יום שלישי, 12 ביוני 2018

תאוות בשרים במרינדו בעין גב

הגענו למרינדו שבעין גב בצהריי יום שישי לאחר שהייה בחמת גדר,היה כ"כ חם באותו היום ובתוך המסעדה נעים וממוזג, מבחינתי לבלות פה את הסופ"ש. את מרינדו אני מכירה כבר הרבה זמן ואני נהנת מהבשרים שלהם מהסניף אקספרס שלהם בשרונה מרקט. הפעם חזרנו מטיול בצפון אז נכנסו לסניף בעין גב למרגלות רמת הגולן. מרינדו אחת המסעדות הראשונות המובילות בכל הקשור לגידול בקר מקומי איכותי ובתנאים טובים. המסעדה היא חלק מתחם שכולל גם את מפעל הבשר של הטלאים והעגלים שגדלים במושב כנף הסמוך.

למרינדו 5 חנויות ומסעדות ברחבי הארץ ובהן נמכרים יינות בוטיק ובירות שמיוצרים במיוחד בעבורם,שמנים,בשרים טרייםמהקצבייה, מעדנים וכלים מקצועיים למטבח. בחלל המסעדה הגדול ישנה מעדניה שבה מציעים תבלינים בתפזורת,גבינות,קצבייה שבו תוכלו לרכוש בשר טרי ומקומי,שמן זית סורי כתית ממטעי הזיתים ויינות בוטיק . עוד תמצאו בחנות הגדולה הזו גם כלי בישול ואביזרים שונים למטבח בקיצור חלומו הרטוב של כל בשלן.

אחרי סיור קיץ בחנות הענקית,אני והעיניים הגדולות שלי רציתי לקנות כמעט את הכל שם. 


בחרנו להתיישב בתוך חלל המסעדה כאשר השולחנות מעץ כבר היו ערוכים עם כוסות יין.

בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מבחר בשרים עשויים על הגריל מתוצרת מקומית כמובן,סטייקים מבקר,המבורגרים,מנות טלה עוף ועוד. במקום יש כאמור יין הבית מכרם מרינדו בתל פארס -מרכז הגולן.

חובבי הבירות ימצאו בתפריט את בירת מרינדו מהחבית.בירת אייל המיוצרת במבשלת הגולן במתכון ייחודי למרינדו. קיבלנו צ'ייסרים לטעימה מהבירה.
הבירה טריה כאמור,לא מפוסטרת בטעם עשיר במיוחד וניתן להשיגה בחנויות מרינדו בלבד. אני פזלתי לכיוון הסיידר האלכוהולי בתפריט שהיה מתוק וצונן,קליל ומרענן.

היינו חמישה חברים אז בחרנו לחלוק מנות ראשונות: תחילה המלצרית הגישה את חטיפי האסאדו,אסאדו פרוס דק צלוי על הגריל בתיבול מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. כשמן כן הם, חטיפי בשר שומניים וקריספיים בעלי טעם גריל חרוך וריח מהגריל משכר שפותח את כל בלוטות הרעב, מעדן – פשוט ללקק את האצבעות.


קרפצ'יו פילה עגל,נתחי פילה דקים מתובלים בשמן זית,חומץ בלסמי,גבינת פרמז'ן וטוסוטונים. קרפצ'יו אחד מהמשובחים. הוא נפרס לחתיכות דקות, זולף בנדיבות שמן זית,חומץ בלסמי מתקתק ופרמז'ן שהעניק מליחות עדינה.



פטה כבד עוף,מכיל חמאה צהובה מוגש עם ריבת בצל וטוסוטונים. פטה כבד טעים,רך,מנחם והשתלב נהדר עם ריבת הבצל ונגיעות קינמון. מנה נדיבה בגודלה.

תלתלי טלה,נתחי טלה דקיקים צלויים על הגריל בתיבול מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מנה שכבשה את ליבי ובמיוחד הסתערה על בלוטות הטעם מאחר ואני אוהבת בשר שמן. מה לעשות אינני בחורה של פילה בקר ואם נדייק אני בחורה של כבש וטלה,אוהבת ומעריכה בשר שמן ועז טעם. תלתלי הטלה נפרסו דק והיו שומניים ומלאי טעם. הפרוסות הדקות תובלו בהכי פשוט,מלח ופלפל והיו פשוטים מדהימים בטעמם!

סלט מרינדו,עלי חסה,עגבניות שרי,בצל סגול,גזר,פטריות ושקדים מטוגנים. הסלט מוגש עם רוטב הדרים מתקתק ותוספת לבחירה,אנחנו בחרנו בנתחי סינטה צלויים. הירקות טריים ופריכים,הרוטב טעים אך הורגש שבשר הסינטה התייבש מדי ולא שמר על העסיסיות שלו.

נעבור למנות העיקריות כי לשם זאת התכנסנו כאן. הבשר במרינדו מנתחים מובחרים,בשר טרי מגידולי הבקר שלהם שעבר יישון ולבסוף נצלה על גריל,בשר רך ועסיסי וטעמו משובח. כל הבשרים מוגשים על מחבת ברזל חמה לצד תוספת לבחירה ורטבים לבחירה: צ'מיצורי,שמנת פלפלת,רוטב יין אדום. יש בזה משהו מרגש לראות את המלצרית מגיעה עם המנה שלי כשהיא אוחזת בידה מחבת ברזל לוהטת ושומעים את רחשי הבשר ממשיך להצלות על המחבות והריחות של הטלה מגרים בטירוף את בלוטות החך. אני בחרתי ב-טליה וטלה,300 גרם בשר,מנה המשלבת צלעות וטיבון טלה צלויים על הגריל. בשר טרי,שומני,מלא מיצים רך כחמאה ונמס בפה כפי שציפיתי שיהיה פשוט אושר גדול ! כמו כן בחרתי בפירה שהיה חלבי וטעים במיוחד.


בעלה של חברתי בחר בסטייק פילה 220 גרם,בשר משובח ועסיסי במידת עשייה מדיום מצויינת, עוד לקוח מרוצה (:
אחת מחברותיי בחרה בפריים ריב 500 גרם,אנטריקוט על העצם. מנה די מכובדת בגודלה ש30% מהמנה זה בעצם העצם. האנטריקוט הוגש על מחבת לוהטת במידת עשייה מידיום טובה,עשוי מדוייק. הסטייק טרי,צבעו אדום,בשרני במיוחד,עסיסי ומלא בטעמים. כאמור הסטייקים לוו עם רטבים,הצ'ימיצ'ורי היה טעים,רוטב השמנת פלפלת והיין האדום היו דלילים. פחות אקוטי כי הבשר היה טוב אז פחות עניין אותי באם הרוטב טעים או לא

חברה נוספת בחרה בסטייק פורטר האוס 600 גרם,סטייק T כשמצידו האחד סינטה ומצידו השני פילה. הסטייק ברמת שומן נמוכה ולכן הוא מומלץ על מידת עשייה מידיום. שוב בחירה מוצלחת של נתח בשר נהדר.
וכך הוא נראה מבפנים: 

אחרי שהתענגו על הבשרים התפנינו לקינוחים המפנקים של מרנידו: מלאבי,מלאבי שמנת, מוגש עם סירופ רימונים ומי וורדים . מקושט בתערובת קוקוס ופיסטוק.

פררו רושה,שכבות של נוגט קריספי,רקם שוקולד בלגי וגנאש שוקולד מריר. קינוח שוקלדי עשוי שכבות עשיר במיוחד,טעים ומושחת!

צנצנת פסיפלורה שוקולד לבן על מצע של מרנג נוגט (אגוזי לוז) קרם פסיפלורה ומעליו גנאש שוקולד לבן בציפוי מחית פסיפלורה טרייה. קינוח המשלב בין המתוק לחמיצות הפסיפלורה.
קרם ברולה,קרם וניל צרפתי אפוי ומעליו שכבה של קרמל. קרם ברולה עשיר,מתוק וטעים. אחד הטובים שאכלתי !

פאדג' שוקולד חמים ורך ללא גלוטן,פינוק שוקולדי מתוק ומושחת כמו שאני אוהבת עוד מהנייטיז 😋 בליווי כדור גלידת וניל לאיזון הטעמים- מואי .LIKE

עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל,עוגת גבינה עשירה וביתית אפויה בסגנון "ניו יורק".העוגה בציפוי קרם וניל ורוטב פירות יער. עוד קינוח מוצלח וטעים מבית היוצר של מרינדו,עוגה גבוהה,עשירה בטעמה עם רוטב חמצמץ מושלם מעל! ללא ספק שיחקו פה עם הקינוחים אמנם עסקינן פה בעיקר בבשר אבל יש לשבח שהקינוחים פה שוס
הקינוחים במבט על: 
CHEERS 


הגיע הזמן לנסוע הביתה ודי קשה לעזוב את מרינדו אחרי ארוחה כ"כ דשנה טעימה ומספקת,הבשר פה מדהים ! אז אם אתם מגיעים לכנרת או לאיזור רמת הגולן שווה להכנס למרינדו להצטייד בפינוקים מהמעדנייה או לאכול במסעדה,בשר טוב ובמחיר משתלם. לינק לאתר: http://marinado.rest.co.il
מרינדו עין גב
בכניסה לעין גב

04-6658555

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה