יום ראשון, 3 ביוני 2018

PARAKALO - פאראקאלו מסעדה יוונית מול הים ביפו


פאראקאלו מסעדה יפואית בסגנון יווני ממוקמת מול חוף הים הציורי של יפו על רחוב גולדמן. מסעדה יוונית שנוספה לגל המסעדות היווניות ששוטף את ישראל.

המסעדה מעוצבת בסגנון יווני מדליק ומקושטת באלמנטים מקומיים מיוחדים,רהיטי גן אקלקטיים וצבעוניים לצד עציצי ירק ויש  גם גרפיטי על הקירות. רב מקומות הישיבה הם בחצר רחבת ידיים מעוצבת בצבעים של כחול לבן בשיק יווני. 


המסעדה פותחת את עונת הקיץ עם מנות חדשות,ושדרוגים של מנות קיימות,תפריט קוקטיילים רחב לצד הופעות באווירת טברנה יוונית שמחה. התפריט מגוון ורחב,מנות מחומרי גלם יםתיכוניים,שימוש בשמן זית,עשבי תיבול,דגים ופירות ים. מה בתפריט?מבחר מאזות קרות כמו סביצ'ה,דגים כבושים,סגאנקי,
גירוס פרגיות,קבב,
מאפים מלוחים מבצק פילו,מעורב פירות ים ודגים בטיגון או על הגריל. הוזמנתי למסיבת פתיחת עונת הקיץ ונהננו מתפריט שמתבסס על מזטות קרות וחמות,סלטים,מנות עיקריות וקינוחים יווניים. פתחנו את הערב עם קוקטייל מיקונוס
,אוזו,פסיפלורה,ג'ינג'ר,לימון,אננס ומקל קינמון,
קוקטייל מתקתק ומרענן. 


המלצרית הגישה לנו למרכז השולחן מספר מזטים קרים,צלחות קטנות ומרעננות. מיקס זיתים ופטה,שני סוגי זיתים מתובלים בסגנון יווני עם קוביית פטה מעל שהלכו מצוין עם האלכוהול. לחם זיתים ובייגלה ירושלמי עם שומשום שהיו טריים,פריכים וחמימים בליווי סלסת עגבניות. 


צזיקי שהוא בגדר של טאפס חובה אם אתם במסעדה יוונית. פה הוא היה קרמי וחמצמץ במידה הנכונה עם נוכחות טובה של שום,שמיר ואורגנו שפוזר מעל,תוספת מרעננת לכל מנה.

סקרודיליה,ממרח שעשוי משום, שקדים לחם לבן ושמן זית. ממרח קטיפתי מצוין עשיר בטעמים של שום,כייף לנשנש אותו עם הלחם ויש מצב שתזמינו ממנו שוב.

מהסלטים הקרים: סלט תפו"א עם שמיר,בצל סגול,מיונז,חרדל ושום. תפוחי האדמה היו נימוכים,הוגשו עם הקליפה שלהם והיו בטעמי מדורה והרוטב טעים.

סלט עדשים שחורים,סלק אפוי,עשבי תיבול ושומשום
 בתיבול עדין וטוב. 

פאווה,ממרח אפונה צהובה מוגש עם פלפל חריף קלוי,שמן זית ושום. סוג של חומוס יווני-ממרח טעים. 

ממרח פלפלים חריפים ופטה בחריפות מעודנת,ממרח קרמי וטעים.

המשכנו עם סלט יווני שדי מתבקש. הסלט הורכב מירקות טריים שנחתכו גס והיו די נגיסים,מלפפון,בצלסגול,צלפים,זיתי קלמטה,,זעתר טרי בעל טעם מאד דומיננטי וגבינת פטה מלוחה
מהמזטים החמים אכלנו עלי גפן שהוגשו עם יוגורוט ועגבניות.העלים חמצמצים והמילוי טעים והשילוב עם היוגורט החמוץ די מתבקש.

חצילים בתחמיץ,חצילים במשרה של שמן זית,לימון,עשבי תיבול ושום,חצילים קלויים בחמיצות מעודנת,מנה טעימה מאד.

ממרח סלק,שום ופטה.



חציל בפטה,חציל אפוי בתנור,שמן זית,עשבי תיבול וגבינת פטה. חציל קלוי בשילוב גבינת פטה מלוחה מפוררת,מנה קלאסית בביצוע טוב.

סגאנקי,גבינה יוונית מטוגנת המוגשת עם עלי טימין ונגיעות דבש. שילוב טעמים מוצלח בין המלוח שבגבינה למתיקות הדבש שמעל.

כרובית צלויה ועשבי תיבול,מנה טובה של כרובית פריכה שהשתלבה נהדר עם הגבינות ועשבי התיבול. 

תכל'ס היינו כבר די שבעים משפע מנות הטאפס שהוגשו לנו לשולחן. טעמתי מעט מהמוסאקה,תבשיל אפוי מחצילים,תפוח אדמה,בשר,עגבניות,גבינות ושעועית. המוסאקה עשויה טוב ונהנתי מהרוטב העשיר שלה.כמו כן קיבלנו מנה על צלחת עגולה גדולה בהגשה למרכז השולחן (כך זה מוגש באירועים) גירוס פרגיות,שווארמה יוונית המוגשת על פיתה שטוחה,צ'יפס פריך,סלט עגבניות טרי ומרענן וקבב שהיה מאד עסיסי ותובל טוב.

סיימנו את הערב עם קינוחים יוונים קלאסיים,בסבוסה יוונית
,עוגת סולת קלאסית,פשוטה וטעימה. סברינה עם קצפת ופירות יער שהוגשה ללא הקצפת וחבל,הסברינה לוותה ברוטב פירות יער מתקתק. 


בקלאווה גבינות קצת אחרת,בצק פילו במילוי גבינות,פיצוחים ופירות יבשים. הקינוח ששבה את ליבי,עלי הפילו היו שזופים במראה,פריכים ומתפצפצים בפה עם מילוי גבינות עשיר וטעים בנגיעות קינמון וסירופ סוכר עדין שנמזג מעל. 

לסיכום,העברנו ערב יווני שמח וטעים כהלכתו בפאראקלו בלוקיישן מצוין על הים עם בריזה נהדרת. 
בפאראקאלו חוגגים שלוש פעמים בשבוע בטברנה יוונית סוחפת במהלכה שוברים צלחות,מנשנשים מאזטים,שותים הרבה אוזו ונהנים מהופעות חיות. 

PARAKALO - פאראקאלו 
נחום גולדמן 6 תל אביב 
03-616918
*לא כשר 

לינק לאתר: https://parakalo.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה