בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שלישי, 19 ביוני 2018
תפריט ערב עשיר עם מנות קטנות לצד קוקטיילים במסעדת ה"צדף"
המסעדה הוקמה בשנת 2002 והשף היום הוא ליאור טוביאנה. תפריט מגוון של מאכלים מהים לצד בשר איכותי מחומרי גלם טריים ואיכותיים המגיעים למטבח המסעדה מדי יום. כאמור במסעדה מגישים ארוחות עסקיות במהלך השבוע,מדובר באחת העסקיות היותר משתלמות במחוזותינו לצד תפריט יינות איכותי של יקבי רמת הגולן המשובחים.
הוזמנתי להשקת תפריט הלילה,תפריט ערב עשיר עם מנות קטנות במחירים נוחים, מענה למברקים במסעדה אשר מגיעים בשעות הערב למסעדה ומבקשים מנות קטנות יותר שמתאימות לצד האלכוהול סוג של ארוחה קלה יותר. לתפריט הוכנוסו מנות כמו ריזוטו שחור עם אספרגוס,סרדינים מחותנים,קרפצ'יו מעגבניות מיובשות,פולנטה תירס ומיקס פטריות,שיפודי שרימפס במרינדת הדרים,סשימי לוקוס ועוד.תפריט הערב מוצע החל מהשעה 21:00 ועד שעת סגירת המסעדה. המסעדה מתהדרת בחלל אירוח מעוצב וקלאסי,מרווח ונעים,תקרה גבוהה וקיר יינות עשיר. בנוסף למסעדה חדר פרטי גדול בעיצוב מודרני המתאים לאירועים פרטיים, אירועי חברה וכנסים עד 100 איש. במסעדה חלל אירוח קלאסי וסולידי,מרווח ונעים ובנוסף יש פה חדר פרטי רחב מימדים המיועד לאירועים פרטיים ומיוחדים,אירועי חברות וכנסים מקצועיים.
תחילה פתחנו את הערב עם קוקטיילים מרעננים, מתקתקים ומשכרים קלות.
קיבלנו חמישה מאזטים מובחרים תוצרת הבית ומעוררי תאבון,מאטיאס-אני מתה עליו בצדף, הוא תמיד שמנמנן ועסיסי מלוח שפותח את התאבון, איקרה אותנטית מצויינת שהייתה טעימה במיוחד,הוגשה עם בצל סגול קצוץ להשלמת החוויה, ציזיקי יווני קריר וחמצמץ,סלט סלק ברוטב אסייתי חמוץ מתוק וסלט בורגול מכרובית אפויה. הסלטים הטובים והמוכרים של "הצדף" שנטרפו בהנאה והיה קשה להפסיק לנשנש מהם כי פחדתי להתמלא מדי מהלחם וזו רק תחילת הארוחה.
קרפצ'יו סיצליאני מעגבניות בייבוש ביתי,אנשובי,זיתי קלמטה,פלפל חריף ויוגורט עזים. שאפו לטבח שעבד בכזו דייקנות ובסבלנות להוציא כאלו פרוסות עגבניות דקיקות שהשתלבו נהדר עם מליחות האנשובי,זיתי הקלמטה וחמיצות היוגורט הקר.
סרדינים מחותנים בסגנון מרוקאי ממולאים בכוסברה,פטרוזיליה,שום ופלפל חריף. הסרדינים מגיעים מטוגנים ללא עצמות ובמילוי עשבי תיבול רעננים. הסרדינים קריספיים וטעימים ברוטב חרפרף,זסט של לימון וזה ביס מושלם!
קרפצ'יו דניס,זרעי עגבניה,שמנת חמוצה ושמיר,פלפל חריף,כוסברה וגרידת תפוז. שוב שאפו על חיתוך הדג הטרי לפרוסות כאלו דקות שהיו ממש שקופות ועדינות למראה ובטעם, היה חסר בעיני תיבול בסיסי שירים את המנה כמו יותר לימון ואולי אף ג'ינג'ר.
סשימי לוקוס שהוגש פרוס דק דק עם שמן זית ולימון,טחינת יוגורט ושחלות עגבניה. עוד מנה עדינה של דג טרי ומובחר בתיבול מינימלי של שמן זית,לימון, מלח גס,טבעות פלפל חריף ונגיעות טחינה יוגורט בטעמים מעודנים. מנה שכייף לאכול אותה בליווי לחם קראנצ'י שהוגש למרכז השולחן.
סלט קיסר,לבבות חסה, פרמז'ן ואנשובי,פחות התחברתי, היה חסר בו התיבול הקלאסי והדומינטטי שאני כ"כ אוהבת בסלט קיסר שהרוטב עשוי מאנשובי ופרמז'ן.
וריניקי-כיסונים במילוי תפוח אדמה ובייקון טלה על מצע של שמנת חמוצה. מנה מפתיעה וטעימה,וריניקס מושלמים במילוי תפוח אדמה ובייקון טלה בטעמים מעושנים שהונחו על שמנת חמוצה קרירה, טעים!
סלט חם קר של עגבניות שרי צבעוניות,בולגרית וחלמון ביצה. סלט עגבניות קלאסי משודרג עם עגבניות שרי עסיסיות צלויות שהגירו את כל הנוזלים והוסיפו רוטב למנה בנוסף לחלמון ביצה שעשוי טוב וגבינה בולגרית מלוחה.
שיפודי שרימפס צרובים על הגריל במרינדת הדרים. באופן אישי אני "מתה" על שרימפס שנצלה על הגריל ומקבל טעמים של חריכת הגריל. השרימפסים לוו ברוטב הדרי קליל ומרענן- טעים במיוחד!
פולנטה תירס בשילוב מיקס פטריות,שמן כמהין וגילופי פרמז'ן. פולנטה קרמית,מתקתקה וטעימה עם פטריות בשרניות בטעמי אדמה.
ובפינת הקינוחים המתוקים: לחובבי החלווה,מתוק מהטבע,מוס חלווה,פיסטוקים,פקנים שיערות חלווה,שוקולד ורוטב סילאן. לא אכלתי מאחר ואינני אוהבת חלווה.
סברינות קטנות עם קרם מסקרפונה ורוטב פירות יער חמצמץ. שילוב בין מתיקות המסקרפונה לחמיצות של רוטב פירות היער,קינוח מתוק ודי מנחם.
מילפיי
עם קרם ברולה, בננות מקורמלות ורוטב טופי חם. קינוח מתוק ומושחת במיוחד הרי שאי אפשר לא לאהוב
בננות מקורמלות חמימות שנמסות ומתמסרות לביס. הבננות הונחו מעל קרם ברולה סמיך וקר
ורוטב טופי מתוק וחם שנמזג בנדיבות מעל.
מדושנות מעונג מכל 12 המנות שאכלנו יצאנו מהמסעדה עם חיוך גדול של סיפוק והנאה.
מסעדת הצדף שמה דגש מיוחד לאירועים וחגיגות קטנים כגדולים מארועים משפחתיים ועד כנסים מיוחדים לחברות ועסקים רבי משתתפים. החדר הפרטי שמיועד לאירועים הינו מרווח במיוחד ויכול לשרת מספר אורחים עד 100 איש באווירה אינטימית ישנה הפרדה מאולם המסעדה וכניסה נפרדת.
צדף
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה