יום שבת, 30 ביוני 2018

Black Angus מסעדת בשרים בחיפה


Black Angus היא מסעדת בשרים בחיפה שממוקמת על ציר רחוב מוריה הציר המרכזי בכרמל. בעלי המסעדה הם בני משפחת דבאח מקבוצת א.ס.דבאח,משפחה שמגדלת עדרי בקר וכבשים ידועים בטיבם והיא בעלת איטליזים ומפעלי פירוק שמשווקת בשרים למסעדות רבות ברחבי הארץ.


מטבע הדברים הבשר שמוגש במסעדה הם מהנתחים המבחרים שהם יכולים להרשות לעצמם למכור במחירים זולים יותר,שכן אין מתווכים,זהו בשר מייצור עצמי. המסעדה מגדירה את עצמה כבוטיק בשר,הלקוח בוחר מתוך מקרר התצוגה את הסטייקים שברצונו לאכול. 

שף המסעדה הוא דוד קדם שלמד במכללת השף, עבד במשך שנתיים אצל שגב משה ברמת החייל וחזר לחיפה ועכשיו ההוא ב-Black Angus.

בקר האנגוס שעל שמו נקראת המסעדה בקר שמגיע מהאי הבריטי שמקורו בסקוטלנד והופך כל מנה ליצירה טעימה וממכרת. האנגוס מצויין לסטייקים זה ברור וגם להמבורגרים ומתכוני צלי שונים. תמצאו בתפריט סטייק סינטה מבשר האנגוס שמגיע בליווי צ'ימיצ'ורי ביתי
,פורטר האוס,סטייק טומהוק עם שום קונפי ורוזמרין,פריים ריב,ניו 
יורק סינטה על העצם,טומהוק,אנטריקוט,פילה עגל,אסאדו ועוד. עוד בתפריט תמצאו מגוון גדול של מנות בקר,
עוף,דגים ופירות ים לצד מבחר המבורגרים במידת עשייה לבחירת הלקוח.
 

מנות ראשונות שכייף לחלוק: חציל צרוב על הגריל,נקניקיות צ'וריסוס,רוסטביף סינטה,כבד אווז,קרפצ'יו פילה עגל,כנפיים ועוד לצד מבחר סלטים טריים. הזמנתי למברוסקו וחברי הזמין לימונדה ועיינו בתפריט.


Image may contain: 1 person, sitting and drink

תחילה בחרנו מנות ראשונות,בהמלצת המלצרית שהייתה סופר נחמדה וחביבה הזמנו סביצ'ה לוקוס ומנגו.דג טרי שנחתך לחתיכות קטנות שהשתדכו לקוביות מנגו מתוקות,עשבי
תיבול ובצל סגול בתיבול של המון לימון. מנה טובה,טעימה שתובלה בצורה טובה ומאוזנת, אהבנו! 


פטה כבד נימוך וטעים שהוגש עם קראמבל קראנצ'י ומתקתק שהחמיא לפטה הכבד,המנה לוותה עם לחם הבית ומטבלים. הלחם היה טרי,חם ובמרקם אווורירי ומשגע,היה קשה מאד להפסיק לנשנש ממנו ועדיין הפסקתי כי רציתי לשמור מקום בבטן למה שחשוב פה ב-Black Angus וזה הבשר ! 

המשכנו עם מנת שקדי עגל על מצע של קרם עגבניות בליווי סלט מנגולד חמצמץ. שקדי העגל שנצרבו על מחבת חמה היו נימוחים וכל ביס מהם היה חלומי. המנה לוותה עם סלט מנגולד חמצמץ שמאד מחמיא לשקדים כי הרי שאי אפשר לאכול שקדים בלי החמיצות של הלימון הרי שזה שידוך נהדר. השקדים הונחו על קרם עגבניות שהיה מעט מתקתק ואני פחות התחברתי אליו מאחר ואני לא אוהבת מתיקות באוכל שלי. זללתי נטו את השקדים בתאווה גדולה!

כאמור ב-Black Angus מצטיינים בהכנת בשר אז שמנו פעמינו לכיוון הוויטרינה שיש בה מבחר בשר-אנגוס מרמת הגולן לפי משקל שארוזים בשקית ואקום. אחרי התייעצות קלה בחרנו את הנתח המיועד לצלייה שהוא טומהוק,נתח אנטריקוט שבטרם פורקה ממנו העצם בתימחור 34 ש"ח ל-100 גרם. על מגש מעצם קיבלנו את סטייק הטומוהוק במשקל 900 גרם שכידוע 30% מהמשקל זה למעשה העצם. ביקשנו אותו כמובן במידת עשייה מידיום
-מידת 
עשייה שתשמור על בשרו אדום,רך,עסיסי ומלא מיצים. הנתח היה עסיסי אך חלקים ממנו היו מדיום רר וחלקים אחרים וול דאן,לא הייתה אחידות במידת הצלייה וחבל. הבשר הוגש עם שום קונפי,רוזמרין,מח עצם שכייף לאכול ולהתענג עליו עם כפית היישר מהעצם וציר בקר. תוספות לצד הבשר לבחירה: צ'יפס,קרם תפו"א,ירקות מדורה,הום פרייז ושעועית ירוקה. אנחנו בחרנו בירקות מדורה בצד,תירס,בטטה וצ'ימיצ'ורי ביתי.

הקרם תפוחי אדמה: 

קינחנו עם נמסיס,משולש שוקולד בלגי,קרם דיפלומט ערבסק שוקולד. הקינוח היה עשיר בשוקולד טעים ומפנק.

לסיכום,Black Angus אידאלית למפגש חברים,ארוחה משפחתית או דייט זוגי נעים שיש קריווינג לבשר טוב. 


Black Angus 
שד' מוריה 29, חיפה
טלפון: 04-8345548 

לא כשר.

לינק לאתר: http://www.2eat.co.il/blackangus/

שעות פעילות:
א-שבת, 12:00 – 23:00
עסקיות: א'-ה': 17:00-12:00 בתימכור 59,89,119 ש"ח.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה