטורת היין ואיזה אוכל מותאם ומשתדך הכי טוב לסוג היין. אתחיל בפירוט עם היין שאני הכי מרבה לשתות לעתים קרובות והוא יין לבן שרדונה.
מחקרים קבעו ששתיית יין לבן משפרת משמעותית את תפקיד הריאות אז לא רק שהוא טעים הרי שיש גם סיבה בריאותית. יין השרדונה קליל, מתאים לארוחת גבינות בימי הקיץ במוד רומנטי או משתדך נהדר לארוחת דגים ופסטות עם שמנת.
BIN שרדונה 2016 של יקב בנימינה
הרכב זנים: 100% שרדונה.
אזור גידול: רכס הרי הגלבוע כרם בגובה 440 מטר מעל פני הים המשקיף על הרי הגלבוע, עמק בית שאן מצפון מזרח ועמק יזרעאל מצפון מערב. קרקעית סלעי גיר קשים ורכים, טרה רוסה ואדמות כהות.
אקלים: האיזור מתאפיין באקלים ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של כ-450 מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות המנשבות לאורך כל השנה. הכרם נמצא בסמוך לטורבינות רוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה. למרות הקרבה לעמק בעת שאן החם הרוחות יוצרות אויר קריר ויבש בלילות ובתקופת ההבשלה החמה מזג האוויר הקריר תורם להתפתחות הפרי ולשמירה על החומציות.
על תהליך הייצור: ענבי שרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2016. כאשר הגיעו הענבים לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענק נצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד את המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכת כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות. בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עובר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.
רשמי טעימה: BIN שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת העשוי כך שיתאים לשתייה בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות.
שרדונה BIN ישתלב היטב עם מגוון רחב של מאכלים, ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת עם דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.
טמפרטורת הגשה מומלצת : 10-12°C
אלכוהול: 13.5%
ואם במחקרים עסקינן,יין אדום מועיל למערכת הדם והלב אז הנה מספר המלצות על יינות אדומים של יקבי בנימינה.
טבע קברנה סובניון מרלו 2016
איזור גידול: חבל לכיש
תהליך ייצור: ענבי הקברנה סובניון והמרלו נבצרו בכרמינו אשר בחבל לכיש לקראת סוף חודש אוגוסט 2015 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית נוקז המיכל על מנת לשמר את היין בעל טעמי הפרי העדין. שאר הענבים הועברו לבחיטה עדינה תחילה- יין זה אוחד עם היין שהתקבל בתהליך הניקוז, ואילו היין שהתקבל מן הסחיטה הגסה יותר הורחק למיכל נפרד. היין עבר תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של שבע קברנה סובניון ומרלו מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים,דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה: ליין ניחוח פרי אדום המשתלב היטב עם ניחוח עץ אלון וטעמו רך ומתמשך. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16 לצד מנות עוף ובשר מבושלות.
אחוז אלכוהול 13%
בנימינה רזרב מרסלן 2014
הרכב זני ענבים: 100% מרסלן
איזור גידול: גלבוע
תנאי גידול ואקלים: האקלים בגלבוע הוא ממוזג ויבש עם לילות קרירים. הקרקע אינה עמוקה וכושר קיבול המים בה בינוני. התוצאה המתקבלת היא כרם בעל צימוח מרוסן ואיזון נכון בין עלווה לפרי. גורמים אלה, יחד
תהליך ייצור היין: ענבי המרסלן נבצרו בבציר לילי על רכס הרי הגלבוע.
עם הגיעם ליקב, הועברו דרך מפריד-מועך ומשם למיכלי נירוסטה להשרייה בטמפרטורה קרה טרוםתסיסה על מנת למצות יותר חומרי צבע, טעם וריח. כעבור מספר ימים התחילה התסיסה האלכוהולית, במהלכה עבר היין שפייה והחזרה למיכל על מנת לעזור בקיבוע הצבע וריכוך הטאנינים. בסיום התסיסה האלכוהולית, עבר היין תסיסה שנייה-תסיסה מלולקטית, ומיד לאחריה הועבר היין לתקופת התבגרות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשל 14 חודשים.
רשמי טעימה: הזן מרסלן משתייך לקבוצת זנים בעלי אופי ים תיכוני אשר התאקלמו בארצינו ומניבים תוצאות נהדרות ומעוררות עניין. זוהי הכלאה מוצלחת בין גראנש לקברנה סובניון והתוצאה היא ענב המקבל איכותיות משני הצדדים, פירותיות וארומטיות מן הגראנש וכן מבנה טוב וטאנינים מוצקים מהקברנה. בנימינה רזרב מרסלן מתאפיין בעושר ארומטי, בישום, פרחוניות והרבה פרי כהה. גם בטעימה, אותו פרי כהה ודחוס מככב שוב והטאנינים בינוניים ולעיסים.
היין ילווה בהנאה מנות כמו שוק טלה עם שום ורוזמרין, קבב מתובל צלוי בגריל או ברווז קונפי.
טמפרטורת הגשה: מומלץ לקרר מעט את היין לפני ההגשה לטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס.
אחוז האלכוהול: 14.5%
לארוחת בשרים טובה ולאירוח אלגנטי מעודן הייתי בוחרת ביוגב קברנה סוביניון,יין אדום יבש ובעל טעם עמוק.
יוגב קברנה
סוביניון-פטי ורדו 2016
הרכב הזנים: יין זה הינו עירוב של זני הענבים קברנה סבניון (80%) ופטי ורדו (20%). אשכולות הקברנה סובניון נבצרו בכרם של רפי מינוי אשר בקדמת צבי. אשכולות הפטי ורדו נבצרו בכרם של משה הרניק בקיבוץ מירב שבגלבוע.
דגשים בתהליך הייצור: לאחר הפרדת הענבים משדרת האשכולות עבר כל אחד מהיינות בנפרד תסיסה והשרייה בת כשבועיים בנוכחות הקליפות. לאחר הסחיטה עברו היינות התבגרות של שישה חודשים במגע עם עץ אלון. בתום תקופת ההתשיינות נבנה הממסך הסופי ממנו מורכב יין זה.
אופי היין: השילוב בין הקברנה סובניון בעל האופי המעודן והפירותי לפטי ורדו המאופיין בגוף ובצבע מלאים בטעמים של פירות שחורים,
יצר יין בעל איזון מעניין עם גןף בינוני, פירותיות ותיבול מודגשים, מורכבות טובה וסיומת נעימה.
היין מלווה אידאלי למנות בשר בגקר וברווז צלוי בגריל, תבשילי קדירה או גבינות עשירות ומיושנות כגון גרוייר ופרמז'אנו.
אחוז אלכוהול: 14%.
הרכב הזנים: יין זה הינו עירוב של זני הענבים קברנה סבניון (80%) ופטי ורדו (20%). אשכולות הקברנה סובניון נבצרו בכרם של רפי מינוי אשר בקדמת צבי. אשכולות הפטי ורדו נבצרו בכרם של משה הרניק בקיבוץ מירב שבגלבוע.
דגשים בתהליך הייצור: לאחר הפרדת הענבים משדרת האשכולות עבר כל אחד מהיינות בנפרד תסיסה והשרייה בת כשבועיים בנוכחות הקליפות. לאחר הסחיטה עברו היינות התבגרות של שישה חודשים במגע עם עץ אלון. בתום תקופת ההתשיינות נבנה הממסך הסופי ממנו מורכב יין זה.
אופי היין: השילוב בין הקברנה סובניון בעל האופי המעודן והפירותי לפטי ורדו המאופיין בגוף ובצבע מלאים בטעמים של פירות שחורים,
יצר יין בעל איזון מעניין עם גןף בינוני, פירותיות ותיבול מודגשים, מורכבות טובה וסיומת נעימה.
היין מלווה אידאלי למנות בשר בגקר וברווז צלוי בגריל, תבשילי קדירה או גבינות עשירות ומיושנות כגון גרוייר ופרמז'אנו.
אחוז אלכוהול: 14%.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה